EUROPA LEAGUE

Άρης - Μόλντε 3-1: Ήταν παλικάρι, αλλά δεν άντεξε

Άρης - Μόλντε 3-1: Ήταν παλικάρι, αλλά δεν άντεξε

Ο Άρης με τεράστια προσπάθεια ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία (3-0), οδήγησε το παιχνίδι με τη Μόλντε στην παράταση, αλλά το γκολ του Μπολί στο 105' έφερε τον αποκλεισμό από τα playoffs του Europa.

Στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στη μεγάλη ανατροπή, αλλά το τέλος της παράτασης βρήκε τη Μόλντε να προκρίνεται στα playoffs του Europa League. Οι "κίτρινοι" ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία (3-0), η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά οι φιλοξενούμενοι με γκολ στο 105' μείωσαν σε 3-1 και τελικά πέρασαν αυτοί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης παρά το εις βάρος τους 3-1.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα στο Χαριλάου...

1. ΑΙΜΑ, ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ

Ο Άρης είχε πολύ δύσκολη αποστολή. Έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρος του 3-0 του πρώτου αγώνα. Η ρεβάνς ξεκίνησε με δυσάρεστο τρόπο. Ο αρχηγός Δεληζήσης, που αντικατέστησε τον τραυματία και τιμωρημένο από το πρώτο ματς Βέλεθ, στην πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή ως βασικός, τραυματίστηκε στον αέρα με τον Τζέιμς μόλις στο 2'. Το αίμα που έτρεχε από το κεφάλι του αρχηγού τον ανάγκασε να παίξει με επίδεσμο. Οι γηπεδούχοι ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν και να βρουν γρήγορα ένα γκολ. Από την αρχή ανέλαβαν τον έλεγχο και επεδίωκαν να "χτυπήσουν" Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 22' η κατοχή ήταν στο 61%.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 25'. Ο Ματίγια με απίθανη εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0, προκαλώντας την... έκρηξη του Κλεάνθης Βικελίδης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης ήταν τυχερός, καθώς το χτύπημα φάουλ του Έικρεμ χτύπησε στο δεξί δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των Νορβηγών, που υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του Άρη.

Στο 37' ο Φετφατζίδης με ωραία πάσα από δεξιά βρήκε τον Δεληζήση και αυτός με κοντινή προβολή έκανε το 2-0! Παρότι έπαιζε με το κεφάλι δεμένο, όχι μόνο βγήκε νικητής σε όλες τις μονομαχίες, αλλά σκόραρε, παρότι στόπερ.

Οι κερκίδες στο Χαριλάου πήραν φωτιά. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί και δάκρυα χαράς. Ένα πρώτο ημίχρονο που έκλεισε με κατοχή μπάλας 69%, με επτά τελικές (τρεις η Μόλντε) και με πολύ τρέξιμο και ιδρώτα.

2. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΚΟΛ

Ο Άρης έψαχνε ένα ακόμα τέρμα για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Δίχως αλλαγή από τον Σάββα Παντελίδη, με τέσσερα ράμματα στο κεφάλι του Δεληζήση, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν μια... ανάσα από τρίτο τέρμα . Στο 50' με τον Κόρχουτ, στο 52' με τον Ροζ και στο 67' με τον Ντιγκινί. Τρεις απίθανες ευκαιρίες για τους "κίτρινους", οι οποίοι περιόρισαν τη Μόλντε σε ρόλο κομπάρσου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 55' ο τεχνικός των Σκανδιναβών έριξε στον αγώνα κεντρικό αμυντικό, τον Φόρεν, θέλοντας να ενισχύσει τη γραμμή άμυνας. Ο λόγος για τον οποίο άντεξαν οι φιλοξενούμενοι στο πρέσινγκ των γηπεδούχων ήταν ο γκολκίπερ Κράνιξ, ο οποίος ειδικά στη φάση του Κόρχουτ έκανε καταπληκτική απόκρουση με το ένα χέρι, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη.

3. "ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ" ΤΟ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ ΜΕ ΝΤΙΓΚΙΝΙ

Ο Άρης, που είχε τη μπάλα διαρκώς στην κατοχή του και έψαχνε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Μόλντε. Μια ομάδα που είναι πρώτη στη Νορβηγία, αλλά στη Θεσσαλονίκη το μόνο που έκανε ήταν να διώχνει τη μπάλα από τα καρέ της. Ενώ έβρισκε ανοιχτό γήπεδο, απείλησε μόνο μία φορά, στο 77' με το σουτ του Ούι, το οποίο "έβγαλε" ο Κουέστα. Ο Άρης άξιζε το τρίτο γκολ, ο Παντελίδης ενίσχυσε τη μεσοεπιθετική γραμμή με Μαρτίνες και Γιουνές και το πολυπόθητο τρίτο τέρμα ήρθε στο 84'!

Ο Ντιγκινί με κεφαλιά από σέντρα του Σούντγκρεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το "Κλεάνθης Βικελίδης" έγινε... ηφαίστειο! Άξιζε το γκολ ο Άρης. Μέχρι το 95' δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Η κανονική διάρκεια έληξε με τους γηπεδούχους στο 62% κατοχή μπάλας και με 14 τελικές, ενώ η Μόλντε έμεινε στις έξι, εκ των οποίων μόλις οι δύο ήταν στον στόχο.

4. ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ...

Ένα γκολ ήθελε ο Άρης και αυτό που έμοιαζε σαν όνειρο, ένα θαύμα, θα γινόταν πραγματικότητα. Η Μόλντε, με τα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, κατάφερε να παγώσει το γήπεδο του Άρη. Ο Μαρτίνες στο 94' και ο Ντιγκινί στο 101' απέτυχαν να βρουν δίχτυα και στο 105' ήρθε το... μοιραίο. Οι γηπεδούχοι αδράνησαν, ο Δεληζήσης κάλυπτε τον Μπολί, ο Ιβοριανός βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, τον "κρέμασε" και έγινε το 3-1.

Τα δεδομένα είχαν πλέον γίνει πολύ δύσκολα για τους "κίτρινους", που χρειάζονταν δύο γκολ για να προκριθούν. Στο 111' ο Ροζ είχε δοκάρι, στο 114' ο Γιουνές έχασε μοναδική ευκαιρία με σουτ από θέση βολής, ενώ στο 117' η προβολή του Δεληζήση πέρασε άουτ. Το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους, η μεγάλη προσπάθεια για τους Θεσσαλονικείς δεν απέφερε καρπούς και στο τέλος επήλθε ο αποκλεισμός.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Rob Harvey (Ιρλανδία)

Βοηθοί: Wayne McDonnell, Mark Gavin (Ιρλανδία)

4ος: Paul Mclaughlin (Ιρλανδία)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104' Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (78' Γιουνές), Λάρσον (64' Μαρτίνες), Ντιγκινί (102' Τόνσο), Ιντέγε

ΜΟΛΝΤΕ: Κράνιξ, Χάουγκεν (55' Φόρεν), Γκαμπριέλσεν, Μπιόρνμπακ, Χάραλντσεϊντ, Άουρσνες, Χουσάιν, Χέσταντ (99' Κνούντζον), Άικρεμ (75' Έλινγκσεν), Ούι (88' Μπολί), Τζέιμς.

Γκολ: 25' Ματίγια, 37' Δεληζήσης, 84' Ντιγκινί - 105' Μπολί

Κίτρινες: 32' Κόρζουτ, 92' Σούντγκρεν, 93' Ματίγια, 121' Ντιγκινί - 23' Χέσταντ, 34' Χουσάιν,78' Ούι, 92' Τζέιμς, 115' Μπολί

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ