EURO 2016

Euro 2020: Με Ράμσεϊ στα τελικά η Ουαλία

Wales' Aaron Ramsey celebrates scoring his side's first goal of the game against Hungary, with team-mates Gareth Bale, left, and Joe Allen, right, during  their UEFA Euro 2020 Qualifying soccer match at the Cardiff City Stadium, in Cardiff, Wales, Tuesday Nov. 19, 2019. (Nick Potts/PA via AP)
Wales' Aaron Ramsey celebrates scoring his side's first goal of the game against Hungary, with team-mates Gareth Bale, left, and Joe Allen, right, during their UEFA Euro 2020 Qualifying soccer match at the Cardiff City Stadium, in Cardiff, Wales, Tuesday Nov. 19, 2019. (Nick Potts/PA via AP) AP

Η Ουαλία νίκησε 2-0 στο Κάρντιφ με γκολ του Ράμσεϊ την Ουγγαρία και σφράγισε το τελευταίο (20ό) απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020. Εξάρα το Βέλγιο και η Γερμανία, πέντε για Ρωσία και Ολλανδία.

Μετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Κροατία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία , την Ελβετία και τη Δανία, σφραγίστηκε και το τελευταίο (20ό) εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.

Πήγε στην Ουαλία, η οποία νίκησε 2-0 στο Κάρντιφ την Ουγγαρία και προκρίθηκε στα τελικά. Τα εναπομείναντα τέσσερα εισιτήριο θα κριθούν από τα αντίστοιχα Path (A, B, C, D) των playoffs του Nations League.

Η Βόρεια Ιρλανδία έκανε το... λάθος να προηγηθεί με τον Σμιθ επτά λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης στη Φρανκφούρτη. Μετά έλαβαν δράση οι παίκτες της Μπάγερν. Το χατ-τρικ του Σερζ Γκνάμπρι και τα δυο γκολ του Λέον Γκορέτσκα έφεραν την ανατροπή για τη μάνσαφτ στην Κόμερτσμπανκ Αρένα, ενώ το τελικό σκορ (6-1) διαμόρφωσε ο Γιούλιαν Μπραντ στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Η Ολλανδία είχε ως πρωταγωνιστή τον Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ. Ο μέσος της Λίβερπουλ με χατ-τρικ οδήγησε τους οράνιε σε άνετη νίκη επί της Εσθονίας με 5-0, ενώ παρενεβλήθη και το γκολ του Ακέ. Το τελικό 5-0 έκανε ο Μπόαντου στο 87ο λεπτό Η μάνσαφτ κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου, οι οράνιε τη δεύτερη, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία και η Λευκορωσία θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους μέσω των playoffs του Nations League.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Γερμανία - Βόρεια Ιρλανδία 6-1 (19', 47', 60' Γκνάμπρι, 43', 73' Γκορέτσκα, 90+1' / 7' Σμιθ)

Ολλανδία - Εσθονία 5-0 (6', 66', 79' Βαϊνάλντουμ, 19' Ακέ, 87' Μπόαντου)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η Ουαλία υποδέχθηκε την Ουγγαρία στο Κάρντιφ και ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί. Με πρωταγωνιστή τον Άαρον Ράμσεϊ και σε εκπληκτική κατάσταση των Γκάρεθ Μπέιλ που απογοητεύει με τη Ρεάλ, πήρε τη νίκη με 2-0. Και τα δυο γκολ από τον μέσο της Γιουβέντους.

Η Σλοβακία φιλοξένησε στην Τρνάβα το Αζερμπαϊτζάν και πανηγύρισε τη νίκη με 2-0. Ο Μπόζενικ άνοιξε το σκορ στο 19', ο Χάμσικ στο 86' διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αλλά όλα εξαρτήθηκαν από το αποτέλεσμα του Κάρντιφ κι έτσι η νίκη ήταν αχρείαστη.

Η Ουαλία ακολούθησε την Κροατία - είχε ήδη προκριθεί - στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Ουγγαρία και η Σλοβακία θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία από τα playoffs του Nations League.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σλοβακία - Αζερμπαϊτζάν 2-0 (19' Μπόζενικ, 86' Χάμσικ)

Ουαλία - Ουγγαρία 2-0 (15', 47' Ράμσεϊ)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η Λετονία υποδέχθηκε στη Ρίγα την Αυστρία, τη νίκησε 1-0 με το γκολ του Ος στο 65ο λεπτό κι απέφυγε να τελειώσει τον όμιλο χωρίς βαθμό. Η Πολωνία φιλοξένησε στη Βαρσοβία τη Σλοβενία, προηγήθηκε δυο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες, αλλά στο τέλος βρήκε τη λύση και πήρε τη νίκη (3-2) με τον Γκοράλσκι στο 81ο λεπτό.

Η Πολωνία είχε προκριθεί ήδη ως πρώτη καλύτερη, η Αυστρία είχε προκριθεί ήδη ως δεύτερη. Βόρεια Μακεδονία, Ισραήλ θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω των playoffs του Nations League.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Λετονία - Αυστρία 1-0 (65' Όσα)

Πολωνία - Σλοβενία 3-2 (3' Σιμάνσκι, 54' Λεβαντόφσκι / 14' Μάταβτς 61' Ίλισιτς)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Όλα είχαν κριθεί στον ένατο όμιλο. Η Κύπρος προηγήθηκε με το γκολ του Ιωάννου στις Βρυξέλλες, αλλά ακολούθησε καταιγίδα γκολ για το Βέλγιο. Έξι πέτυχαν οι γηπεδούχοι και έφθασαν σε άνετη επικράτηση με 6-1. Πάρτι έκανε η Ρωσία στο Σαν Μαρίνο με πέντε γκολ από πέντε διαφορετικούς σκόρερ.Το Καζακστάν προηγήθηκε στη Γλασκώβη, αλλά η Σκωτία έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη με 3-1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σαν Μαρίνο - Ρωσία 0-5 (3' Κουγιάζεβ, 19' Πετρόβ, 43' Μιράντσουκ, 56' Ιόνοφ, 78' Κομλιτσένκο)

Βέλγιο - Κύπρος 6-1 (16', 68' Μπεντεκέ, 36', 41' Ντε Μπράινε, 44' Καράσκο,51' αυτ. Χριστοφόρου/ 14' Ιωάννου)

Σκωτία - Καζακστάν 3-1 (48', 90+1' ΜακΓκιν, 64' Νέισμιθ / 34' Ζαϊνουντίνοβ)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 9ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΙ 20 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ EURO 2020

ΒΕΛΓΙΟ

ΙΤΑΛΙΑ

ΡΩΣΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΓΓΛΙΑ

ΤΣΕΧΙΑ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΕΛΒΕΤΙΑ

ΔΑΝΙΑ

ΟΥΑΛΙΑ

ΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ NATIONS LEAGUE

PATH A

IΣΛΑΝΔΙΑ

-

-

-

PATH B

ΒΟΣΝΙΑ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

PATH C

ΣΚΩΤΙΑ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ΣΕΡΒΙΑ

-

PATH D

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΟΣΟΒΟ

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

*Έχουν προκριθεί μέσω κλήρωσης οι Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ρουμανία. Μία ομάδα θα μείνει στο Path C, ενώ τρεις θα πάνε στο Path A

*Οι ημιτελικοί διεξάγονται στις 26 Μαρτίου και οι τελικοί στις 31 Μαρτίου 2020

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ