EUROPA LEAGUE

Γουλβς - Ολυμπιακός: Ξέρω τι έκανες μετά το lockdown

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ρεβάνς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γουλβς για τους 16 του Europa League πλησιάζει και το Sport24.gr εστιάζει στην εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες μετά την επιστροφή τους από το lockdown.

Στις 12 Μαρτίου ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τη Γουλβς, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1, στο τελευταίο τους παιχνίδι πριν από την διακοπή της αγωνιστικής δράσης εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι λογαριασμοί ανάμεσα στο σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς και το αντίστοιχο του Νούνο Εσπίριτο έχουν παραμείνει ανοιχτοί και αναμένεται να ξεκαθαριστούν την ερχόμενη Πέμπτη (06/08, 22:00) στο Μολινό. Στόχος των δύο ομάδων αποτελεί η πρόκριση στο Final-8 του Europa League που θα διεξαχθεί στη Γερμανία από τις 10 έως τις 21 του Αυγούστου.

Έχουν καταφέρει όμως ο Ολυμπιακός και η Γουλβς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης μετά την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση; Ακολουθούν οι απαντήσεις με αποτελέσματα μονάχα από τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν οι δύο ομάδες, για να μπορεί να γίνει σύγκριση για την περίοδο πριν και μετά το lockdown.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι ερυθρόλευκοι επανήλθαν στη δράση με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Στην αρχή των playoffs έκαναν σημαντικές νίκες που εξασφάλισαν από νωρίς την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Μπορεί να μην κατάφεραν να τελειώσουν τον μαραθώνιο της Super League αήττητοι, αλλά το ποσοστό τους στις νίκες ήταν βελτιωμένο. Αυτό αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 10 παιχνίδια του μίνι-πρωταθλήματος, ήταν με αντιπάλους τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη και ΟΦΗ και όχι με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας που συμμετείχαν στα playouts.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ LOCKDOWN (σε 26 ματς):

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΝΙΚΕΣ 20 76,9 %
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 6 23,1 %
ΗΤΤΕΣ - -

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN (σε 10 ματς):

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΝΙΚΕΣ 8 80%
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 1 10%
ΗΤΤΕΣ 1 10%

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε τον μέσο όρο της στα γκολ που πετυχαίνει ανά αγώνα, αλλά το παθητικό της στην άμυνα χειροτέρεψε.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ LOCKDOWN

ΓΚΟΛ Μ.Ο. ΑΝΑ ΜΑΤΣ
ΥΠΕΡ 53 2,0
ΚΑΤΑ 9 0,3

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN

ΓΚΟΛ Μ.Ο. ΑΝΑ ΜΑΤΣ
ΥΠΕΡ 21 2,1
ΚΑΤΑ 7 0,7

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο πρώτο ματς με τη Γουλβς. "Καθάρισε" στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό και "σίγησε" για λίγες αγωνιστικές όταν όλα είχαν πια κριθεί. Από κοντά και ο Μαντί Καμαρά ο οποίος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1 (23' Ελ Αραμπί)

Ολυμπιακός - Άρης 3-1 (27', 28' Καμαρά, 38' Μασούρας)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (5' Γκιλιέρμε, 21' Ελ Αραμπί, 90+1' Καφού)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-2 (38' Ελ Αραμπί, 45' Καμαρά)

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1 (27', 82' Χασάν)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0

Άρης - Ολυμπιακός 2-4 (34', 49' Μασούρας, 45+1', 66' Χασάν)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-3 (10', 61' Φορτούνης, 28' Ραντζέλοβιτς)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 (10' Βαλμπουενά, 21' Ραντζέλοβιτς, 73' Καμαρά)

ΓΟΥΛΒΣ

Οι λύκοι επανήλθαν στην αγωνιστική πραγματικότητα της Premier League παίρνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η συνέχεια δεν ήταν εξίσου καλή, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και απογοητευτική. Στα υπόλοιπα έξι ματς του αγγλικού πρωταθλήματος, η Γουλβς είχε δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες εκ των οποίων η μία έγινε στην έδρα της. Τερμάτισε στην 7η θέση της Premier και δεν κατάφερε να πάρει κάποιο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν κατακτήσει το φετινό Europa League (σε αυτήν την περίπτωση θα μπει απευθείας στους ομίλους του Champions League).

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΥΛΒΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ LOCKDOWN (σε 29 ματς):

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΝΙΚΕΣ 10 34,5 %
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 13 44,8 %
ΗΤΤΕΣ 6 20,7 %

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΥΛΒΣ ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN (σε 9 ματς):

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΝΙΚΕΣ 5 55.6 %
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 1 11,1 %
ΗΤΤΕΣ 3 33,3 %

Η ομάδα του πρώην "ερυθρόλευκου" Ντανιέλ Ποντένσε ( σκόραρε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας) είχε καλύτερο ποσοστό νικών συγκριτικά με τα παιχνίδια της στην προ-κορονοϊου εποχή και χειρότερο ποσοστό στις ήττες. Σκόραρε λιγότερο, αλλά δεχόταν και λιγότερα τέρματα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΓΟΥΛΒΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ LOCKDOWN

ΓΚΟΛ Μ.Ο. ΑΝΑ ΜΑΤΣ
ΥΠΕΡ 41 1,4
ΚΑΤΑ 34 1,2

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΓΟΥΛΒΣ ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN

ΓΚΟΛ Μ.Ο. ΑΝΑ ΜΑΤΣ
ΥΠΕΡ 10 1,1
ΚΑΤΑ 6 0,7

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ποιος άλλος; Φυσικά ο ταλαντούχος Μεξικανός επιθετικός Ραούλ Χιμένες, ο οποίος εμφανίστηκε ανεπηρέαστος από την διακοπή. Πρόσθεσε ακόμα τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του, έφτασε τα 17 στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΥΛΒΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ:

Γουέστ Χαμ - Γουλβς 0-2 (73' Χιμένες, 84' Νέτο)

Γουλβς - Μπόρνμουθ 1-0 (60' Χιμένες)

Άστον Βίλα - Γουλβς 0-1 (62' Ντεντόκερ)

Γουλβς - Άρσεναλ 0-2

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 1-0

Γουλβς - Έβερτον 3-0 (45+2' πεν Χιμένες, 46' Ντεντόκερ, 74' Χότα)

Μπέρνλι - Γουλβς 1-1 (76' Χιμένες)

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (41' Ποντένσε, 68' Χόνι)

Τσέλσι - Γουλβς 2-0

*Όποια εκ των Ολυμπιακού ή Γουλβς προκριθεί, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση του Europa League τη νικήτρια του ζευγαριού Σεβίλλη - Ρόμα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ