EUROPA LEAGUE

Europa League: Πρόκριση για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Εσπανιόλ

Manchester United's Anthony Martial, center, celebrates with Juan Mata and Marcus Rashford, right, after scoring his side's second goal during the Europa League group L soccer match between Manchester United and FK Partizan at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Thursday, Nov. 7, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Anthony Martial, center, celebrates with Juan Mata and Marcus Rashford, right, after scoring his side's second goal during the Europa League group L soccer match between Manchester United and FK Partizan at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Thursday, Nov. 7, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Πρόκριση με τριάρα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με εξάρα για την Εσπανιόλ στους 32 του Europa League. Η Ρέιντζερς νίκησε 2-0 την Πόρτο κι έπιασε στην κορυφή την Γιουνγκ Μπόις. Νίκησε στο 90+5' με Τουράμ η Γκλάντμπαχ επί της Ρόμα.

Η Ρέιντζερς υποδέχθηκε την Πόρτο στο Άιμπροξ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και κατάφερε να πάρει τη νίκη επί των δράκων. Λυτρωτής για την ομάδα της Γλασκώβης ο Μορέλος, ο οποίος νίκησε τον Μαρτσεσίν στο 69ο λεπτό και άνοιξε το δρόμο τη νίκη των τζερς. Ο Ντέιβις στο 73ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η ομάδα της Γλασκώβης, έπιασε έτσι στην κορυφή και τους επτά βαθμούς τη Γιουνγκ Μπόις, η οποία έφυγε με το βαθμό από το Ρότερνταμ.

Μπορεί η Φέγενορντ να μπήκε δυναμικά στο Ντε Κάιπ και ν' άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μπερχάις στο 18ο λεπτό, αλλά η Γιουνγκ Μπόις έφθασε στην ισοφάριση με τον Σπίλμαν στο 71ο λεπτό. Γιουνγκ Μπόις και Ρέιντζερς έχουν από επτά βαθμούς, η Φέγενορντ και η Πόρτο έχουν από τέσσερις.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ρέιντζερς - Πόρτο 2-0 (69' Μορέλος, 73' Ντέιβις)

Φέγενορντ - Γιουνγκ Μπόις 1-1 (18' πεν. Μπερχάις / 71' Σπίλμαν)

Η Εσπανιόλ υποδέχθηκε τη Λουντογκόρετς και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της γειτονικής χώρας στη Βαρκελώνη. Οι Καταλανοί συνέτριψαν με 6-0 τους Βούλγαρους. Ο Μελέντο άνοιξε το σκορ μόλις τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς, ενώ ακολούθησαν τα γκολ των Μαρμόλ και Βάργκας για να γίνει το σκορ 3-0 στο ημίχρονο.

Ακολούθησαν άλλα τρία γκολ στο δεύτερο με σκόρερ τους Καμπουθάνο, Πεδρόσα και Φερέιρα. Έτσι οι περίκος εξασφάλισαν την πρόκριση στους 32 του Europa League. Η Λουντογκόρετς έπαιζε με εννιά παίκτες από το 35ο λεπτό. Η Φερεντσβάρος έμεινε στο 0-0 στη Βουδαπέστη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ναμπάμπκιν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Εσπανιόλ - Λουντογκόρετς 6-0 (4' Μελέντο, 19' Μαρμόλ, 36' Βάργκας, 52' Καμπουθάνο, 73' Πεδρόσα, 76' Φερέιρα)

Φερεντσβάρος - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-0

Η Γάνδη ταξίδεψε στο Βόλφσμπουργκ και δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τους λύκους μέσα στην έδρα τους. Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ζοάο Βικτόρ στο 20ό λεπτό. Ο Γιαρέμτσουκ ισοφάρισε στο 50ό και ο Ντεπουάτρ οδήγησε στην ανατροπή τους Βέλγους με το γκολ του στο 65ο. Ο Ενγκαντέ-Ενγκατζί διαμόρφωσε το τελικό σκορ νίκης (1-3) της Γάνδης στη Γερμανία.

Η Γάνδη είναι στην πρώτη θέση, η Βόλφσμπουργκ παρέμεινε στη δεύτερη. Θα την έπιανε η Σεντ-Ετιέν, η οποία προηγήθηκε με 2-0 στην Ολεξάντρια αλλά δεν τα κατάφερε. Η ουκρανική ομάδα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με δυο γκολ στο 84', μείωσε σε εκείνο το σημείο με τον Μπεζμπορόντκο και έσωσε το βαθμό στο 90+1' με τον Ζαντεράκα.

Τόσο η Σεντ-Ετιέν όσο και η Ολεξάντρια έχουν πιθανότητες πρόκρισης ως δεύτερες.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 9ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ολεξάντρια - Σεντ-Ετιέν 2-2 (24' πεν. Κχαζρίμ 73' Καμαρά)

Βόλφσμπουργκ - Γάνδη 1-3 (20' Ζοάο Βίκτορ / 50' Γιαρέμτσουκ, 65' Ντεπουάτρ, 76' Εγγκαντέ-Ενγατζί)

Η Μπασακσεχίρ έφυγε με χρυσό τρίποντο από την Αυστρία και πάτησε κορυφή στον όμιλο. Επικράτησε 3-0 της Βόλφσμπεργκερ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης άνοιξε το σκορ στη Μερκούρ Αρένα χάρη σε γκολ του Βίστσα στο 73ο λεπτό, ενώ κλείδωσε το τρίποντο με τον Κριβελί στο 84ο λεπτό. Ο Γάλλος πέτυχε και δεύτερο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-3).

Ματσάρα στο Μένχενγκλάντμπαχ ανάμεσα στην Μπορούσια και τη Ρόμα. Ο Φάσιο έδωσε με αυτογκόλ στο 35ο λεπτό το προβάδισμα στα πουλάρια, αλλά πήρε την προσωπική του εκδίκηση και στο 64ο λεπτό ισοφάρισε στο 1-1.

Ο Τουράμ στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χάρισε τη νίκη στη γηπεδούχο ομάδα. Γκλάντμπαχ και Ρόμα παραμένουν ισόβαθμες στους πέντε βαθμούς, η Βόλφσμπεργκερ έμεινε τελευταία αλλά με πιθανότητες πρόκρισης στους τέσσερις.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 10ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Βόλφσμπεργκερ - Μπασακσεχίρ 0-3 (73' Βίστσα, 84', 87' Κριβελί)

Γκλάντμπαχ - Ρόμα 2-1 (35' Φάσιο, 90+5' Τουράμ / 64' Φάσιο)

Μετά από την Κωνσταντινούπολη, η Μπράγκα νίκησε κι εντός έδρας την Μπεσίκτας. Οι μινιότος άνοιξαν το σκορ με τον Παουλίνιο με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς, ο Μπόιντ ισοφάρισε στο 29' για τους μαύρους αετούς, αλλά ο Παουλίνιο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του πορτογαλικού Βορρά. Τη νίκη κλείδωσε ο Εντουάρντο με γκολ στο 81ο λεπτό.

Η Γουλβς υποδέχθηκε τη Σλόβαν και τη νίκησε 1-0 χάρη σε γκολ του Ραούλ Χιμένες στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 11ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Μπράγκα - Μπεσίκτας 3-1 (15', 37' Παουλίνιο, 81' Εντουάρντο/ 29' Μπόιντ)

Γουλβς - Σλόβαν 1-0 (90+2' Ραούλ Χιμένες)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Παρτίζαν και δεν συνάντησε αντίσταση από τους Σέρβους στο Ολντ Τράφορντ. Άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Γκρίνγουντ, ο Μαρσιάλ στο 33ο έκανε το 2-0 και ο Ράσφορντ τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έτσι πανηγυρικά σφραγίστηκε το εισιτήριο για την επόμενη φάση (32) της διοργάνωσης.

Νωρίτερα η Άλκμααρ με τον Παντελή Χατζηδιάκο να σκοράρει στο 76ο λεπτό συνέτριψε με 5-0 την Αστάνα στο Καζακστάν, πάτησε κορυφή κι έκανε μεγάλο άλμα πρόκρισης στους 32 του Europa League.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 12ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Αστάνα - Άλκμααρ 0-5 (29', 77' Μποάντου, 52' Μίντσγιο, 57' Ιντρίσι, 76' Χατζηδιάκος)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρτίζαν 3-0 (22' Γκρίνγουντ, 33' Μαρσιάλ, 49' Ράσφορντ)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ