EURO 2016

Euro 2020: Η Γαλλία χάλασε τη γιορτή των Αλβανών

France's Corentin Tolisso, center, celebrates with his teammates after scoring the opening goal of his team during the Euro 2020 group H qualifying soccer match between Albania and France at Arena Kombetare stadium in Tirana, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Hektor Pustina)
France's Corentin Tolisso, center, celebrates with his teammates after scoring the opening goal of his team during the Euro 2020 group H qualifying soccer match between Albania and France at Arena Kombetare stadium in Tirana, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Hektor Pustina) AP

Η Γαλλία πίκρανε τους Αλβανούς, καθώς πέρασε με 2-0 από το νεόδμητο Air Albania στα εγκαίνιά του. Η Ισλανδία πέρασε με 2-1 από το Κισινάου με τον Σβέριρ Ίνγκασον του ΠΑΟΚ βασικό και θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω playoffs. Διπλό με Ουνάλ η Τουρκία στην Ανδόρα.

Οι Αλβανοί ετοίμασαν μια φαντασμαγορική τελετή πριν την έναρξη του ματς με τη Γαλλία με την οποία εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο των Τιράνων, Air Albania Stadium, χωρητικότητας 22.500 θεατών και κόστους 75.000.000 ευρώ.

Οι Γάλλοι δεν χαρίστηκαν και πίκραναν τους γείτονες στη γιορτή τους. Οι μπλε, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, πανηγύρισαν τη νίκη με 2-0.



Το σκορ στο Air Albania Stadium άνοιξε μόλις οκτώ λεπτά μετά από την έναρξη του ματς με κεφαλιά του Κορεντέν Τολισό μετά από εκτέλεση φάουλ του Αντουάν Γκριεζμάν. Ο δεύτερος ήταν που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2). Ο Ντιμπουά επέμεινε, βγήκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο σταρ της Μπαρτσελόνα δεν έχασε την ευκαιρία, νικώντας από κοντά τον Μπερίσα.

Νίκη και την Τουρκία, η οποία επίσης είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στο τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού. Με πρωταγωνιστή τον Ενές Ουνάλ, ο οποίος πέτυχε και τα δυο γκολ πέρασε από την Ανδόρα με το ίδιο σκορ (0-2). Ο φορ της Βαγιαδολίδ - ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ - άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα (21').

Η Ισλανδία με αρκετές αλλαγές και βασικός τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ, Σβέριρ Ίνγκασον, πέρασε από το Κισινάου. Ο Μπιάρνασον άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, ο Μιλιντσεάνου ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 56' και ο Σίγκουρντσον στο 65' διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-2).

Η Ισλανδία θα διεκδικήσει την πρόκρισή της μέσω των playoffs του Nations League. Πιθανότατα θα βρίσκεται στο Path A.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ