EURO 2016

Το καυστικό σχόλιο του Στέρλινγκ για τους ρατσιστές οπαδούς της Βουλγαρίας

England's Raheem Sterling reacts after a missed scoring opportunity during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Bulgaria and England, at the Vasil Levski national stadium, in Sofia, Bulgaria, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda)
England's Raheem Sterling reacts after a missed scoring opportunity during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Bulgaria and England, at the Vasil Levski national stadium, in Sofia, Bulgaria, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν άφησε ασχολίαστη τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν αρκετοί παίκτες της εθνικής Αγγλίας από οπαδούς της Βουλγαρίας και έκανε δηκτικό σχόλιο λίγο μετά το εντυπωσιακό 6-0 των τριών λιονταριών στην Σόφια.

Ο αγώνας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Αγγλίας το βράδυ της Δευτέρας για τα προκριματικά του Euro 2020 είχε δύο όψεις: το αγωνιστικό κομμάτι όπου η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ήταν σαρωτική και διέλυσε με 6-0 τους Βαλκάνιους με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Στέρλινγκ, Κέιν και Μπάρκλεϊ και το εξωαγωνιστικό που προκάλεσε θυμηδία και αποστροφή στους υγιείς φιλάθλους.

Και αυτό γιατί μερίδα οπαδών της Βουλγαρίας προκάλεσε με ρατσιστικά συνθήματα κατά Άγγλων παικτών αλλά και ναζιστικούς χαιρετισμούς, με τον διαιτητή να διακόπτει προσωρινά το ματς δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και να απειλεί με πρόωρο φινάλε στον αγώνα αν αναγκαζόταν να προχωρήσει και σε τρίτη διακοπή.

Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων οπαδών των γηπεδούχων είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να πάρουν δυναμική απάντηση από τον Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

"Αισθάνομαι λύπη που η Βουλγαρία εκπροσωπείται από τέτοιους ηλίθιους στο δικό τους στάδιο. Τέλος πάντων... 6-0 και επιστρέφουμε σπίτι μας, τουλάχιστον κάναμε τη δουλειά μας. Ασφαλές ταξίδι στους οπαδούς μας, τα πήγατε καλά παιδιά".

Σημειώνεται πως πριν από αυτή την τοποθέτηση, ο Στέρλινγκ θέλησε να ανοίξει μέτωπο και με τον Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, με την παλιά δόξα της Βουλγαρίας και νυν ομοσπονδιακό της τεχνικό να υποστηρίζει πως η Αγγλία έχει μεγαλύτερο πρόβλημα ρατσισμού από τη δική του χώρα και τον Στέρλινγκ να απαντάει ως εξής: "Δεν είμαι σίγουρος για αυτό αρχηγέ".

Το καυστικό σχόλιο του Στέρλινγκ για τους ρατσιστές οπαδούς της Βουλγαρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προκριματικά Euro 2020: Στα τελικά η Ουκρανία, 6 η Αγγλία, ισοπαλία στο Γαλλία - Τουρκία
Ρατσιστικά συνθήματα Βούλγαρων, προειδοποίηση για διακοπή με Αγγλία
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ