EURO 2016

Αρμενία - Ελλάδα 0-1: Η Εθνική του Φαν Σιπ νικάει με μπαλάρα

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική έπαιξε εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με την Αρμενία στο Ερεβάν και νίκησε 0-1 χάρη σε τέρμα του πολύ καλού Λημνιού στο 34'. Δοκάρι ο Μάνταλος, πολλές χαμένες ευκαιρίες. Δεύτερο σερί τρίποντο για τη γαλανόλευκη.

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε ένα ακόμη παιχνίδι, η Εθνική κατάφερε να συνδυάσει θέαμα και ουσία, νικώντας (και) την Αρμενία στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020. Με τους εξαιρετικούς Γιαννούλη και Λημνιό να συνεργάζονται στο 34', ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε το τρίτο τρίποντο στη γαλανόλευκη.

Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ άρεσε ξανά. Κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, πίεσε σωστά, έκλεισε τους χώρους, απείλησε και θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα τέρματα, φτάνοντας σε μεγαλύτερη νίκη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε συνέχεια στην εικόνα που έβγαλε κόντρα στη Βοσνία και μετράει πλέον έντεκα βαθμούς, περιμένοντας τη Δευτέρα (18/11) στο ΟΑΚΑ τη Φινλανδία.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα Αρμενία - Ελλάδα:

1. ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

Η Εθνική μπήκε από την αρχή του αγώνα ορεξάτη και με διάθεση να συνεχίσει ό,τι άρχισε στο ματς με τη Βοσνία. Ο Τζον Φαν Σιπ, όντας θιασώτης του "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει", έβαλε τους ίδιους στην ενδεκάδα με μόνη εξαίρεση τον Βλαχοδήμο αντί του Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ. Η αλήθεια είναι ότι ο γκολκίπερ της Μπενφίκα ήταν περισσότερο... θεατής στο πρώτο 45λεπτο, όπου η γαλανόλευκη έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, πίεσε τον αντίπαλο, ενώ ανασταλτικά λειτούργησε υποδειγματικά. Στο 8' ο Μάνταλος στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι σε δεξί του σουτ, ενώ στο 21' ο διαιτητής "έπνιξε" πέναλτι στον εξαιρετικό Γιαννούλη, στον οποίον μάλιστα δόθηκε κίτρινη για θέατρο.

Η ομάδα έβγαινε ορθολογικά μπροστά, οι γραμμές συνεργάζονταν αρμονικά, οι διεθνείς έβγαζαν τελικές και το μόνο που έλειπε, ήταν το γκολ. Αν η Εθνική συνέχιζε έτσι, δεν θα αργούσε να το βρει. Όπερ και εγένετο λίγα λεπτά μετά...

2. ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟ ΛΗΜΝΙΟ

Η λευκή ισοπαλία ήταν κολακευτική για την Αρμενία. Η Εθνική μας συνέχιζε να ψάχνει το τέρμα που θα την έβαζε σε θέση οδηγού και τελικά το βρήκε στο 34ο λεπτό. Ο Γιαννούλης έπαιξε 1-2 με τον Μπακασέτα, πάσαρε στον Λημνιό, εκείνος έφερε ωραία τη μπάλα στο δεξί του, σούταρε στη δεξιά γωνία και έκανε το 0-1 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που μπήκε δικαιωματικά σε θέση οδηγού.

Η Αρμενία είχε μια καλή στιγμή στο 41' με σουτ του Καραπετιάν στην κίνηση έπειτα από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά και τη μπάλα να περνάει άουτ, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τη γαλανόλευκη να έχει μια γεμάτη εμφάνιση και τον Ολλανδό τεχνικό να είναι ικανοποιημένος με την εικόνα των ποδοσφαιριστών του τόσο αμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά. Το πλάνο βγήκε στο πρώτο μισό του αγώνα.

3. ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑΤΑ, ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ

Στο β' μέρος, ο Φαν Σιπ έδωσε οδηγία να "φορτωθεί" περισσότερο η δεξιά πλευρά, όχι όπως στο πρώτο, όπου οι περισσότερες φάσεις έβγαιναν από την πλευρά του Γιαννούλη. Πράγματι, οι παίκτες σημάδευαν πολύ τον ταχύτατο Λημνιό, ο οποίος έκανε άνω κάτω την άμυνα της Αρμενίας. Στο 47', ο Μπακασέτας βρήκε υπέροχη με κάθετη μπαλιά τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά ο Αϊραπετιάν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 56', έγινε ωραία διαγώνια πάσα του Μάνταλου στον Λημνιό, εκείνος έκανε το γύρισμα, ο Παυλίδης πάσαρε, αλλά πρόλαβε να μπει η κόντρα και να μην πάει η μπάλα στο τέρμα των γηπεδούχων.

Στο επόμενο πεντάλεπτο, η Αρμενία πίεσε για την ισοφάριση, είχε και ένα σωστά ακυρωθέν γκολ με τον Σαρκίσοφ και στο 66' πέρασε ο Μασούρας (αντί του Μάνταλου), ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος όσο αγωνίστηκε. Στο 75', ο Κουρμπέλης πάσαρε στον Μασούρα, ο οποίος διένυσε περίπου το μισό γήπεδο, έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή με το δεξί και η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Λημνιός έκανε εξαιρετικό γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον τερματοφύλακα της Αρμενίας, αλλά ο Μασούρας... κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Μέχρι το φινάλε, έγιναν κάποιες μικροφάσεις μπροστά στις δυο εστίες, αλλά δεν άλλαξε κάτι και ήρθε ένα ακόμη δίκαιο τρίποντο για την Εθνική μας.

4. Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Αν κάτι μπορεί να βγει ως τελικό συμπέρασμα, είναι πως η Εθνική του Φαν Σιπ αρχίζει και παίζει με αυτοπεποίθηση, βγάζει ωραία πράγματα, στο χορτάρι, οι παίκτες δείχνουν να το γουστάρουν πολύ και βγαίνει η όρεξή τους. Μπορεί η πρόκριση να μην ήρθε, όμως μπαίνουν καλές βάσεις ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ του Κατάρ. Άλλωστε, αυτό το πλάνο δουλεύει ο Ολλανδός προπονητής, γι' αυτό και βάζει καινούργια πρόσωπα στην ομάδα, ώστε να ξέρει σε ποιους να υπολογίζει και σε ποιους όχι. Κόντρα στην Αρμενία, δεν υστέρησε κανείς. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους να για να έρθει η νίκη στο Ερεβάν και στόχος θα είναι να τριτώσει το καλό κόντρα στη Φινλανδία. Αυτή η Εθνική μάς αρέσει πολύ...

Τα highlights του αγώνα Αρμενία - Ελλάδα 0-1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ