EURO 2016

Euro 2020: Τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας

Netherlands Georginio Wijnaldum, right is tackled by Antoine Griezmann of France during the UEFA Nations League soccer match between France and the Netherlands at the Stade De France in Paris, Sunday, Sept. 9, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
Netherlands Georginio Wijnaldum, right is tackled by Antoine Griezmann of France during the UEFA Nations League soccer match between France and the Netherlands at the Stade De France in Paris, Sunday, Sept. 9, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Δείτε τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας με βάση τα οποία θα γίνει η κλήρωση (30/11) για την τελική φάση του Euro 2020. Στο δεύτερο η νικήτρια του Μουντιάλ 2018, Γαλλία, στο τρίτο η νικήτρια του Euro 2016, Πορτογαλία.

Με τα ματς της Τρίτης ολοκληρώθηκε η προκριματική διαδικασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020. H Ουαλία νίκησε 2-0 την Ουγγαρία κι εξασφάλισε το τελευταίο (20ό) απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Έτσι το παζλ του τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού έχει σχηματιστεί σε μεγάλο βαθμό. Καθώς οι συμμετέχουσες ομάδες είναι 24 μένουν τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια. Θα κριθούν από τα playoffs του Nations League.

Με το βλέμμα στην κλήρωση (30/11) των ομίλων της τελικής φάσης του Euro 2020 ας δούμε τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας (αποτελούμενα από έξι ομάδες το καθένα) με βάση τα οποία θα διενεργηθεί. Στο πρώτο βρίσκονται το Βέλγιο, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ουκρανία.

Από το δεύτερο ξεχωρίζει η νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Γαλλία, η φιναλίστ της διοργάνωσης, Κροατία, αλλά και η Ολλανδία που επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση. Από το τρίτο ξεχωρίζει η νικήτρια του Euro 2016, Πορτογαλία.

Ημιτελές είναι το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς σε αυτό θα τοποθετηθούν οι ομάδες που θα προκριθούν από τα αντίστοιχα Path (A, B, C, D) των playoffs του Nations League. Οι δέκα ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των αντίστοιχων ομίλων μπαίνουν επικεφαλής ομίλων.

Καθώς όμως το Group A χωρά μόνον έξι ομάδες, σ' αυτό τοποθετούνται οι έξι καλύτερες από τις δέκα πρώτες (Βέλγιο, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Ουκρανία) με βάση τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει, τη διαφορά τερμάτων, αλλά και τα γκολ που έχουν σημειώσει.

Οι άλλες τέσσερις (εκ των δέκα) πηγαίνουν στο Group B. Το ίδιο σύστημα ταξινόμησης ισχύει αντίστοιχα και για τις ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση κάθε ομίλου. Οι δυο καλύτεροι δεύτεροι πηγαίνουν στο Group B, οι έξι ακόλουθοι σχηματίζουν το Group C ενώ οι δυο χειρότεροι δεύτεροι πηγαίνουν στο Group D.

GROUP A

ΒΕΛΓΙΟ

ΙΤΑΛΙΑ

ΑΓΓΛΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

GROUP B

ΓΑΛΛΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΕΛΒΕΤΙΑ

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΡΩΣΙΑ

GROUP C

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΑΝΙΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΤΣΕΧΙΑ

GROUP D

ΟΥΑΛΙΑ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΝΙΚΗΤΗΣ PLAYOFFS PATH A

ΝΙΚΗΤΗΣ PLAYOFFS PATH B

ΝΙΚΗΤΗΣ PLAYOFFS PATH C

ΝΙΚΗΤΗΣ PLAYOFFS PATH D

ΟΙ 20 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ EURO 2020

ΒΕΛΓΙΟ

ΙΤΑΛΙΑ

ΡΩΣΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΓΓΛΙΑ

ΤΣΕΧΙΑ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΕΛΒΕΤΙΑ

ΔΑΝΙΑ

ΟΥΑΛΙΑ

ΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ NATIONS LEAGUE

PATH A

IΣΛΑΝΔΙΑ

-

-

-

PATH B

ΒΟΣΝΙΑ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

PATH C

ΣΚΩΤΙΑ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ΣΕΡΒΙΑ

-

PATH D

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΟΣΟΒΟ

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

*Έχουν προκριθεί οι Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ρουμανία. Μέσω κλήρωσης μία ομάδα θα μείνει στο Path C, ενώ τρεις θα πάνε στο Path A

*Οι ημιτελικοί διεξάγονται στις 26 Μαρτίου και οι τελικοί στις 31 Μαρτίου 2020

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ