EURO

Euro 2020: Πρεσβευτές της διοργάνωσης οι Χαριστέας, Νικοπολίδης

ÅÕÑÙ 2008 / ÅËËÁÓ-ÉÓÐÁÍÉÁ / EURO 2008 / GREECE-SPAIN
ÅÕÑÙ 2008 / ÅËËÁÓ-ÉÓÐÁÍÉÁ / EURO 2008 / GREECE-SPAIN ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η UEFA ανακοίνωσε τους πρεσβευτές για το Euro του 2020 και μέσα σε αυτούς βρίσκεται ο Άγγελος Χαριστέας και ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Το Euro 2020 θα είναι διαφορετικό από τα άλλα και θα οργανωθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις ανά την Ευρώπη. Έτσι και οι πρεσβευτές της διοργάνωσης δεν θα μπορούσαν να είναι μόνο από μία χώρα.

Συγκεκριμένα, η UEFA επέλεξε 34 ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στο Euro, προκειμένου να εκπροσωπήσουν και να διαδώσουν τις αρχές και τους σκοπούς της διοργάνωσης. Μέλη της μεγάλης αυτής ομάδας πρεσβευτών είναι δύο ποδοσφαιριστές από το έπος του 2004, ο Άγγελος Χαριστέας και ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο Άγγελος έγραψε ιστορία με την φανέλα της Εθνικής, καθώς ήταν το δικό του γκολ στο τελικό του Euro 2004 απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία που έδωσε το τρόπαιο στη χώρα μας. Με την φανέλα τις Εθνικής έχει πετύχει 25 γκολ σε 88 συμμετοχές του, ενώ σε 9 εμφανίσεις του στο Euro έχει 4 γκολ.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν ο φύλακας-άγγελος της Εθνικής ομάδας σε 9 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ήταν και ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας για 90 παιχνίδια. Φυσικά, ο ρόλος του στην κατάκτηση του Euro το 2004 ήταν τεράστιος.

Ακόμη μία παρουσία στην λίστα που έχει ελληνικό ενδιαφέρον είναι εκείνη του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο αθλητικός διευθυντής και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έχει 4 συμμετοχές στην διοργάνωση και βοήθησε την εθνική ομάδα της Γαλλίας να κατακτήσει την κούπα του Euro το 2000.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που ολοκληρώνουν την ομάδα πρεσβευτών είναι οι εξής: Αντρέι Αρσάβιν, Ντέκο, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Μαρσέλ Ντεσαλί, Γιουρί Τζορκαέφ, Ρουντ Γκούλιτ, Τιερί Ανρί, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Πάτρικ Κλούιφερτ, Χέντρικ Λάρσον, Μπράιαν Λάουντρουπ, Λουίς Φίγκο, Μανίς, Λόταρ Ματέους, Στιβ Μακμάναμαν, Γκάιθκα Μεντιέτα, Νούνο Γκόμεζ, Μάικλ Όουεν, Ρομπέρτ Πιρές, Κάρελ Πομπόρκσι, Κάρλες Πουγιόλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Πέτερ Σμάιχελ, Κλάρενς Ζέεντορφ, Άλαν Σίρερ, Βλάντιμιρ Σμίτσερ, Νταβίντ Τρεζεγκέ, Βίτορ Μπαΐα, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι Ερνάντεζ και Τζιανλούκα Ζαμπρότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Εθνική Ελλάδας: Ο Βέλγος Μπουκό διαιτητής με το Λιχτενστάιν
Εθνική Ελλάδας: Το κοστούμι και η γραβάτα του Άγγελου έκαναν τη διαφορά
Εθνική Ελλάδας: Με δίδυμο στόπερ που δεν έχει ξαναπαίξει στο Λιχτενστάιν
TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ