EURO

Κροατία Κ21 - Ελλάδα Κ21 5-0: Συντριβή για τις Ελπίδες

ΦΙΛΙΚΟ ΕΛΠΙΔΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΕΛΠΙΔΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας συνετρίβη εκτός έδρας (5-0) από την αντίστοιχη της Κροατίας για τα προκριματικά του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021. Κάκιστο πρώτο ημίχρονο από τους διεθνείς στην πρώτη τους ήττα. Είχε δοκάρι ο Καμπετσής. (VIDEO)

Η πρώτη ήττα της Εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας στα προκριματικά του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021 ήταν και μεγάλη ως προς την έκταση που πήρε το σκορ. Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα γνώρισε την ήττα (5-0) από το αντίστοιχο της Κροατίας στο Βαράζντιν.

Οι διεθνείς είχαν κάκιστο πρώτο ημίχρονο και παραδόθηκαν άνευ όρων στους γηπεδούχους. Η εκκίνηση της Εθνικής Ελλάδας ήταν όμως απογοητευτική, δεδομένου ότι οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα δέχθηκαν τέσσερα γκολ μέσα σε 24 λεπτά αγώνα.

Ο Μόρο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μετά από μόλις 45 δευτερόλεπτα δράσης, ενώ στο 5ο λεπτό από σκόρερ μετατράπηκε σε δημιουργός, με τον Μάγιερ να ολοκληρώνει τη φάση με κεφαλιά. Η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κρατήσει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε με συνέπεια.

Οι γηπεδούχοι έκαναν τη μία επίθεση μετά την άλλη, πατούσαν στην ελληνική περιοχή με χαρακτηριστική άνεση κι έτσι βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν ακόμη δύο γκολ. Ο Μούσα ήταν αυτός που έκανε το 3-0 στο 15ο λεπτό, ενώ στο 24' ο Μάγιερ σκόραρε ξανά για το τέταρτο γκολ, την ίδια ώρα που η Εθνική Κ21 προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της.

Το πέμπτο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 52', με τον Μούσα να βγαίνει στην αντεπίθεση, να περνάει τον εξερχόμενο Στεργιάκη και να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ καθώς δεν πρόλαβε ούτε ο Διαμαντής που τον κυνήγησε.

Οι διεθνείς ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Καλύτερη στιγμή αυτή με τον Καμπετσή, ο οποίος πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι μόνο το γκολ που μπήκε με το... καλημέρα. Τόσο οι δύο μπακ (Νάτσος, Κατράνης) είχαν προβλήματα, ενώ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Νικολάου, Διαμαντής) ήταν απών στα γκολ των Κροατών.

Το κέντρο δεν ήταν καλό - κυριάρχησαν ολοκληρωτικά οι γηπεδούχοι στο μεσαίο χώρο - η αλλαγή του Γιάννη Γκούμα στο μισάωρο δεν άλλαξε τα δεδομένα, ενώ η μπάλα δεν έφθανε ποτέ στους επιθετικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι διεθνείς μπήκαν καλύτερα και με μεγαλύτερο πείσμα. Όχι όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά δέχθηκαν και πέμπτο γκολ. Ένα ματς που οι διεθνείς θα πρέπει να ξεχάσουν και να στρέψουν το βλέμμα τους στο ματς με το Σαν Μαρίνο που ακολουθεί.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σέμπερ, Σβέρκο, Σόσα, Σούταλο, Έρλιτς, Νέγιασμιτς (60' Τσούζε), Ιβανούσετς (77' Ντούλτσεκ), Μόρο (Τζάπερ), Μάγερ, Μούσα (67' Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (60' Μπίστροβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Στεργιάκης, Νάτσος, Κατράνης, Νικολάου (78' Αντζουλάς), Διαμάντης, Αλεξανδρόπουλος (29' Τσιγγάρας), Λιάβας, Μπαλογιάννης (71' Χριστόπουλος), Βρουσάι, Νταβιώτης (46' Καμπετσής), Εμμανουηλιδης (71' Μπότος).

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1. Τσεχία 6 4 2 0 16-2 14
2. Ελλάδα 5 3 1 1 8-6 10
3. Κροατία 5 3 2 1 17-5 9
4. Σκωτία 5 2 2 1 4-2 8
5. Λιθουανία 5 1 1 3 4-6 4
6. Σαν Μαρίνο 6 0 0 6 0-29 0
TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ