ΑΓΓΛΙΑ

Λέστερ - Τσέλσι 0-1: Με την υπογραφή του Μπάρκλεϊ στα ημιτελικά

Λέστερ - Τσέλσι 0-1: Με την υπογραφή του Μπάρκλεϊ στα ημιτελικά

Η Τσέλσι επικράτησε της Λέστερ 1-0 στο King Power Stadium χάρη σε ένα γκολ του Μπάρκλεϊ στο 63ο λεπτό και κέρδισε το εισιτήριο της για τον ημιτελικό του FA Cup.

Με πρωταγωνιστή τον Ρος Μπάρκλεϊ η Τσέλσι κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Λέστερ και να πάρει την πρόκριση της για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Μπλε επικράτησαν των Αλεπούδων με 1-0 χάρη σε γκολ του 26χρονου μέσου στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ δεν πατούσε όπως θα ήθελε στο πρώτο μέρος με τη Λέστερ να είναι ιδιαίτερα κινητική. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός των Μπλε άλλαξε κάποια πράγματα και τελικά πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε απέναντι στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και την Λέστερ να μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια. Μέχρι και το 3ο λεπτό ο Καμπαγιέρο χρειάστηκε δύο φορές να επενέβη, ώστε να σταματήσει τις προσπάθειες των Αλεπούδων, οι οποίες προσπάθησαν να γίνουν απειλητικές.

Η Τσέλσι στη συνέχεια προσπάθησε να συνέλθει, να κυκλοφορήσει λίγο καλύτερα και να κρατήσει την μπάλα. Στο 30ο λεπτό σημειώθηκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Πούλισιτς. Ο Μάουντ βρήκε τον Αμερικάνο παίκτη των Μπλε, ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει ο Σμάιχελ.

Στο 45ο λεπτό, η Λέστερ είχε και εκείνη την στιγμή της με τον Βάρντι. Ο Άγγλος επιθετικό των Αλεπούδων έπιασε ένα σουτ από τα πλάγια της περιοχής, χωρίς όμως να ευστοχήσει. Έτσι, οι ομάδες γύρισαν στα αποδυτήρια με το σκορ 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φρανκ Λάμπαρντ άλλαξε πράγματα, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα του πιο ανταγωνιστική. Έτσι, πέρασε τους Μπάρκλεϊ, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς στις θέσεις των Μάουντ, Τζέιμς, Γκίλμουρ αντίστοιχα. Οι Μπλε πήραν την κατοχή της μπάλας, ενώ δεν άφηναν σε καμία περίπτωση την Λέστερ να αναθαρρήσει πιέζοντας ψηλά.

Επομένως, με την Τσέλσι να έχει τα ηνία το γκολ δεν αποτέλεσε έκπληξη. Στο 63ο λεπτό ο Γουίλιαν είδε τον Μπάρκλεϊ μέσα στην περιοχή που έκανε την κίνηση και με ωραίο πλάσε, κέρδισε τον Σμάιχελ για το 1-0.

Από εκεί και ύστερα η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό με τη Λέστερ να μοιάζει λίγο κουρασμένη. Τελικά μετά το 80ο λεπτό προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και να πιέσει την Τσέλσι. Στο 85' ο Σογιουντσού έπιασε μία κεφαλιά με τον Αθπιλικουέτα να παρεμβαίνει και να διώχνει σε κόρνερ.

Η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 πριν το τέλος. Σε μία αντεπίθεση στο 90', ο Μπάρκλεϊ επέλεξε να σουτάρει εκτός περιοχής, αν και είχε επιλογές, με τον Σμάιχελ να απομακρύνει.

Λέστερ (Ρότζερς):Σμάιχελ, Τσίλγουελ, Σογιούντσου, Έβανς, Τζάστιν, Εντιντί, Μπαρνς (76' Γκρέι), Πρατ (57' Τσάουντρι), Τίλεμανς, Πέρεθ (57' Όλμπραϊτον), Βάρντι

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Τζέιμς (46' Αθπιλικουέτα), Ρούντιγκερ, Ζουμά, Έμερσον, Γκίλμουρ (46' Κόβατσιτς), Καντέ, Μάουντ (46' Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν (78' Πέδρο), Έιμπραχαμ, Πούλισιτς (72' Λόφτους-Τσικ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Σάββατο 27 Ιουνίου

Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (παράταση)

Κυριακή 28 Ιουνίου

Σέφιλντ - Άρσεναλ 1-2 (87' ΜακΓκόλντρικ / 25' πεν. Πεπέ, 90 +1' Θεμπάγιος)

Λέστερ - Τσέλσι 0-1 (63' Μπάρκλεϊ)

Νιούκαστλ - Σίτι (20:30)

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ