ΑΓΓΛΙΑ

Έβερτον: Υποψήφιος για τον πάγκο και ο Περέιρα

Olympiakos' coach Vitor Pereira from Portugal applauds after a Greek Super League soccer match against Levadiakos in Piraeus, near Athens, Sunday, April 19, 2015. (AP Photo/Yorgos Karahalis)
Olympiakos' coach Vitor Pereira from Portugal applauds after a Greek Super League soccer match against Levadiakos in Piraeus, near Athens, Sunday, April 19, 2015. (AP Photo/Yorgos Karahalis) AP PHOTO/YORGOS KARAHALIS

Η Έβερτον αναζητεί τον αντικαταστάτη του Μάρκο Σίλβα και μέσα στο κάδρο των υποψηφίων μπήκε και το πρόσωπο του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα.

Η βαριά ήττα με 5-2 απο την Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο της Έβερτον, με τον Πορτογάλο τεχνικό να πληρώνει το μάρμαρο για την τραγική φετινή πορεία των ζαχαρωτών που τους έχει φέρει στην 18η θέση και να βλέπει την πόρτα της εξόδου το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ντάνκαν Φέργκιουσον είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει την ομάδα στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι το ερχόμενο Σάββατο, έχοντας το ρόλο του υπηρεσιακού, με το ενδιαφέρον από εδώ και πέρα όσον αφορά στους μπλε του Λίβερπουλ να εστιάζεται στον άνθρωπο που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα τη φωτιά διαδεχόμενος τον Σίλβα.

Ο άλλοτε προπονητής της Έβερτον (2012-2013) Ντέιβιντ Μόγιες, που παραμένει χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι του 2018, είναι βασικός υποψήφιος για να πάρει το χρίσμα, δεν είναι όμως ο μοναδικός στη λίστα, με το Sky Sports να αποκαλύπτει πως ένας από τους προπονητές που καλοβλέπουν στην Έβερτον είναι ένας πρώην του Ολυμπιακού.

Ο Βίτορ Περέιρα στο ματς της Φενέρμπαχτσε με τη Σέλτικ
Ο Βίτορ Περέιρα στο ματς της Φενέρμπαχτσε με τη Σέλτικ AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Ο λόγος για τον Βίτορ Περέιρα, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για την Έβερτον και το 2013 (λίγο πριν ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιλεγεί για διάδοχος του Μόγιες), με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει οδηγήσει εσχάτως την Shanghai SIPG στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στο κινεζικό πρωτάθλημα.

Το ίδιο μέσο υπογραμμίζει πως ο Περέιρα είναι πρόθυμος να εξετάσει πρόταση της Έβερτον, αν και την ίδια ώρα πάντως είναι πιθανό να ανανεώσει με την ομάδα του, που του προσφέρει βασιλικό συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 30.000.000 λιρών.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ