ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Ο Πογκμπά έστειλε τους "διαβόλους" στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Manchester United's Ashley Young, right, congratulates Paul Pogba after he scored his team's second goal during the English FA Cup fifth round soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Monday, Feb. 18, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester United's Ashley Young, right, congratulates Paul Pogba after he scored his team's second goal during the English FA Cup fifth round soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Monday, Feb. 18, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη της Τσέλσι και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πολ Πογκμπά που είχε γκολ και ασίστ επιβλήθηκε 2-0 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Αγγλίας (VIDEOS).

Η ξέφρενη πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις 18 Δεκεμβρίου 2019 και μετά, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, δεν έχει σταματημό!

Ο τελευταίος σταθμός των "κόκκινων διαβόλων" ήταν το βράδυ της Δευτέρας το "Στάμφορντ Μπριτζ" όπου επιβλήθηκαν 2-0 της Τσέλσι σε νοκ-αόυτ αναμέτρηση για τον 5ο γύρο του FA Cup και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά (για πέμπτη διαδοχική σεζόν), φτάνοντας παράλληλα τις 11 νίκες στα 13 ματς που κάθεται ο Νορβηγός στον πάγκο τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στον θρίαμβο της Γιουνάιτεντ στην αγγλική πρωτεύουσα (είχε προηγηθεί και το 3-1 στην έδρα της Άρσεναλ στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου!) ήταν ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Στο 31' έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ερέρα που είχε "τρυπώσει" στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και νίκησε με κεφαλιά τον Κέπα, ενώ στο 45' ο Γάλλος πήρε την καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ράσφορντ από τα δεξιά για να γράψει το 2-0 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "κόκκινοι διάβολοι" έδωσαν χώρο και μέτρα στους γηπεδούχους όμως δεν τους επέτρεψαν να εγκατασταθούν στην περιοχή τους, αμύνθηκαν οργανωμένα και υποδειγματικά και κράτησαν με σχετική άνεση το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο ημίχρονο.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Πογκμπά έχει πλέον συμμετοχή σε 15 γκολ (9 γκολ - 6 ασίστ) σε 12 ματς που έχει πάρει μέρος υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ, καθώς επίσης και ότι η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην έδρα της Τσέλσι μετά το 2012 σπάζοντας ένα σερί διαδοχικών ηττών που μετρούσε στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

* Αμέσως μετά το φινάλε του ματς έγινε η κλήρωση των προημιτελικών από την οποία προέκυψαν τα εξής ζευγάρια: Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι, Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας, Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλγουολ - Μπράιτον.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα (82' Τζαπακόστα), Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (71' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (58' Ουίλιαν), Ιγκουαΐν, Αζάρ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ρομέρο, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (75' Περέιρα), Λουκακού (73' Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (94' ΜακΤόμινεϊ)

ΤΣΕΛΣΙ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 0-2 (HIGHLIGHTS)

Photo Credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ