ΑΓΓΛΙΑ

Premier League: Η Γουλβς "δάγκωσε" τη Σίτι και εκτόξευσε την Λίβερπουλ στο +8

Wolverhampton Wanderers' Adama Traore, centre, celebrates with teammates after scoring during the English Premier League soccer match between Manchester City and Wolverhampton Wanderers at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Wolverhampton Wanderers' Adama Traore, centre, celebrates with teammates after scoring during the English Premier League soccer match between Manchester City and Wolverhampton Wanderers at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Καταστροφή στο Μάντσεστερ για την Σίτι. Η Γουλβς έφυγε από το Etihad με το υπέρ της 2-0 και επέτρεψε στην Λίβερπουλ να ξεφύγει οκτώ βαθμούς από τον Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του. Νίκες για Τσέλσι και Άρσεναλ.

Διπλό τίτλου για την Λίβερπουλ έκανε η Γουλβς στην έδρα της Σίτι. Μπορεί να είμαστε στην 8η αγωνιστική της Premier League, αλλά το +8 των Κόκκινων από τους Πολίτες είναι ένα σούπερ μαξιλάρι ασφαλείας για τη συνέχεια.

Οι ποδοσφαιριστές του Νούνο Εσπίριτο εκμεταλλευόμενοι την προβληματική λόγω τραυματισμών άμυνα των γηπεδούχων πέτυχαν τη σπουδαία νίκη με 2-0 χάρη σε δύο κόντρες που έκανε γκολ ο Αντάμα Τραορέ. Το πρώτο δάγκωμα των Λύκων ήρθε στο 80' και το δεύτερο στις καθυστερήσεις. Ο σκόρερ και τις δύο φορές πλάσαρε ιδανικά τον Έντερσον.

Η Σίτι, βέβαια, εκτός από την αμυντική αστάθεια είχε πολλά θέματα και στη δημιουργία (δεύτερο ματς στα τελευταία 45 εντός στην Premier League που δεν σκοράρει). Μπροστά βγήκαν ελάχιστοι αυτοματισμοί, τα πρώτα βιολιά ήταν σε κακή ημέρα και δίκαια η Γουλβς έφυγε νικήτρια από την έδρα της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 67' οι Πολίτες είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Σίλβα.

Για την Σίτι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ηττήθηκε στο γήπεδό της έπειτα από τις 22/12/2018. Τότε, το κλαμπ του Μάντσεστερ έφυγε από το σπίτι του με σκυμμένο το κεφάλι εξαιτίας της Κρίσταλ Πάλας. Οι Λονδρέζοι είχαν επικρατήσει σε εκείνο το ματς με 3-2. Όσον αφορά στην Γουλβς, η τελευταία φορά που νίκησε την Σίτι στο Etihad ήταν το μακρινό 2010.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΝΙΚΗ ΜΕ ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΟΥΙΖ

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της απέναντι στην Μπόρνμουθ και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Οι Κανονιέρηδες έβαλαν ένα και καλό.

Σκόρερ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ο Νταβίντ Λουίζ για το τελικό 1-0. Με αυτή τη νίκη οι Λονδρέζοι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της Premier League με 15 βαθμούς. Πίσω τους βρίσκονται οι Λέστερ, Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας με 14. Το γεγονός, βέβαια, ότι η Τότεναμ δεν είναι σε καλή κατάσταση ευνοεί αρκετούς διεκδικητές ώστε να παλέψουν για την είσοδό τους στην τετράδα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΥΚΟΛΑ Η ΤΣΕΛΣΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ

Μία ακόμα ομάδα από το Λονδίνο αγωνιζόταν στο πρόγραμμα της Κυριακής για την 8η αγωνιστική της Premier League. Η Τσέλσι, λοιπόν, φιλοξενήθηκε στην έδρα της Σαουθάμπτον με τον Φράνκι Λάμπαρντ να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του ν' αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Μπλε προηγήθηκαν με τον Άμπραχαμ και τον Μάουντ 2-0 με γκολ στο 17' και στο 24΄αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 30' με τον Ίνγκς σε 2-1, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό αφού στο 40' ο αθόρυβος Καντέ διαμόρφωσε το 3-1 του α' μέρους με σουτ έξω από την περιοχή. Το κερασάκι στην τούρτα για τους Λονδρέζους έβαλε ο Μπατσουαγί στο 89' που έγραψε το τελικό 4-1.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ