EUROPA LEAGUE

Έμερι για Παπασταθόπουλο: "Χρειαζόμαστε παίκτες με την εμπειρία του"

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, left, celebrates with Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang after scoring his side's third goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Arsenal and Bate at the Emirates stadium in London, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, left, celebrates with Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang after scoring his side's third goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Arsenal and Bate at the Emirates stadium in London, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει προσαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία στις ανάγκες του αγγλικού ποδοσφαίρου και απόδειξη για αυτό είναι τα εγκωμιαστικά λόγια από τον Έμερι ενόψει Νάπολι.

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην Bundesliga με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, το περασμένο καλοκαίρι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πήρε την απόφαση για αλλαγή μετακομίζοντας στην Άρσεναλ και όλα δείχνουν πως κερδίζει και το νέο ποδοσφαιρικό στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του.

Υπήρχαν αρκετοί που διατύπωναν απορίες για το αν θα καταφέρει ο 30χρονος διεθνής στόπερ να προσαρμοστεί στα διαφορετικά δεδομένα και τις ειδικές απαιτήσεις της Premier League, όμως οι 22 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα και οι 8 στην Ευρώπη δείχνουν πως έπιασε και με το παραπάνω στην Άρσεναλ.

Αυτό μάλιστα ήρθε να το επιβεβαιώσει και με δηλώσεις του ο Ουνάι Έμερι, με τον Ισπανό τεχνικό να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον "Sokratis" κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ενόψει του δεύτερου προημιτελικού του Europa League με την Νάπολι.

"Νομίζω πως είναι πολύ σημαντική η προσαρμογή για έναν παίκτη και δεν είναι καθόλου εύκολη. Δεν είναι το ίδιο για κάθε παίκτη.

Στην περίοδο της προετοιμασίας συζητήσαμε για αυτό το θέμα με τον Σωκράτη. Η προσαρμογή του ήρθε μέσα από τις προπονήσεις και από το πέρασμα του χρόνου, τα παιχνίδια είναι διαφορετικά στην Αγγλία.

Έκανε μεγάλα παιχνίδια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία του. Την Πέμπτη δίνουμε ένα πολύ σημαντικό ματς με την Νάπολι και έχουμε ανάγκη παίκτες με την εμπειρια του. Εκείνος είναι από αυτούς τους παίκτες".

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ