EUROPA LEAGUE

Europa League: Προβάδισμα για Μπενφίκα, Άρσεναλ, Τσέλσι και Βαλένθια

Benfica's Joao Felix, center, celebrates after scoring his side's second goal during the Europa League quarterfinals, first leg, soccer match between Benfica and Eintracht Frankfurt at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, April 11, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Joao Felix, center, celebrates after scoring his side's second goal during the Europa League quarterfinals, first leg, soccer match between Benfica and Eintracht Frankfurt at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, April 11, 2019. (AP Photo/Armando Franca) AP

Η Μπενφίκα με τον Φέλιξ να πετυχαίνει χατ τρικ επικράτησε 4-2 της Άιντραχτ ενώ η Άρσεναλ του Παπασταθόπουλου επιβλήθηκε 2-0 της Νάπολι. Δεν φόρτσαρε η Τσέλσι, πήρε σκορ πρόκρισης στις καθυστερήσεις η Βαλένθια. (VIDEOS)

Με τον Φέλιξ να κάνει πράγματα και θαύματα και να γίνεται ο μικρότερος σε ηλικία Πορτογάλος ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα που σκόραρε χατ τρικ σε αγώνα ξεπερνώντας και τον Εουσέμπιο οι "Αετοί" επικράτησαν με 4-2 της Άιντραχτ και πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς του Europa League.

Επίσης η Άρσεναλ με δυο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά κατόρθωσε να επικρατήσει με 2-0 της Νάπολι και να κάνει και αυτή το πρώτο βήμα ενόψει του επαναληπτικού στην Ιταλία.

Σημαντική νίκη πήρε και η Βαλένθια εκτός έδρας με δυο γκολ στις καθυστερήσεις ενόψει της ρεβάνς στο Μεστάγια ενώ η Τσέλσι χωρίς να φορτσάρει επικράτησε με 1-0 της Σλάβια Πράγας εκτός έδρας.

ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ Η ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Άρσεναλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15' με τον Ράμσει μετά από μια πανέμορφη επίθεση από πλευράς των γηπεδούχων με τον Οζίλ να δίνει στον Νάιλς και αυτός την πέρασε στον Ράμσεϊ ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μερέτ.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και στο 25' έφτασε και σε δεύτερο, τυχερό γκολ, όταν ο Τορέιρα έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Κουλιμπαλί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μερέτ.

Οι "κανονιέρηδες" είχαν διπλή ευκαιρία και για τρίτο γκολ στο 59' με σουτ των Λακαζέτ και Ομπαμπεγιάνγκ. Ενώ και στο 69' ο Μερέτ είχε όχι σε σουτ των Κολάσινατς και Μέιτλαντ-Νάιλς

Οι παίκτες της Άρσεναλ που έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 81' με τον Ράμσεϊ ο οποίος από κοντά έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα έξω.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Τορέιρα (77' Μοχάμεντ Ελνενί), Ράμσεϊ, Οζίλ (67' Μιχιταριάν), Λακαζέτ (67' Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Χισάι, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν, Αλαν, Φαμπιάν (82' Ουνάς), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (82' Γιουνές), Μέρτενς (66' Μέρτενς).

Άρσεναλ - Νάπολι (15' Ράμσεϊ, 25' αυτ. Τορέιρα)

ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΦΕΛΙΞ, ΤΕΣΣΑΡΑ Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Οι γηπεδούχοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι κέρδισαν πέναλτι στο 20' με τον Ζέντσον να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Εντικά ο οποίος είδε σωστά και την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Φέλιξ ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Τραπ ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει τη μπάλα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Άιντραχτ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 40' όταν ο Φέισα έχασε τη μπάλα από τον Ρέμπιτς, αυτός την πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γιόβιτς ο οποίος σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου που είχε βγει για να κόψει την πάσα του Ρέμπιτς.

Οι "Αετοί" κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο 43' όταν και πάλι ο Φέλιξ βρέθηκε εκτός περιοχής αυτή τη φορά και έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τραπ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σε μια δύσκολη φάση ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Κόστιτς με τακουνάκι μετά από σουτ έξω από την περιοχή αλλά το ριπλέι έδειξε πως ο παίκτης των φιλοξενούμενων καλυπτόταν.

Η Μπενφίκα θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα μπήκα δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50' έφτασε σε ένα τρίτο γκολ με κεφαλιά του Ντίας ο οποίος ήταν ανενόχλητος μέσα στην περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ με χατ τρικ του Φέλιξ ο οποίος από κοντινή απόσταση έκανε το πλασέ με το δεξί και έγραψε το 4-1 για τη Μπενφίκα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 4-2 στο 72' με εξαιρετική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πασιένσια που νίκησε τον Βλαχοδήμο.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Κόρτσια (66' Πίτσι), Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Ντίας, Φέισα, Σάμαρης (85' Ζίβκοβιτς), Σίλβα (60΄Σεφέροβιτς), Τσέρβι, Ζέντσον Φερνάντες, Φέλιξ.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Άμπραχαμ, Χίντερεγκερ, Ντα Κόστα, Εντικά, Χασέμπε, Ρόντε (85' Γκατσίνοβιτς), Κόστιτς, Ρέμπιτς (68' Πασιένσια), Γιόβιτς (60' Ντε Γκουσμάν)

Μπενφίκα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-2 (21', 43', 54' Φέλιξ, 50' Ντίας/40' Γιόβιτς, 72' Πασιένσια)

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ Η ΤΣΕΛΣΙ, 1-0 ΜΕ ΑΛΟΝΣΟ

Η Τσέλσι ήταν το φαβορί του αγώνα στο ματς με την Σλάβια Πράγας αλλά δεν φόρτσαρε στην αναμέτρηση και πήρε μια νίκη στα τελευταία λεπτά που ήρθε με γκολ του Αλόνσο στο 86' της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι ναι μεν είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τα γκολ. Αρχικά οι "μπλε" απείλησαν πρώτα στο 25' όταν ο Γουίλιαν είχε δοκάρι στο 25' με έναν δυνατό κεραυνό.

Η Τσέλσι θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ και στο 60' αλλά το σουτ του Ρίντιγκερ μπλόκαρε ο Κολάρ και έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση.

Το γκολ που έδωσε το 1-0 στην Τσέλσι ήρθε στο 86' με τον Γουίλιαν να σεντράρει από δεξιά και ο Αλόνσο με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ, Μπορίλ, Κουφάλ, Ντέλι, Κραλ, Στοχ (64' Ζμρχατ), Ενγκαντέου-Εντγκαντουί, Μάζοπουστ (74' Χουσμπάουερ), Σέβτσικ, Τραορέ, Ολαγίνκα (82' Βαν Μπούρεν).

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέλτα, Αλόνσο, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μπάρκλεϊ (75' Λόφτους Τσικ), Κόβατσιτς (68' Καντέ), Ζορζίνιο, Γουίλιαν, Ζιρού, Πέδρο (59' Αζάρ).

Σλάβια Πράγας - Τσέλσι 0-1 (86' Αλόνσο)

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Το παιχνίδι στο Μαδριγάλ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Βαλένθια η οποία μόλις στο 6' της αναμέτρησης βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ο Παρέχο εκτέλεσε το πέναλτι με τον Φερνάντεθ να αποκρούει αλλά στην επαναφορά ο Γκέντες με πλασέ έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 35' όταν ο Ιμπόρα κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καθόρλα ένα λεπτό αργότερα.

Στο δεύτερο μέρος και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα και να πάρουν το προβάδισμα αλλά δεν τα κατάφεραν. Φτάσαμε έτσι στις καθυστερήσεις όπου η Βαλένθια με δυο γκολ του Βας στο 90' και του Γκέντες στο 93' έφτασε στο 3-1 και φυσικά είναι με το ένα πόδι στους ημιτελικούς του Europa League.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ:Φερνάντεθ, Γκασπάρ (80' Πεντράθα), Ρουίθ, Γκονθάλεθ, Κουιντίγια, Καθόρλα, Ιμπόρα (67' Μπάκα), Φορνάλς, Τσουκουέζε, Κάσερες (72' Μορλάνες), Μορένο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ:Νέτο, Γκαράι, Ρονκάγκλια (58' Πιτσίνι), Παουλίστα, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Γκέντες, Τόρες (61' Κοσελίν), Γκαμεϊρό (69' Τσερίσεφ), Ροντρίγκο

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια (36' Καθόρλα/6', 93' Γκέντες, 90' Βας)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ