EUROPA LEAGUE

Ντινάμο Κιέβου - Ολυμπιακός 1-0: Ευρώπη τέλος για τους ερυθρόλευκους

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÊÉÅÂÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÊÉÅÂÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς ενέργεια, καθαρό μυαλό και επιθετικές λύσεις, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 1-0 (32' Σολ) από την Ντινάμο στο Κίεβο και σε συνδυασμό με το 2-2 του Φαλήρου, έμεινε εκτός συνέχειας στο Europa League.

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο "NSK Olimpiyskiy", καθώς η ήττα του με σκορ 1-0 από την Ντινάμο έφερε και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι άργησαν να μπουν στο ματς και όταν το έκαναν σπατάλησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Χάσαν και Γκερέρο, έτσι δεν βρήκαν το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης και πλέον θα περιοριστούν στις εντός συνόρων υποχρεώσεις για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του "NSK Olimpiyskiy":

1. ΦΛΥΑΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ 1Η ΤΕΛΙΚΗ Η ΝΤΙΝΑΜΟ

To 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στο Φάληρο, έφερνε τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο στη ρεβάνς του Κιέβου. Με τον Μπουχαλάκη αντί του τιμωρημένου Καμαρά και τον Μεριά παρτενέρ του Σισέ αντί του τραυματία Βούκοβιτς, ο Μαρτίνς δεν ήθελε πολλά ρίσκα στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς ένα γκολ των γηπεδούχων θα έκανε ακόμη πιο ζόρικα τα πράγματα για τους ερυθρόλευκους.

Με τη μπάλα στα πόδια, η Ντινάμο Κιέβου έψαχνε ένα παιχνίδι χαμηλού ρυθμού, αυτό που την βόλευε με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί από το ματς του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός μετά το 15' άρχισε να ανεβάζει στροφές, έψαχνε την επιθετική υπεραριθμία κυρίως από την αριστερή πλευρά, ωστόσο όλες οι επικίνδυνες επισκέψεις του στην περιοχή του Μπόικο συνοδεύονταν από ημιτελείς προσπάθειες ή κακές τελικές αποφάσεις.

Δεν είχαν καθαρό μυαλό οι ερυθρόλευκοι, αδυνατούσαν να ολοκληρώσουν τις συνεργασίες τους και τα πράγματα έγιναν χειρότερα σε μια στιγμή που έδειχναν να ελέγχουν το ματς, έστω και χωρίς να αγχώνουν ιδιαίτερα τους αντιπάλους τους.

Σε φάση διάρκειας, με τις θέσεις να χάνονται στην άμυνα και κακές απομακρύνσεις, η μπάλα ήρθε αριστερά στον Μικολένκο, που την γύρισε χαμηλά στην περιοχή, με τον Σολ από δύσκολη γωνία να κάνει την προβολή στην κίνηση, στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Σα για το 1-0 στο 32', στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στο ματς... Εξέλιξη που πάγωσε για τα καλά τους ερυθρόλευκους και έδωσε τον έλεγχο στα πόδια των Ουκρανών.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα για την ομάδα του Μαρτίνς, αν ο Σα δεν σταματούσε τον Σολ από το ένα μέτρο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

2. Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ

Ο Ολυμπιακός είχε πλέον ένα ακόμη 45λεπτο για να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση. Να παρατείνει την παρουσία του στην Ευρώπη ή να περιοριστεί στις υποχρεώσεις του εντός συνόρων. Ο Μαρτίνς κράτησε στα αποδυτήρια τον Ζιλ Ντίας και πέρασε στο ματς τον Μασούρα, που στο 51' είχε την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των ερυθρολεύκων στο ματς. Στη σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο 25χρονος εξτρέμ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο!

Έπασχε από ουσία ο Ολυμπιακός, η κατοχή μπάλας δεν μεταφραζόταν σε κάτι χειροπιαστό και την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί έμοιαζαν απειλητικοί κάθε φορά που έβρισκαν χώρο για να τρέξουν στην κόντρα. Πλησιάζοντας τη μια ώρα αγώνα η Ντινάμο διατηρούσε το ματς στα μέτρα της, για να έρθει ο Μασούρας να χτυπήσει το καμπανάκι ετοιμότητας του Μπόικο, που αντέδρασε σωτήρια στο σουτ του 25χρονου εξτρέμ μέσα από την περιοχή στο 63'.

3. Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Ο Φορτούνης με 16/21 πάσες στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση και 4/7 επιτυχημένες ντρίμπλες, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα σε αυτές τις κατηγορίες, ωστόσο έχοντας παίξει τα δύο προηγούμενα ματς με ένεση, φυσιολογικά έμεινε από... καύσιμα. Μαζί με τον Μπουχαλάκη έφυγαν από το ματς στο 65' και η είσοδος των Νάτχο - Γκερέρο έφερε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-2, στην τελευταία του προσπάθεια να γυρίσει το ματς.

Στο 74' ο Χάσαν έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν σε γύρισμα του Μασούρα έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά είδε τον Μπόικο να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση στην δεξιά του γωνία! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αλλά είδε τον έτερο επιθετικό του στο ματς να χάνει νέα κλασική ευκαιρία στο 87'!

Ο Χάσαν πέρασε κάθετα στον Γκερέρο και ο Ισπανός από τα δύο μέτρα σημάδεψε τον Μπόικο! Ο γκολκίπερ της Ντινάμο Κιέβου έσβησε και την τελευταία ελπίδα του Ολυμπιακού να μπει στην διεκδίκηση της πρόκρισης, μπλοκάροντας το σουτ του Νάτχο στις καθυστερήσεις.

Η είσοδος του Μασούρα στο ημίχρονο έδωσε επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό, που μετά το 70' πίεσε την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε μέχρι το 87' και χωρίς γκολ, μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας.

Σε ένα βράδυ που οι Ποντένσε, Τσιμίκας έμειναν σε χαμηλή πτήση και ο Φορτούνης "παρέδωσε πνεύμα" στη μια ώρα αγώνα, με τον Ολυμπιακό συνολικά να στερείται ενέργειας και καθαρού μυαλού, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Γήπεδο: NSK Olimpiyskiy

Διαιτητής: Ivan Kružliak (SVK)

Βοηθοί: Tomaš Somolani (SVK), Branislav Hancko (SVK)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Peter Kralović (SVK), Filip Glova (SVK)

NTINAMO KIEBOY (Χάτσεκβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Μπουγιάλκσκι, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο, Τσιχάνκοβ, Βέρμπιτς, Σολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65' Νάτχο), Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46' Μασούρας), Φορτούνης (65' Γκερέρο), Χάσαν.

Γκολ: 32' Σολ / -

Κάρτες: 22' Βέρμπιτς, 23' Κετζιόρα, 79' Σεπέλιεβ / 22' Σισέ, 45' Ποντένσε, 66' Γκερέρο, 84' Τοροσίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ