ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 1-3: Πανάξια στον τελικό του FA Cup οι μπλε

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 1-3: Πανάξια στον τελικό του FA Cup οι μπλε
AP PHOTO/ALASTAIR GRANT, POOL

Η Τσέλσι επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον δεύτερο ημιτελικό του FA Cup και πήρε δίκαια το εισιτήριο για τον τελικό, οπου θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Άρσεναλ (VIDEOS).

Λονδίνο vs Μάντσεστερ... 2-0. Μία ημέρα μετά το 2-0 της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο ημιτελικό του FA Cup, την Κυριακή ήταν η σειρά της Τσέλσι να επιβληθεί με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ" και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της 1ης Αυγούστου όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τους κανονιέρηδες με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Ζιρού άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση στους μπλε σκοράροντας στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (υπήρχε οκτάλεπτη διακοπή λόγω σοβαρού τραυματισμού του Μπεγί) και ο Μάουντ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η χαριστική βολή στους κόκκινους διαβόλους ήρθε στο 74' με το αυτογκόλ του Μαγκουάιρ.

Το γκολ της παρηγοριάς για την ομάδα του Σόλσκιερ ήρθε στο 85' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες, με το φινάλε να βρίσκει την Τσέλσι να επικρατεί με 3-1 και να παίρνει μία πανάξια πρόκριση στον τελικό, εκεί που ο Φρανκ Λάμπαρντ θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στην προπονητική καριέρα του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν φτωχός σε θέαμα και συγκινήσεις στο πρώτο 45λεπτο, με το ρυθμό να είναι αργός και τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά τους και όχι στη δημιουργία. Η Τσέλσι απείλησε για πρώτη φορά στο 10' με μακρινό σουτ του Τζέιμς που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα και στο 15' ο Αλόνσο έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά ενώ στο 32' καταγράφηκε η πρώτη φάση για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Φερνάντες να αναγκάζει τον Καμπαγέρο να επέμβει αποκρούοντας σε κόρνερ.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήρθε ο τραυματισμός του Μπεγί (σε εναέρια σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Μαγκουάιρ) που προκάλεσε την οκτάλεπτη διακοπή του αγώνα (μέχρι να αποχωρήσει με φορείο και να πάρει τη θέση του ο Μαρσιάλ), με το πρώτο ημίχρονο να επιμηκύνεται χρονικά και την Τσέλσι να "χτυπάει" στο 45+11'!

Τότε, ο Ουίλιαν έβγαλε κάθετη πάσα για τον Αθπιλικουέτα που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ζιρού να έχει καλύτερη θέση από τον Λίντελοφ και με πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι να νικάει τον Ντε Χέα (0-1), πανηγυρίζοντας το 16ο γκολ του στο FA Cup από τον Ιανουάριο του 2013 που έκανε το ντεμπούτο του στο θεσμό (μόνο ο Αγκουέρο με 19 γκολ, έχει περισσότερα στο ίδιο διάστημα).

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με μπλε πανηγυρισμούς, άρχισε και το δεύτερο, αφού μόλις στο 46' χρίστηκε σκόρερ ο Μάουντ, με τον Άγγλο μέσο να κάνει συρτό δεξί σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ντε Χέα που είχε πολύ άσχημη αντίδραση (0-2).

Ο Σόλσκιερ αναγκάστηκε μετά το δεύτερο γκολ να ρίξει στον αγώνα τους Πογκμπά και Γκρίνγουντ για να αλλάξει την κατάσταση όμως η συνέχεια βρήκε την Τσέλσι να είναι εκείνη που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, με το 3-0 να έρχεται στο 74' μετά από γύρισμα του Αλόνσο από αριστερά και προβολή του Μαγκουάιρ που έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Το γκολ αυτό έκρινε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση για λογαριασμό της Τσέλσι, με τον Μπρούνο Φερνάντες να μειώνει σε 3-1 στο 85' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλλά πέραν τούτου να μην πετυχαίνει κάτι περισσότερο η Γιουνάιτεντ.

Το φινάλε του ημιτελικού βρήκε την Τσέλσι να αποκλείει για 6η φορά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο θεσμό του Κυπέλλου και τρίτη την τελευταία τετραετία και να παίρνει την πρόκριση για τον 14ο τελικό στην ιστορία της. Σημειώνεται πως η ομάδα του Λάμπαρντ έσπασε το αήττητο σερί της ομάδας του Σόλσκιερ που είχε φτάσει τα 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τους μπλε να δίνουν έτσι ραντεβού για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό FA Cup με την συμπολίτισσα Άρσεναλ, μετά το 2002 και το 2017.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Μπεγί (45+2' Μαρσιάλ), Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Μπισάκα (79' Φοσού-Μενσά), Μάτιτς, Φρεντ (55' Πογκμπά), Γουίλιαμς, Μπρούνο Φερνάντες, Τζέιμς (56' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ (79' Ιγκάλο)

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (86' Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Ουίλιαν (80' Χάντσον-Οντόι), Ζιρού (80' Άμπραχαμ), Μάουντ (91' Πέδρο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ