ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι θανατικές ευχές για Αγγλίδα διεθνή έφεραν το ξέσπασμα του Νέβιλ

England's Rachel Yankey, left, celebrates scoring her side's second goal with England's Karen Carney, right, during the group B match between England and Japan at the Womens Soccer World Cup in Augsburg, southern Germany, on Tuesday, July 5, 2011. (AP Photo/Kerstin Joensson)
England's Rachel Yankey, left, celebrates scoring her side's second goal with England's Karen Carney, right, during the group B match between England and Japan at the Womens Soccer World Cup in Augsburg, southern Germany, on Tuesday, July 5, 2011. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

H Κάρεν Κάρνεϊ μετράει 133 συμμετοχές και 31 γκολ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να την "προστατεύσει" από χυδαία διαδικτυακή επίθεση. Άμεση παρέμβαση από τον Φιλ Νέβιλ.

Μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στο αγγλικό ποδόσφαιρο είναι η Κάρεν Κάρνεϊ, με την 31χρονη winger να είναι πλέον αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Τσέλσι και ταυτόχρονα να έχει να επιδείξει 133 παρουσίες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν ήταν αρκετά για να την "σώσουν" από το μένος ενός ανεγκέφαλου οπαδού, που με αφορμή την παρουσία της στο Τσέλσι-Φιορεντίνα για το Champions League (επικράτησε 1-0 η ομάδα του Λονδίνου με εύστοχο πέναλτι της Κάρνεϊ και στις 31 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς στην Ιταλία), της έστειλε μία σειρά από εμετικά μηνύματα στο Instagram.

Britain's Karen Carney during the women's group E soccer match between Great Britain and Cameroon, at the Millennium stadium in Cardiff, Wales, at the 2012 London Summer Olympics, Saturday, July 28, 2012. (AP Photo/Luca Bruno)
Britain's Karen Carney during the women's group E soccer match between Great Britain and Cameroon, at the Millennium stadium in Cardiff, Wales, at the 2012 London Summer Olympics, Saturday, July 28, 2012. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

"Πόσες ευκαιρίες χρειάζεσαι για να σκοράρεις στο δεύτερο ημίχρονο ηλίθια", ήταν το πρώτο μήνυμα που έλαβε από τον χρήστη του Instagram με το όνομα Νίκολα Νίκολιτς, με τον ίδιο λογαριασμό να επιστρέφει αμέσως μετά με δύο απειλητικά μηνύματα:

Οι θανατικές ευχές για Αγγλίδα διεθνή έφεραν το ξέσπασμα του Νέβιλ

"Σου εύχομαι καρκίνο και λευχαιμία" και "Ελπίζω κάποιος να σε βιάσει μέχρι θανάτου", ήταν τα μηνύματα που της στάλθηκαν, με την παίκτρια να δημοσιεύει τα μηνύματα στο τοίχο της και να κάνει το εξής σχόλιο : "Κοίτα κάποιοι άνθρωποι..."

Οι θανατικές ευχές για Αγγλίδα διεθνή έφεραν το ξέσπασμα του Νέβιλ

Λίγη ώρα αργότερα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας των Γυναικών της Αγγλίας, Φιλ Νέβιλ, δημοσίευσε αυτά τα μηνύματα για να τα δουν οι 447.000 άνθρωποι που τον ακολουθούν στο Instagram, και προχώρησε στο εξής σχόλιο:

"Αυτό είναι ένα μήνυμα που στάλθηκε σε μία από τις παίκτριες της εθνικής Αγγλίας και ήταν απολύτως ντροπιαστικά. Instagram θα κάνεις κάτι για αυτό!!!!!"

Οι θανατικές ευχές για Αγγλίδα διεθνή έφεραν το ξέσπασμα του Νέβιλ

Μετά το σχόλιο του Νέβιλ, σειρά πήρε και η αγγλική ομοσπονδία που μέσω ανακοίνωσης ζήτησε από την αστυνομία και τις οργανώσεις των social media να κάνουν κάτι "για να διευθετηθεί αυτό το πρόβλημα που παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις".

Σημειώνεται πως η Κάρνεϊ δεν είναι η μοναδική που δέχεται τέτοια υβριστικά μηνύματα καθώς παρόμοια καταγγελία είχε κάνει πρόσφατα και η γκολκίπερ Κάρεν Μπάρντσλεϊ, με έρευνα του 2016 να δείχνει πως ο σεξισμός στο ποδόσφαιρο μεγαλώνει και πως το 15% των γυναικών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ