EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Βαθμός χρυσάφι για Κροατία, στα τελικά η Πολωνία

Wales' Tyler Roberts, left,and Croatia's Ivan Perisic in action during the UEFA Euro 2020 qualifying match at The Cardiff City Stadium, Cardiff, Sunday October 13, 2019.  (Nigel French/PA via AP)
Wales' Tyler Roberts, left,and Croatia's Ivan Perisic in action during the UEFA Euro 2020 qualifying match at The Cardiff City Stadium, Cardiff, Sunday October 13, 2019. (Nigel French/PA via AP) NIGEL FRENCH/PA VIA AP

Η Κροατία απέσπασε 1-1 στο Κάρντιφ κόντρα στην Ουαλία και έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα τελικά του Euro 2020, εκεί που θα βρεθεί η Πολωνία μετά το 2-0 επί της Βόρειας Μακεδονίας. Επιβλητικό πέρασμα της Γερμανίας από την Εσθονία, σπουδαία εκτός έδρας νίκη για Αυστρία (VIDEOS).

Το ντέρμπι στο Κάρντιφ μεταξύ της Ουαλίας και της Κροατίας δεν έβγαλε νικήτρια, με τις δύο ομάδες να έρχοντα ισόπαλες με σκορ 1-1 με τα γκολ των Βλάσιτς και Μπέιλ και να συνεχίζουν έτσι τη σκληρή μάχη για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω του 5ου ομίλου.

Στον 3ο όμιλο, Γερμανία και Ολλανδία έχουν σαφέστατο προβάδισμα με τον αέρα των 3 πόντων που απέκτησαν έναντι της Βόρειας Ιρλανδίας, ενω στον 7ον όμιλο η Πολωνία πανηγυρίζει ήδη την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2020 μετά το 2-0 επί της Βόρεις Μακεδονίας με δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης.

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λίγες ώρες μετά την επιτυχημένη εξόρμηση της Ολλανδίας στην Λευκορωσία (νίκη με 2-1 για την ομάδα του Κούμαν), ήταν η σειρά της Γερμανίας να πάρει εκτός έδρας τρίποντο για να πιάσει στην κορυφή του 3ου ομίλου τους οράνιε και να αφήσει τρεις πόντους πίσω την Βόρεια Ιρλανδία.

Τα πάντσερ υποχρεώθηκαν να παίξουν με 10 παίκτες από το 14ο λεπτό κόντρα στην Εσθονία, όμως το γεγονός αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να τους φρενάρει, απέναντι μάλιστα σε μία αρκετά υποδεέστερη ομάδα την οποία είχαν συντρίψει με 8-0 τον περασμένο Ιούνιο και απέναντι στην οποία μετρούσαν "4 στα 4".

Ο Μάρκο Ρόις άγγιξε το 0-1 όταν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 40' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να έρθει τελικά ο Ιλκάι Γκιουντογκάν στο 51' να ανοίξει το δρόμο προς τη νίκη για το σύνολο του Λεβ με δεξί φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής.

Έξι λεπτά αργότερα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μετς μετά από σουτ του Γκιουντογκάν και κατέληξε έτσι στα δίχτυα για το 2-0, ενώ στο 71' η τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια πέτυχε και τρίτο γκολ, με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Βέρνερ μέσα από την περιοχή.

Λευκορωσία - Ολλανδία 1-2 (54' Ντράγκουν / 32', 41' Βαϊνάλντουμ)

Εσθονία - Γερμανία 0-3 (51' Γκιουντογκάν, 57' αυτ. Μετς, 71' Βέρνερ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ουαλία μετρούσε μόνο νίκες στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, ωστόσο απέναντι στην Κροατία δεν είχε ούτε μία επιτύχια στα πέντε προηγούμενα ραντεβού τους (1 ισοπαλία - 4 ήττες) και αυτή η παράδοση έμελε να συνεχιστεί και το βράδυ της Κυριακής, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι του 5ου προκριματικού ομίλου.

Οι Κροάτες προηγήθηκαν νωρίς, στο 9ο λεπτό, με όμορφο σουτ του Βλάσιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και κατόπιν να αναπαυτεί στα δίχτυα της εστίας του Χένεσι.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το μεγάλο αστέρι τους, τον Γκάρεθ Μπέιλ. Οι παίκτες του Ράιαν Γκιγκς κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, ο Ντέιβις τροφοδότησε τον επιθετικό της Ρεάλ και εκείνος κινήθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή και έκανε το 1-1 με άψογο διαγώνιο σουτ.

Αυτό ήταν το 11ο γκολ του Μπέιλ στα 18 τελευταία ματς που ήταν βασικός για την εθνική ομάδα της χώρας του, με τον Ουαλό φορ να έχει μάλιστα και 3 ασίστ σε αυτό το διάστημα. Στο δεύτερο ημίχρονο το 1-1 δεν άλλαξε παρά το υψηλό τέμπο στο οποίο έπαιξαν και οι δύο ομάδες, με την Κροατία να κρατάει με το αποτέλεσμα αυτό την πρωτιά στον όμιλο και την Ουαλία να είναι πλέον αναγκασμένη να προσπεράσει τις Ουγγαρία και Σλοβακία για να σφραγίσει την πρόκριση στην τελική φάση.

Ουγγαρία - Αζερμπαϊτζάν 1-0 (10' Κόρχουτ)

Ουαλία - Κροατία 1-1 (45+3' Μπέιλ / 9' Βλάσιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Πολωνία ήξερε πως με νίκη κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία θα σφράγιζε αυτόματα το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020 και τα κατάφερε, με τις δύο πρώτες της αλλαγές να αποδεικνύονται χρυσές καθώς ήταν εκείνες που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα! Ο Φρανκόβσκι μπήκε στο 74' αντί του Γκροσίτσκι και στο ίδιο λεπτό έκανε το 1-0 ενώ ο Μίλικ, που είχε αντικαταστήσει τον Σιμάνσκι στο 68', διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 80ο λεπτό, στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους Πολωνούς που βρέθηκαν στο "Stadion Narodowy" της Βαρσοβίας. Να σημειωθεί μάλιστα πως αυτή ήταν η τέταρτη σερί φορά που η Πολωνία πανηγύρισε πρόκριση σε τελική φάση Euro και τέταρτη συνολικά στην ιστορία της.

Στο έτερο ματς του 7ου ομίλου, η Αυστρία πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη επικρατώντας 1-0 της Σλοβενίας και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με τη 2η θέση που δίνει το εισιτήριο για τα τελικά, έχοντας πλέον απόσταση πέντε πόντων από Βόρεια Μακεδονία και Σλοβενία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Πολωνία - Βόρεια Μακεδονία 2-0 (74' Φρανκόβσκι, 80' Μίλικ)

Σλοβενία - Αυστρία 0-1 (21' Πος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προκριματικά Euro 2020: Στα τελικά η Ρωσία, βήμα πρόκρισης για Ολλανδία
Καζακστάν - Βελγίο 0-2: Δεν σταματούν πουθενά οι κόκκινοι διάβολοι
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ