ΑΓΓΛΙΑ

Μπράιτον - Τσέλσι: το πρώτο ματς με θεατές στην Αγγλία έπειτα από 6 μήνες

Μπράιτον - Τσέλσι: το πρώτο ματς με θεατές στην Αγγλία έπειτα από 6 μήνες
ADAM DAVY/POOL VIA AP

Το κυριακάτικο φιλικό της Μπράιτον με την Τσέλσι είναι ματς ορόσημο για το αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς είναι το πρώτο στη χώρα που θα γίνει με παρουσία κόσμου στις εξέδρες, έξι μήνες μετά το λουκέτο που επέβαλε η έξαρση του Covid-19.

Ο κορονοϊός άλλαξε τη ζωή όλου του κόσμου από τότε που εμφανίστηκε και άρχισε να απλώνει τα πλοκάμια του σε κάθε γωνιά της υφηλίου και ο αθλητισμός πλήρωσε και αυτός το τίμημα, με τους αγώνες να μπαίνουν αρχικά στον πάγο και κατόπιν να διεξάγονται μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Οι Άγγλοι ποδοσφαιρόφιλοι προσπαθούν ωστόσο να επιστρέψουν σιγά σιγά στην κανονικότητα και το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γινει την ερχόμενη Κυριακή, με την Μπράιτον να υποδέχεται την Τσέλσι σε φιλικό προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της έναρξης της νέας Premier League στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τι το ιδιαίτερο θα έχει η αναμέτρηση των γλάρων με τους Λονδρέζους; Το ότι θα είναι η πρώτη μετά από σχεδόν έξι μήνες όπου θα βρίσκονται θεατές στις εξέδρες, με την αγγλική κυβέρνηση να ανάβει το πράσινο φως για να ανοίξουν οι θύρες ώστε να μπουν και να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση 2.500 θεατές.

Οι τυχεροί θα είναι κάτοχοι διαρκείας της Μπράιτον (φυσικά, οι περισσότεροι θα μείνουν εκτός γηπέδου), ενώ όπως έγινε γνωστό θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου στις εξέδρες και για το ματς Super League των γυναικών μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Άρσεναλ, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Daily Mail, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου αλλά και τον Σεπτέμβριο, είναι προγραμματισμένα διάφορα αθλητικά γεγονότα (σε ποδόσφαιρο, ράγκμπι, κρίκετ, ιπποδρομίες) όπου θα υπάρχει κόσμος σε αυτά, στο πλαίσιο του πλάνου της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να αρχίσει να ανοίγει σταδιακά τα γήπεδα από τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ