ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Από το ημίχρονο για τρίτο σερί τελικό

Manchester City's Kevin De Bruyne celebrates with teammates after Manchester United's Andreas Pereira was adjudged to have scored an own goal and City's third goal of the game during the English League Cup semifinal first leg soccer match between Manchester United and Manchester City and at Old Trafford, Manchester, England, Tuesday, Jan. 7, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Manchester Citi, panigiriko (AP IMAGES) AP PHOTO/JON SUPER

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε (1-3) τη συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ, στο Όλντ Τράφορντ και βρίσκεται αγκαλιά με τον τρίτο διαδοχικό τελικό στο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Στο Έτιχαντ η ρεβάνς (29/1). Πρώτη φορά από το 1997 που δέχεται τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο εντός έδρας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε στο Ολντ Τράφορντ τη Μάντσεστερ Σίτι για τον πρώτο μεταξύ των δυο ομάδων ημιτελικό του Λιγκ Καπ και οι πολίτες απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έφυγαν με τη νίκη (1-3) και μένει να τσεκάρουν το εισιτήριο στη ρεβάνς του Έτιχαντ, η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου. Και τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα, έκανε κίνηση προς την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό εκτός αυτής νίκησε τον Ντε Χεά κι έδωσε προβάδισμα στη Σίτι.

Το σκορ για τους πολίτες διεύρυνε στο 33ο λεπτό ο Ριγιάντ Μαχρέζ. Ο Αλγερινός (6 γκολ και 9 ασίστ στα 19 ματς ως βασικός στην τρέχουσα σεζόν), ο οποίος έχασε τον τίτλο του κορυφαίου Αφρικανού για το 2019 από τον Σαντιό Μανέ, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη του Μπερνάρντο Σίλβα και νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ.

Στο 39' ο Ντε Μπράινε μπήκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Αντρέας Περέιρα στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του. Η Σίτι άφησε το πόδι από το γκάζι, έκανε διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο.

Ίσως και να χαλάρωσε λίγο, έτσι βρήκε το δρόμο για το γκολ και την ευκαιρία να μειώσει. Το έκανε στο 70ό λεπτό. Ο Γκόμες έκλεψε την μπάλα, ο Γκρίνγουντ έκανε τη διαγώνια κίνηση, άνοιξε στον Ράσφορντ κι ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τέταρτο γκολ κόντρα στη Σίτι, μόνο στην Τσέλσι έχει πετύχει περισσότερα (5).

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1997 και τη Μίντλεσμπρο (τότε) που η Σίτι δέχεται τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός ματς στο Ολντ Τράφορντ, πρώτη γενικά (ανεξαρτήτως έδρας) από τον Αύγουστο του 2018 στο Μπράιτον. Η Σίτι πήρε... εκδίκηση για το ματς πρωταθλήματος, στο οποίο (7/12) γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Γιουνάιτεντ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ