ΑΓΓΛΙΑ

Συμβόλαιο ζωής στον Σάουθγκεϊτ η Αγγλία

England head coach Gareth Southgate claps hands on the pitch prior the semifinal match between Croatia and England at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, July 11, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
England head coach Gareth Southgate claps hands on the pitch prior the semifinal match between Croatia and England at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, July 11, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Με νέο πολυετές συμβόλαιο θέλει να ανταμείψει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος οδήγησε τα "τρία λιοντάρια" μέχρι τον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα ρωσικά γήπεδα.

Απόλυτα ευχαριστημένοι από το έργο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι οι ιθύνοντες την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας και γι αυτό το λόγο επιδιώκουν να κρατήσουν για πολλά ακόμη χρόνια στην άκρη του πάγκου των "τριών λιονταριών" τον 47χρονο κόουτς, ο οποίος έφτασε... 90' μακριά από τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Αν και το συμβόλαιο του ομοσπονδιακού εκλέκτορα της εθνικής Αγγλίας εκπνέει σε δύο χρόνια, η Π.Ο σκοπεύει να προτείνει επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2026, σύμφωνα με δημοσιεύματα που προέρχονται από το Νησί.

"Ο Γκάρεθ είναι εξαιρετικός, θα μας άρεσε να συνεχίσει και μετά το 2020. Νομίζω ότι θα το ήθελε και εκείνος. Τώρα είναι σε διακοπές, θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε το θέμα όταν επιστρέψει", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μάρτιν Γκλεν, που κατέχει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας.

Σε περίπτωση που (απο)δεχθεί την πρόταση, ο άλλοτε τεχνικός της Μίντλεσμπρο πρόκειται να επωμιστεί το βάρος της καθοδήγησης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του στα EURO 2020 και 2024, ενώ θα έχει την προπονητική ευθύνη, τόσο στο ερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, όσο και σε εκείνο του 2026, που συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό.

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ