EUROPA LEAGUE

Europa League: Έσπασε την κατάρα η Γιουνάιτεντ, πρώτος βαθμός για ΑΠΟΕΛ

Manchester United's Anthony Martial, center, celebrates after scoring his side's first goal during the Europa League group L soccer match between Partizan Belgrade and Manchester United at the Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Thursday, Oct. 24, 2019. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Manchester United's Anthony Martial, center, celebrates after scoring his side's first goal during the Europa League group L soccer match between Partizan Belgrade and Manchester United at the Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Thursday, Oct. 24, 2019. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλωσε το Βελιγράδι επικρατώντας 1-0 της Παρτίζαν και πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μετά τον Μάρτιο. Όρθιος έμεινε στην έδρα της Καραμπάγκ ο ΑΠΟΕΛ (2-2), ψυχρολουσία για την Ρόμα στο 95' (VIDEOS)!

Άκρως χορταστικό ήταν το πρώτο πιάτο που σερβιρίστηκε στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa Legue, καθώς σημειώθηκαν 32 συνολικά γκολ σε 13 αναμετρήσεις.

Στο Βελιγράδι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς να εντυπωσιάσει, επιβλήθηκε 1-0 της Παρτίζαν και έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 11 παιχνιδιών χωρίς νίκη (4 ισοπαλίες - 7 ήττες) σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη μακριά από το "Ολντ Τράφορντ" μετά τις 6 Μαρτίου 2019, που ήταν το 3-1 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για τους "16" του Champions League.

Η στιγμή που έκρινε την αναμέτρηση έλαβε χώρα στο 43', με τον Μαρσιάλ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο ΜακΤόμινεϊ από τον Μίλετιτς και να χαρίζει το τρίποντο στους κόκκινους διαβόλους, μαζί με την κορυφή στον 12ο όμιλο.

Την εντυπωσιακή της εκτός έδρας παρουσία στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν συνέχισε η Γουλβς, καθώς αν και βρέθηκε να χάνει στο 11ο λεπτό στην Μπρατισλάβα, επικράτησε 2-1 της Σλόβαν και έκανε το "5 στα 5" στα ματς που έχει δώσει φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης μακριά από το "Μολινό".

Το νικητήριο γκολ για τους λύκους σημειώθηκε στο 64' από τον Χιμένες με πέναλτι, με τον Μεξικανό διεθνή φορ να φτάνει έτσι τα 27 γκολ με τη φανέλα της Γουλβς σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της περασμένης σεζόν.

Τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Europa League πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα του Τόμας Ντολ να παίρνει ισοπαλία 2-2 στο Αζερμπαϊτζάν κόντρα στην Καραμπάγκ, σε ένα ματς μάλιστα που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 13' αλλά έκανε την ανατροπή πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Σοκ για την Ρόμα στο "Ολίμπικο", με την ομάδα του Πάουλο Φονσέκα να ανοίγει το σκορ στο 32' με τον Τζανιόλο αλλά να δέχεται την ισοφάριση στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από εκτέλεση πέναλτι του Στιντλ!

Το τελικό 1-1 ωστόσο, προήλθε ουσιαστικά από μία εφεύρεση του Σκωτσέζου διαιτητή Κόλουμ καθώς έδειξε την άσπρη βούλα σε χτύπημα της μπάλας στο πρόσωπο του Σμόλινγκ (στη φάση των ομίλων δεν χρησιμοποιείται το VAR).

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ξεχωρίζει η εξάρα της Άλκμααρ επί της Αστάνα (6-0) οι εκτός έδρας επιτυχίες των Μπράγκα (2-1 την Μπεσίκτας), Φερεντσβάρος (1-0 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Εσπανιόλ (1-0 την Λουντογκόρετς), καθώς επίσης η ισοπαλία (1-1) στο Ντραγκάο μεταξύ της Πόρτο και της Ρέιντζερς, το 2-2 στο Γάνδη - Βόλφσμπουργκ με γκολ των γηπεδούχων στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά και το 2-0 της Γιουνγκ Μπόις επι της Φέγενορντ με δύο εύστοχα πέναλτι στο πρώτο ημίωρο.

1ος όμιλος

Καραμπάγκ - ΑΠΟΕΛ 2-2 (13' Κιντάνα, 58' Αΐλτον / 29' Ιωάννου, 45+1' Χαλένιους)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

7ος όμιλος

Πόρτο - Ρέιντζερς 1-1 (36' Ντίας / 44' Μορέλος)

Γιουνγκ Μπόις - Φέγενορντ 2-0 (14' πεν. Ασαλέ, 28' πεν. Ενσαμέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

8ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φερεντσβάρος 0-1 (86' Βάργκα)

Λουντογκόρετς - Εσπανιόλ 0-1 (13' Καμπουσάνο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

9ος όμιλος

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ 2-2 (43' 90+4' Γιάρεμτσουκ / 3' Βέγκχορστ, 25' Ζοάο Βίκτορ)

Σεντ Ετιέν - Ολεκσάντρια 1-1 (8' Γκάμπριελ / 14' αυτ. Γκάμπριελ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

10ος όμιλος

Μπασακσεχίρ - Βόλφσμπεργκερ 1-0 (78' Καβεχτσί)

Ρόμα - Γκλάντμπαχ 1-1 (32' Τζανιόλο / 90+5' πεν. Στιντλ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

11ος όμιλος

Μπεσίκτας - Μπράγκα 1-2 (71' Ναγίρ / 38' Όρτα, 80' Εντουάρντο)

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Γουλβς 1-2 (11' Σπόραρ / 58' Σάις, 64' πεν. Χιμένες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

12ος όμιλος

Άλκμααρ - Αστάνα 6-0 (39' πεν. 83' Κουπμάινερς, 43' Μποαντού, 77' Στενγκς, 85' Σουγκαβαρά, 90+2' Ιντρίσι)

Παρτίζαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (43' πεν. Μαρσιάλ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ούτε σουτ στο στόχο, δέκα εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ