ΑΓΓΛΙΑ

Παίκτες προς Premier League: "Οι ομάδες που μπορούν, ας πληρώσουν"

Manchester City's Phil Foden, right, and Manchester United's Nemanja Matic compete for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Phil Foden, right, and Manchester United's Nemanja Matic compete for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Η Ένωση των ποδοσφαιριστών στην Αγγλία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Premier League πως όσοι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα πρέπει να πληρώσουν κανονικά.

Η οικονομική ζημιά των ομάδων της Premier League λόγω του κορονοϊού είναι μεγάλη και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το ακριβές ύψος της. Ήδη, οι παίκτες και οι διοικήσεις των ομάδων συζητούν για το ψαλίδι που θα υποστούν οι απολαβές τους.

Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, κάλεσε τους παίκτες της Premier League να μειώσουν τους μισθούς τους και να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων λόγο κορονοϊού.

Κάπου εδώ, όμως, ήρθε και η αντίδραση των παικτών που βλέπουν κάποιους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η Ένωση των ποδοσφαιριστών στην Αγγλία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Premier League πως όσοι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα πρέπει να πληρώσουν κανονικά.

Η σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρει: "Τα οικονομικά στοιχεία κάθε ομάδας θα δώσουν μία ξεκάθαρη εικόνα. Γνωρίζουμε το κοινωνικό αίτημα οι παίκτες να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων. Αλλά η θέση μας είναι ότι εφόσον οι σύλλογοι μπορούν να πληρώσουν τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό ας το πράξουν.

Οι παίκτες αναγνωρίζουν ότι το προσωπικό είναι ένα σημαντικό κομμάτι σε μία ομάδα και δεν θέλουν να τους δουν να χάνουν άδικα τα χρήματα τους. Το να πληρώσουν οι ποδοσφαιριστές το προσωπικό όμως, σε ομάδες που έχουν την οικονομική δυνατότητα, είναι κάτι που βοηθάει τους μετόχους του συλλόγου".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ