EUROPA LEAGUE

Europa League: Πρόκριση για Απόλλωνα Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας

Europa League: Πρόκριση για Απόλλωνα Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας

Ο Απόλλων συνέτριψε 4-0 την Κάουνο Ζαλγκίρις στη ρεβάνς του ΓΣΠ και η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Πετροκούμπ στη Μολδαβία, με τις δυο κυπριακές ομάδες να συνεχίζουν στον 2ο προκριματικό του Europa League.

Στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League πέρασε ο Απόλλων Λεμεσού και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό. Η ομάδα της Κύπρου συνέτριψε 4-0 την Κάουνο Ζαλγκίρις στο ΓΣΠ και σε συνδυασμό με τη νίκη με 2-0 στη Λιθουανία, πέρασε στην επόμενη φάση. Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς-Μπραν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζελάγια με χατ-τρικ. Η ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή άνοιξε το σκορ στο 4' με τον Αργεντινό, ενώ στο 43’ ο ίδιος με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα τα δικά του και του Απόλλωνα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, έκανε το χατ τρικ με δεύτερη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Ζάλαι στο 83’ διαμόρφωσε το 4-0.

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης προκρίθηκε και η ΑΕΚ Λάρνακας. Η κυπριακή ομάδα,ταξίδεψε στη Μολδαβία, έχοντας νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς. Η ομάδα του Ινίγκο Ιντιάκεθ, με γκολ του Μαρκ Ασούμπρε στο 92', επιβλήθηκε των Μολδαβών 0-1 και πέρασε με δυο νίκες. Στην επόμενη φάση, θα βρει στον δρόμο της τη Λέφσκι Σόφιας, που απέκλεισε την Ρουζόμπεροκ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ