ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι - Τότεναμ 2-1: Οι ξεχασμένοι έδωσαν τη νίκη στους μπλε

Chelsea's Olivier Giroud, right, celebrates after scoring a goal against Tottenham Hotspur's Jan Vertonghen during the English Premier League soccer match between Chelsea and Tottenham Hotspur in London, England, Saturday, Feb. 22, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Chelsea's Olivier Giroud, right, celebrates after scoring a goal against Tottenham Hotspur's Jan Vertonghen during the English Premier League soccer match between Chelsea and Tottenham Hotspur in London, England, Saturday, Feb. 22, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Με τους ξεχασμένους Ζιρού και Αλόνσο να σκοράρουν η Τσέλσι επικράτησε 2-1 επί της Τότεναμ και έκανε σημαντικό βήμα για την τετράδα. Με αυτογκόλ του Ρίντιγκερ μείωσαν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου αφού επικράτησε με 2-1 απέναντι στην Τότεναμ. Οι μπλε πέτυχαν δύο τέρματα με τους ξεχασμένους Ζιρού και Αλόνσο, ενώ οι "Σπερς" μείωσαν στο 89 με αυτογκόλ του Ρίντιγκερ.

Η Τότεναμ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο ματς με τον Μόουρ να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή στο 10' και τον Καμπαγιέρο να απομακρύνει.

Μετά από αυτή την φάση και για περίπου είκοσι λεπτά η Τσέλσι κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 12' μετά από τρομερή μπαλιά του Αλόνσο ο Μάουντ βγήκε τετ α τετ με τον Λιορίς με τον τερματοφύλακα της Τότεναμ να διώχνει σε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε ο Άγγλος μέσος το έκανε ο Ολιβιέ Ζιρού τρία λεπτά αργότερα. Ο Ζορζίνιο με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Ζιρού τετ α τετ με τον Λιορίς ο οποίος τον νίκησε. Η μπάλα στρώθηκε στον Μπάρκλεϊ που σούταρε με την μία όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι. Η άμυνα της Τότεναμ δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ζιρού με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει και είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 24' με τον Αλόνσο να κάνει το σουτ με το δεξί και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Τότεναμ ανέβασε στροφές μετά το 30 και είχε δύο καλές στιγμές. Στο 34' ο Εντομπελέ πάτησε την μπάλα στον Μόουρα που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως με εξαιρετικό τάκλιν ο Αθπιλικουέτα έστειλε την μπάλα κόρνερ. Ο Λο Σέλσο εκτέλεσε το κόρνερ ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά με τον Καμπαγιέρο να διώχνει σε νέο κόρνερ.

Chelsea's Marcos Alonso scores his team's second goal against Tottenham Hotspur during their English Premier League soccer match in London, England, Saturday, Feb. 22, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Chelsea's Marcos Alonso scores his team's second goal against Tottenham Hotspur during their English Premier League soccer match in London, England, Saturday, Feb. 22, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά και έφτασε στο 2-0. Στο 48' ο Μάουντ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, απέφυγε τρεις αντιπάλους και στο ύψος της περιοχής γύρισε την μπάλα στον Μπάρκλεϊ, αυτός με τη μία στον Αλόνσο που έκανε το σουτ και νίκησε τον Λιορίς για το 2-0.

Ο Μουρίνιο έριξε στο ματς τον Λαμέλα αντί του Εντομπελέ και αυτό βελτίωσε την εικόνα των φιλοξενούμενων χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Η Τότεναμ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της Τσέλσι αφού έφτανε μέχρι την μεγάλη περιοχή των μπλε, όμως δεν έφτανε σε τελική προσπάθεια. Αντίθετα, οι παίκτες του Λάμπαρντ έφτασαν κοντά στο 3-0. Στο 82' ο Αλόνσο εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή ήρθε ένα αυτογκόλ του Ρίντιγκερ για να βάλει φωτιά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Λαμέλα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά το γύρισμα του βρήκε πάνω στον Ρίντιγκερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Τσέλσι.

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων η Τότεναμ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο και έτσι ο Φρανκ Λάμπαρντ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του κόντρα στον Μουρίνιο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σαββατο 22/02

Τσέλσι - Τότεναμ 2-1 (15' Ζιρού, 48' Αλόνσο / 89'αυτ Ρίντιγκερ)

Μπέρνλι - Μπόρνμουθ (17:00)

Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον

Σαουθάμπτον - Αστον Βίλα

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 23/02

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ (16:00)

Γουλβς - Νόριτς (16:00)

Αρσεναλ - Εβερτον (18:30)

Δευτέρα 24/02

Λιβερπουλ - Γουέστ Χαμ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ