ΑΓΓΛΙΑ

Μπερμπάτοφ: "Ακόμα και Μέσι-Ρονάλντο θα δυσκολεύονταν στην Γιουνάιτεντ"

New PAOK signing Dimitar Berbatov of Bulgaria arrives for a special reception ceremony at the club's Toumba stadium in the northern Greek city of Thessaloniki, on Thursday, Sept. 3, 2015. An estimated 7,000 PAOK fans turned up. Former Manchester United striker Berbatov, 34, has a contract with last year's Greek league runners-up until July 2016. (AP Photo/Giannis Papanikos)
New PAOK signing Dimitar Berbatov of Bulgaria arrives for a special reception ceremony at the club's Toumba stadium in the northern Greek city of Thessaloniki, on Thursday, Sept. 3, 2015. An estimated 7,000 PAOK fans turned up. Former Manchester United striker Berbatov, 34, has a contract with last year's Greek league runners-up until July 2016. (AP Photo/Giannis Papanikos) AP PHOTO/GIANNIS PAPANIKOS

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ υποφέρουν τη φετινή σεζόν στην Premier League και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έδωσε τη λύση με Μάντζουκιτς και παραμονή των Ποτσετίνο και Σόλσκιερ.

Την ώρα που η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως έχουν ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες και ετοιμάζονται για μία ακόμα επική μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ βρίσκονται στην άλλη πλευρά του φεγγαριού, με τα αποτελέσματα των δύο ομάδων, όπως και οι εμφανίσεις τους, να έχουν σκορπίσει απογοήτευση στο κοινό τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με τον πρώην επιθετικό τόσο της ομάδας του Μάντσεστερ όσο και αυτής του Βορείου Λονδίνου, να δίνει συμβουλές στις δύο ομάδες για το πώς θα καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς την ανάκαμψη.

Όσον αφορά στην Γιουνάιτεντ, ο "Μπέρμπα" πρότεινε να αποκτήσουν με κλειστά τα μάτια τον Μάριο Μάντζουκιτς για να ενισχύσει την αποδυναμωμένη επιθετική γραμμή της ενώ τάχτηκε υπέρ της παραμονής του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο. Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

"Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ταλαντούχους παίκτες αλλά πιστεύω πως χρειάζεται έναν παίκτη όπως ο Μάριο Μάντζουκιτς. Αν και δεν έχει παίξει ποτέ στην Premier League πιστεύω πως θα είχε αντίστοιχη επιρροή με αυτή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που πήγε στην Αγγλία στα 34 του χρόνια και δεν είχε προβλήματα.

Όταν πουλάς δύο από τους βασικούς σου φορ (σ.σ. Λουκακού και Σάντσες) πρέπει να αποκτήσεις τουλάχιστον έναν. Οι Μαρσιάλ, Ράσφορντ και Γκρίνγουντ είναι όλοι νεαροί και έχουν μόνο να μάθουν από έναν έμπειρο παίκτη όπως ο Μάντζουκιτς.

Manchester United's Dimitar Berbatov, centre, celebrates after scoring past Wigan's goalkeeper Ali Al-Habsi during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Monday Dec. 26, 2011. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Dimitar Berbatov, centre, celebrates after scoring past Wigan's goalkeeper Ali Al-Habsi during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Monday Dec. 26, 2011. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ειλικρινά, το παιχνίδι απέναντι στην Νιούκαστλ ήταν πιθανότατα το χειρότερο που έχει κάνει ποτέ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν παράγουν παιχνίδι, με αυτές τις συνθήκες ακόμα και ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο αν πήγαινε εκεί, θα είχε προβλήματα.

Θα πρέπει όλοι τους να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τις ιδέες του Σόλσκιερ. Το εύκολο θα είναι να απολύσουν τον τεχνικό λόγω των ηττών και της εικόνας αλλά αυτό πώς θα βοηθήσει την ομάδα. Ένας νέος προπονητής, ένα νέο σύστημα παιχνιδιού φτάνουν για να την βοηθήσουν;"

Αναφερόμενος δε για την άλλη μεγάλη του "αδυναμία" στην Premier League, την Τότεναμ, ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ υπογράμμισε πως θα πρέπει να στηριχτεί ο Ποτσετίνο ενώ έκανε λόγο για την αδυναμία των σπιρουνιών να διαχειριστούν την περυσινή εκπληκτική τους σεζόν.

"Ακούγεται ο Ζοζέ Μουρίνιο ως υποψήφιος για την Τότεναμ, ο οποίος έχει εμπειρία από διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Θα τους έκανε όμως καλύτερους; Δεν το ξέρω επειδή πρόκειται για την ίδια ομάδα εδώ και χρόνια. Για μένα θα πρέπει να παραμείνει ο Ποτσετίνο και να του δοθεί πολύς χρόνος.

Θυμάμαι πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πει κάποτε πως μία ομάδα πρέπει να αλλάζει όταν περνούν τέσσερα χρόνια. Όχι ολόκληρη η ομάδα αλλά κάποιοι παίκτες. Ίσως αυτό πρέπει να γίνει και στην Τότεναμ, να φύγουν κάποιοι παίκτες.

Tottenham Hotspur striker Dimitar Berbatov, second from right, attacks against, South Africa's Kaizer Chiefs defenders Derrick Spencer, left, Arthur Zwane, second from left, and Jimmy Tau, right, during the Vodacom Challenge soccer match at the ABSA stadium in Durban, South Africa, Saturday, July 21, 2007. (AP Photo/Themba Hadebe)
Tottenham Hotspur striker Dimitar Berbatov, second from right, attacks against, South Africa's Kaizer Chiefs defenders Derrick Spencer, left, Arthur Zwane, second from left, and Jimmy Tau, right, during the Vodacom Challenge soccer match at the ABSA stadium in Durban, South Africa, Saturday, July 21, 2007. (AP Photo/Themba Hadebe) AP PHOTO

Η Τότεναμ έφτασε στον τελικό του Champions League πέρυσι, τώρα είναι σε άσχημη κατάσταση. Όταν ήμουν στην Λεβερκούζεν φτάσαμε στον τελικό του Champions League το 2002 και την επόμενη σεζόν παλεύαμε για τον υποβιβασμό.

Το ίδιο συνέβη και με την Ντόρτμουντ του Κλοπ, έφτασε στον τελικό το 2013 και την επομένη πάλευε για την παραμονή της. Μάλιστα στην Λεβερκούζεν είχαμε την ίδια ομάδα και τον ίδιο προπονητή, όπως και η Τότεναμ.

Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα μοτίβο εδώ: οι ομάδες που δεν είναι συνηθισμένες να φτάνουν τόσο ψηλά έχουν δυσκολίες την επόμενη σεζόν να διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Εκτός Ντε Χέα - Πογκμπά, προλαβαίνει ο Μαρσιάλ
Τότεναμ: Πήρε πίσω τον γκολκίπερ που έδιωξε πριν από 3,5 μήνες
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ