EUROPA LEAGUE

Αυγουστή: "Θα δώσει λύσεις στην ΑΕΚ ο Αλέφ"

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΜΣΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΜΣΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λεμεσού, Σοφρώνης Αυγουστή, έπλεξε το εγκώμιο του μέσου της ΑΕΚ, Αλέφ, ενώ εκτίμησε ότι η ομάδα του κι ο Ατρόμητος θα περάσουν τα εμπόδια των Ζελέζνιτσαρ και Ντινάμο Μπρεστ -αντίστοιχα - και θα αναμετρηθούν για τον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε (1-2) τη Ζελέζνιτσαρ στο Σαράγεβο και θα κληθεί να υπερασπιστεί στο "ΓΣΠ" (2/8, 20:00) το προβάδισμα για να "κλειδώσει" την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Εκεί θα συναντήσει τον Ατρόμητο, σε περίπτωση που οι Περιστεριώτες ανατρέψουν το σκορ ήττας (4-3) στην Μπρεστ από την Ντινάμο. Ο προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού, Σοφρώνης Αυγουστή, ευχήθηκε να περάσει η ομάδα του κι ο Ατρόμητος, ενώ ανέλυσε τον μέσο της ΑΕΚ, Αλέφ, τον οποίον καθοδήγησε τεχνικά την περυσινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sport24 Radio 103,3:

Για τη θέση του Αλέφ: "Μπορεί εύκολα να παίξει και σαν εξάρι και σαν οκτάρι, ακόμα και σαν στόπερ αν το χρειαστεί η ομάδα. Έχει τα προσόντα να ανταποκριθεί και στις τρεις θέσεις".

Για το που είναι καλύτερα να αξιοποιηθεί: "Είναι θέμα του προπονητή. Όπου το ζητηθεί θα ανταποκριθεί. Όταν παίζει τα δίνει όλα και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας".

Για τα χαρακτηριστικά του: "Έχει εξαιρετική τακτική, ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται. Μπορεί να κάνει παιχνίδι και να ξεμαρκαριστεί από το πρέσινγκ του αντιπάλου".

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΜΣΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΜΣΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για το αν θυμίζει τον Γιαγιά Τουρέ: "Έχει τέτοια στοιχεία. Έκανε καλή σεζόν, αλλά σίγουρα τον βοήθησαν και οι συμπαίκτες του. Έχει όμως εξαιρετική ποιότητα ως παίκτης. Στη δική μας ομάδα είχε και πιο ελεύθερο ρόλο ώστε να κάνει παραπάνω πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Θα δώσει πολλές λύσεις στην ΑΕΚ φέτος".

Για τον λόγο που δεν τον κράτησε η Μπράγκα: "Οι ομάδες κάνουν τέτοιες αγορές για να έχουν περισσότερα έσοδα στο μέλλον. Σε εμάς έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μέσω της ομάδας ανέβηκε πολύ. Έτσι βοήθησε ώστε να τον δει και η ΑΕΚ και βρίσκεται πλέον σε πιο υψηλό επίπεδο".

Για τους στόχους του Απόλλωνα: "Ο στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το καλό αποτέλεσμα με τη Ζελέζνιτσαρ και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Πιστεύουμε ότι αν περάσουμε ο Ατρόμητος θα είναι ο αντίπαλός μας οπότε θα πούμε περισσότερα".

Για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές: "Σίγουρα για εμάς είναι μεγάλη η λύπη. Όλη η Κύπρος προσπαθεί να βοηθήσει και μέσω βέβαια του αθλητισμού. Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες και κουράγιο σε όλους για να σταθούν στα πόδια τους".

Photo credits: AP Photo/Petros Karadjias, Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ