ΑΓΓΛΙΑ

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-5: Var-βάτη πεντάρα για τους "Σίτιζενς"

Manchester City's Raheem Sterling, left, celebrates with Sergio Aguero after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester City at London stadium in London, Saturday, Aug. 10, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Manchester City's Raheem Sterling, left, celebrates with Sergio Aguero after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester City at London stadium in London, Saturday, Aug. 10, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 5-0 επί της Γουέστ Χαμ και μπήκε με το δεξί στην Premier League σε ένα παιχνίδι όπου είχαμε την πρώτη χρήση VAR στο αγγλικό πρωτάθλημα. (VIDEOS)

Τεσσάρα η Λίβερπουλ την Παρασκευή, πέντε η Μάντσεστερ Σίτι το Σάββατο. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν κατά διαστήματα εξαιρετικοί και έφτασαν εύκολα στο τρίποντο σε ένα ματς όπου ο Ρόντρι έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League, ενώ είχαμε και την πρώτη χρήση VAR στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά το 20ο λεπτό η Μάντσεστερ Σίτι άρχισε να ανεβάζει στροφές και δεν άργησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 25' ο Κάιλ Γουόκερ έκανε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, γύρισε παράλληλα, η μπάλα βρήκε πρώτα στον Ντιόπ και μετά στον Ζεζούς πριν καταλήξει στα δίχτυα της Γουέστ Χαμ για το 0-1.

Για περίπου δέκα λεπτά οι παίκτες της Σίτι πίεσαν χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ απείλησε μόλις μία φορά με τον Αλέ σε μία προσπάθεια που απέκρουσε εύκολα ο Έντερσον. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη της προσπάθεια κατάφερε να κάνει το 2-0. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το κέντρο με τον Μαχρέζ που έδωσε την μπάλα στον Ντε Μπράινε.Ο Βέλγος με εξαιρετική ενέργεια κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο μέχρι την περιοχή της Γουέστ Χαμ, την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Στέρλινγκ ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0 για την Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο 51'.

Δύο λεπτά αργότερα είχαμε το πρώτο ακυρωθέν τέρμα στην ιστορία της Premier League. Εκείνοι που πανηγύρισαν και στη συνέχεια είδαν το τέρμα τους να ακυρώνεται ήταν οι παίκτες της Σίτι. Στο 53' μετά από υπέρoχη πάσα του Σίλβα ο Στέρλινγκ γύρισε την μπάλα στον Ζεζούς που προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0. Μόνο που το τέρμα δεν μέτρησε πότε. Μετά από τη χρήση του VAR φάνηκε ότι στην αρχή της φάσης ο ώμος του Στέρλινγκ ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό για μερικά εκατοστά.

Στη συνέχεια η Γουέστ Χαμ είχε την μεγάλη της ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς. Στο 73' πρώτα ο Τσιτσαρίτο και στη συνέχεια ο Λαντσίνι δεν μπόρεσαν να νικήσουν από κοντά τον Έντερσον που έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το έκανε ο Στέρλινγκ δύο λεπτά αργότερα. Ο Μαχρέζ με τρομερή πάσα βρήκε τον Άγγλο επιθετικό και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 3-0 στο 75'.

Τέσσερα λεπτά αργότερα είχαμε για δεύτερη φορά τη χρήση του VAR. Ο Μαχρέζ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντιόπ και ο διαιτητής υπέδειξε σωστά πέναλτι. Ο Αγκουέρο το εκτέλεσε και ο Φαμπιάνσκι το απέκρουσε, όμως ο Ντιν υπέδειξε την επανάληψη της εκτέλεσης αφού ο Ντιόπ είχε μπει νωρίτερα μέσα στην περιοχή. Έτσι, ο Αργεντινός βρέθηκε ξανά απέναντι από τον τερματοφύλακα της Γουέστ Χαμ και αυτή την φορά τον νίκησε για το 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Στέρλινγκ πέτυχε το τρίτο του τέρμα στην αναμέτρηση στο 92' και ολοκλήρωσε με εμφατικό τρόπο το διπλό της Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 09/08

Λίβερπουλ - Νόριτς 4-1 (7' αυτ. Χάνλεϊ, 19' Σαλάχ, 28' Φαν Ντάικ, 42' Ορίγκι / 64' Πούκι)

Σάββατο 10/8

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-5 (25' Ζεζούς, 51',75', 92' Στέρλινγκ, 86' Αγκουέρο (πεν))

17.00 Μπόρνμουθ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον

Γουότφορντ - Μπράιτον

19.30 Τότεναμ - Άστον Βίλα

Κυριακή 11/08

16.00 Λέστερ - Γουλβς

Νιουκάστλ - Άρσεναλ

18.30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ