EURO 2016

Λιβάγια: "Ελπίζω να παίξω Euro, τώρα σκέφτομαι μόνο την ΑΕΚ"

ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στις ελπίδες που έχει να κληθεί στην Κροατία στο Euro 2020 αναφέρθηκε ο Μάρκο Λιβάγια, τονίζοντας πως το μυαλό του βρίσκεται στις υποχρεώσεις του με την ΑΕΚ. Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή "Ο δρόμος προς το Euro 2020" στον ΑΝΤ1.

Ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, μίλησε στην εκπομπή "Ο δρόμος προς το Euro 2020" στον ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ελπίδες που έχει να κληθεί στην εθνική του στο επικείμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή το μυαλό του βρίσκεται στις υποχρεώσεις του με την φανέλα της Ένωσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εθνική Κροατίας: "Σίγουρα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε στο Euro μια επιτυχία ανάλογη με αυτήν που κάναμε στο Μουντιάλ. Όλοι ξέρουν ότι η Κροατία έχει ποιότητα με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι είναι μία ομάδα που άξιζε να φτάσει στον τελικό γιατί είναι πολλοί οι σημαντικοί παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες του κόσμου. Είναι μια πολύ καλή ομάδα που στη Ρωσία απέδειξε ότι μπορεί να πάει στον τελικό".

Για τους αντιπάλους της Κροατίας: "Σίγουρα είναι ένας δύσκολος όμιλος, όπου όλες οι ομάδες είναι ποιοτικές. Αντιμετωπίζουμε την Αγγλία και αυτό είναι πιο δύσκολο για εμάς γιατί παίζει στην έδρα της και θα έχει πολλούς οπαδούς εκεί. Παρ’ όλα αυτά οι δικοί μας ποδοσφαιριστές έχουν δώσει πολλά τέτοια παιχνίδια καθώς αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τέτοιους αγώνες".

Για τις πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή: "Ναι, το ελπίζω, αλλά θα είναι δύσκολο. Έχουμε 25-26 ποδοσφαιριστές που όλοι μπορούν να πάνε εκεί. Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Για την ώρα δεν το σκέφτομαι. Μεσολαβούν τρεις μήνες και όλα μπορούν να συμβούν μέσα στο διάστημα αυτό. Τώρα σκέφτομαι μόνο την ΑΕΚ. Θέλω να παίζω καλά εδώ και μετά βλέπουμε τι θα γίνει".

Για το αν θα έρθει ο προπονητής της Κροατίας για να τον δει: "Όχι, δεν έχω μιλήσει μαζί του. Θεωρώ ότι έχει πολλά στο μυαλό του τώρα, όλη την πίεση για το Euro και να προετοιμάσει την ομάδα για τα παιχνίδια που θα έρθουν, από το να έρθει εδώ. Όμως είμαι σίγουρος ότι παρακολουθεί γιατί θεωρώ ότι παίζω σε ένα καλό πρωτάθλημα με πολλές δυνατές ομάδες. Θα δούμε στη συνέχεια".

Για το αν πιστεύει πως υπάρχουν πολλά φαβορί: "Ναι, όμως τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι παίζει στην έδρα του. Τα ματς θα γίνουν σε 12 διαφορετικές χώρες. Θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα φτάσουν στα ημιτελικά κτλ. Όμως Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Γερμανία έχουν πολλές πιθανότητες να το κατακτήσουν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Σίγουρα όμως υπάρχουν και ομάδες λιγότερο φημισμένες που μπορούν να πετύχουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Έχουμε τουλάχιστον 6-7 ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν το Euro. Εξαρτάται από το ποιος θα βρεθεί στην καλή του στιγμή".

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ