EUROPA LEAGUE

Μπασακσεχίρ και Μπέρνλι αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0

Istanbul Basaksehir's Alexandru Epureanu, left, tries to stop Burnley's Jeff Hendrick during the Europa League group soccer match between Istanbul Basaksehir and Burnley, at the Fatih Terim stadium in Istanbul, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo)
Istanbul Basaksehir's Alexandru Epureanu, left, tries to stop Burnley's Jeff Hendrick during the Europa League group soccer match between Istanbul Basaksehir and Burnley, at the Fatih Terim stadium in Istanbul, Thursday, Aug. 9, 2018. (AP Photo) AP IMAGES/AP PHOTO

Αν και καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Μπασακσεχίρ αναδείχτηκε ισόπαλη με την Μπέρνλι στην Τουρκία και οι δυο ομάδες θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στον επαναληπτικό στην Αγγλία.

Η Μπασακσεχίρ ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την Μπέρνλι αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και το τελικό 0-0 αφήνει ικανοποιημένους τους Άγγλους ενόψει της ρεβάνς.

Βέβαια και οι δυο ομάδες μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της επόμενης φάσης όπου τους περιμένει από το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Λουκέρνης.

Οι Τούρκοι είχαν 18 σουτ έναντι 2 των Άγγλων, 10 κόρνερ έναντι 1 και 71-29% η κατοχή ήταν υπέρ τους αλλά δεν μπόρεσαν να την αξιοποιήσουν και να πετύχουν κάποιο τέρμα βρίσκοντας απέναντι τους και έναν εκπληκτικό χαρτ στο ντεμπούτο του με την Μπέρνλι. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη με τους Άγγλους να είναι δεδομένα βελτιωμένοι σε σχέση με το ματς στην Τουρκία.

Στο παιχνίδι της Πέμπτης βασικός με την Μπασακσεχίρ ήταν ο Ντα Κόστα ενώ ως αλλαγή πέρασε στην αναμέτρηση και ο Ναπολεόνι στο 89'.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Europa League ξεχωρίζουν φυσικά οι επιτυχίες των κυπριακών συλλόγων που πήραν το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Απόλλων Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας συνέχισαν με νίκες ενώ το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία μέσα στο Ισραήλ από την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ας πάρουμε τα πράγματα χρονικά. Το ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλο με την Χάποελ με 2-2 σε ένα ματς που σημαδεύτηκε απ' όσα είχαν γίνει λίγες ώρες νωρίτερα στην Λωρίδα της Γάζας. Οι Κύπριοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 2-0 στο 28' αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκαν δυο τέρματα. Και πάλι όμως το τελικό αποτέλεσμα τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

Για το ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε βασικός ο Βούρος ενώ στην διάρκεια της αναμέτρησης πέρασε στο ματς και ο Γκέντζογλου. Αντίθετα για την Χάποελ ο Γιάννης Ανέστης ήταν εκτός αποστολής.

Η ΑΕΚ Λάρνακας σε ένα επεισοδιακό ματς που διεκόπη για περισσότερο από μισή ώρα λόγω αντικειμένου που χτύπησε τον επόπτη πήρε μια τεράστια νίκη επί της Στουρμ Γκρατς με 2-0 με γκολ στο 46' και στο 74'. Για την ΑΕΛΚ Λάρνακας έπαιξε σε όλο το ματς ο Απόστολος Γιάννου ενώ για τους γηπεδούχους στης Στουρμ αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση ο Τάσος Αυλωνίτης.

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League βρίσκεται ο Απόλλων Λεμεσού που κέρδισε τη Ντιναμό Μπρεστ, ομάδα που απέκλεισε τον Ατρόμητο, με 4-0 στην Κύπρο. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τέσσερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο ενώ σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο Φώτης Παπουλής. Αντίθετα για την Μπρεστ δεν έπαιξε καθόλου ο Κάργας.

ΗΤΤΕΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΖΕΝΙΤ, ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Ήττες σοκ και μάλιστα με το ίδιο βαρύ σκορ, 4-0, γνώρισαν η Ζενίτ και η Φέγενορντ και πλέον δύσκολα θα βρεθούν στην επόμενη φάση του Europa League.

Η Φέγενορντ ηττήθηκε από την Τρεντσίν, δεχόμενη τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο. Ενώ και η Ζενίτ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με 3-0 και στο δεύτερο 45λεπτο δέχθηκε ακόμη ένα γκολ από την Ντιναμό Μινσκ στη Λευκορωσία.

Τα αποτελέσματα

Ούφα – Προγκρές 2-1
Αλασκέρτ – Κλουζ 0-2
Σπάρτακς – Σούντουβα 0-1
Χάποελ Χάιφα – Αταλάντα 1-4
Λειψία – Κραϊόβα 3-1
Aπόλλων Λεμεσού – Ντιναμό Μπρεστ 4-0
Ντιναμό Μινσκ – Ζενίτ 4-0
Σέριφ – Βαλούρ 1-0
Χάποελ Μπερσεβά – ΑΠOΕΛ 2-2
Λουντογκόρετς – Ζρίνσκι 1-0
Μάριουπολ – Μπορντό 1-3
Σίγκμα Όλομουτς – Καϊράτ Αλμάτι 2-0
Τορπέντο Κουτάισι – Κουκέσι 5-2
Τρεντσίν – Φέγενορντ 4-0 (Αντίπαλος ΑEΚ η ομάδα που θα προκριθεί)
Στουρμ Γκρατς – AΕΚ Λάρνακας 0-2
Γιαγκιελόνια – Γάνδη 0-1
Νόρτζελαντ – Παρτιζάν 1-2
ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Κοπεγχάγη 1-2
Μπεσίκτας – ΛΑΣΚ 1-0
Μπασακσεχίρ – Μπέρνλι 0-0 (Αντίπαλος Ολυμπιακού η ομάδα που θα προκριθεί)
Φίτεσε – Βασιλεία 0-1 (Αντίπαλος Aπόλλωνα η ομάδα που θα προκριθεί)
Ολύμπια Λουμπλιάνα – Ελσίνκι 3-0
Γκενκ – Λεχ Πόζναν 2-0

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ