EUROPA LEAGUE

Europa League: Σωκράτης, ο τέταρτος διεκδικητής του θρόνου

Arsenal defender Sead Kolasinac, center celebrates with Arsenal midfielder Mesut Ozil, left and Arsenal defender Sokratis Papastathopoulos at the end of the Europa League semifinal soccer match, second leg, between Valencia and Arsenal at the Camp de Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday, May 9, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Arsenal defender Sead Kolasinac, center celebrates with Arsenal midfielder Mesut Ozil, left and Arsenal defender Sokratis Papastathopoulos at the end of the Europa League semifinal soccer match, second leg, between Valencia and Arsenal at the Camp de Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday, May 9, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Τσέλσι και Άρσεναλ διεκδικούν απόψε το τρόπαιο του Europa League στo Μπακού (την αποτυχημένη επιλογή της UEFA) μπροστά στα μάτια ελάχιστων φιλάθλων τους. Το απόλυτο ελληνικό ενδιαφέρον στο φινάλε με τον Sokratis.

Ο πρόλογος του τελικού του Champions League είναι πάντα το φινάλε του Europa League (22:00, Cosmote Sport 2 HD, ΕΡΤ Sports HD), και ειδικά όταν σε αυτόν πρόκειται ν' αγωνιστεί Έλληνας ποδοσφαιριστής, τότε το ενδιαφέρον μεγιστοποιείται.

Κανείς "γαλανόλευκος" δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο. Τρεις και μία ολόκληρη ομάδα προσπάθησαν και απέτυχαν, τώρα είναι η σειρά του τέταρτου, του κορυφαίου στόπερ, Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Sokratis μεταγράφηκε στην Άρσεναλ το καλοκαίρι και στην πρώτη του σεζόν έχει τη μεγάλη ευκαιρία να προσπαθήσει να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσαν οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού το '71, ο Άκης Ζήκος με την Μονακό στο UCL, ο Αλέξανδρος Τζιόλης με την Βέρντερ και Κώστας Μήτρογλου με την Μαρσέιγ. Η πρόκληση μεγάλη απέναντι στην Τσέλσι των πολλών εσωτερικών προβλημάτων, όμως ο τελικός είναι τελικός και εκεί μηδενίζουν όλα. Ας δούμε, τώρα, σημαντικά σημεία της αποψινής μάχης.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

Πώς να σχολιάσει κανείς την επιλογή της UEFA να κάνει τον τελικό στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Όμορφη πόλη, ακατάλληλη όμως να φιλοξενήσει ένα παραδοσιακό λονδρέζικο ντέρμπι. Η Άρσεναλ, χωρίς να φταίει θα πάει με παίκτη λιγότερο, διότι κανείς δεν κατάφερε να εγγυηθεί στον Χένριχ Μιχιταριάν πως θα είναι ασφαλής κατά την παραμονή του στην περιοχή εξαιτίας της μακροχρόνιας κόντρας των Αζέρων με τους Αρμένιους. Πέραν του Μιχιταριάν, βέβαια, παταγώδης αποτυχία είναι ότι Άρσεναλ και Τσέλσι επέστρεψαν εισιτήρια. Δύο πεινασμένα για τίτλους κλαμπ δεν ξεπούλησαν. Ακριβό ταξίδι, μακρινό ταξίδι και πάρτε πίσω κύριοι της UEFA περίπου 7.000 εισιτήρια.

HIGHLIGHT, ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΑΡΙ

Και η Τσέλσι πάει να παίξει τελικό Europa League, ενώ την προηγούμενη μέρα ο "φευγάτος" Σάρι εκνευρίστηκε στην προπόνηση, πετώντας το καπέλο του. Ο Ιταλός "τρελάθηκε" επειδή Ιγκουαΐν και Λουίζ το παρατράβηξαν κατά τη διάρκεια μίας άσκησης και πρέσαραν ο ένας τον άλλο με δυνατά μαρκαρίσματα. Εκτός από το προαναφερθέν περιστατικό, υπάρχουν και αγωνιστικά ζητήματα:

Ο Σάρι που μαζί με τον Αζάρ, ίσως να φορούν για τελευταία φορά τα ρούχα της Τσέλσι, δεν είναι σίγουρος εάν θα έχει στη διάθεσή του το "εργαλείο", Ενγκολό Καντέ. Ο Γάλλος είναι τραυματίας και συμμετοχή του βρίσκεται στο 50-50.

Όσον αφορά στις τελικές επιλογές του Μαουρίτσιο Σάρι, η πρόβλεψή μας θέλει τους εξής 11: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Λουίζ, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ, Κόβατσιτς, Πέδρο, Ζιρού, Αζάρ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η Τσέλσι διεκδικεί την πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα από το 2013. Τότε, είχε πάρει το Europa League στο Άμστερντα απέναντι στην Μπενφίκα, έναν χρόνο μετά το Champions League το '12 στο Μόναχο.

Ο ΜΑΣΤΕΡ ΕΜΕΡΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

Ο Ουνάι Έμερι είναι μάστορας στις κατακτήσεις Europa League. Τρία συνεχόμενα έχει σηκώσει ο Ισπανός με τη Σεβίλλη και θα επιχειρήσει να το κάνει άλλη μία φορά με την Άρσεναλ η οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε τελικό το 2006, στο Παρίσι όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη δόξα, οι "Κανονιέρηδες" ψάχνουν μέσω της κατάκτησης του Europa League να παίξουν στο Champions League της νέας χρονιάς. Οι Λονδρέζοι με συνεχόμενες "αυτοκτονίες" στις τελευταίες αγωνιστικές της Premier League έμειναν εκτός τετράδας.

Σχετικά με τις επιλογές του Έμερι αναμένουμε τους εξής έντεκα: Τσεχ, Σωκράτης, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Νάιλς, Κολάσινατς, Τζάκα, Τορέιρα, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ