EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός – Γουλβς 1-1: Λεπτή κόκκινη γραμμή

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε παιχνίδι στο άδειο Καραϊσκάκη, μια απευθείας κόκκινη στο 28’ (Σεμέδο) άλλαξε τις ισορροπίες, προηγήθηκε στο 54’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από κόντρα στο 67’, με τους λογαριασμούς να μένουν ανοικτοί ενόψει της ρεβάνς. (VIDEOS)

Μια κόντρα στα πόδια του Μπουχαλάκη που άλλαξε πορεία στη μπάλα και ξεγέλασε τον Σα, στέρησε από τον Ολυμπιακό μία ακόμη ευρωπαϊκή υπέρβαση. Παίζοντας με δέκα παίκτες από το 28’ λόγω της απευθείας αποβολής του Σεμέδο, οι “ερυθρόλευκοι” όρθωσαν ανάστημα απέναντι στη Γουλβς, προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί στο 54’ έπειτα από ενέργεια του -κορυφαίου- Γκιλιέρμε.

Δεν είχαν, ωστόσο, την τύχη με το μέρος τους, δέχθηκαν την ισοφάριση στο 67’ από σουτ του Πέδρο Νέτο και έμειναν ανοικτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς. Αυτός ο Ολυμπιακός, όμως, αν επαναλάβει εκτός έδρας εμφάνιση όπως στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, είναι ικανός να προκριθεί ξανά και να φτάσει στους “8” του Europa League απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι στα μέτρα του και δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που σημάδεψαν τη χθεσινή αναμέτρηση του “Γ. Καραϊσκάκης”.

1. ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με το γνώριμο 4-3-3 υποδέχθηκε τους “λύκους” ο Πέδρο Μαρτίνς μπροστά σε άδειες εξέδρες. Με διάθεση να επιβάλει ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα ρυθμό του στο παιχνίδι, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να εκμεταλλευθεί τα ανεβάσματα Ομάρ και Τσιμίκα στις πτέρυγες. Η αγγλική ομάδα προσέγγισε το παιχνίδι με 3-4-3 στο επιθετικό κομμάτι που γινόταν 5-4-1 σε φάση άμυνας, με διάθεση να πιέσει ψηλά, αλλά όχι ιδιαίτερα συντονισμένα. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν συντριπτικό υπέρ των γηπεδούχων, αλλά καθαρή ευκαιρία δεν βρήκαν λόγω της προσήλωσης των φιλοξενούμενων στο ανασταλτικό κομμάτι και τις κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μπροστά από την εστία του Ρουί Πατρίσιο. Ένα τακτικό τρικ των γηπεδούχων ήταν να τραβιέται αριστερά στον άξονα ο Γκιλιέρμε, έξω από τον Μπα, προκειμένου να καλύπτει στα ανεβάσματα του “Τσίμι” στην πλάτη του Ντόχερτι. Σε ένα από αυτά ο διεθνής ακραίος μπακ, κέρδισε την πρώτη κίτρινη από τον αντίπαλό του, αναγκάζοντάς τον να γίνει πιο προσεκτικός.

2. ΜΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΙΑ, ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ...

Η πάγια τακτική της Γουλβς να κοιμίζει τον αντίπαλο και να ψάχνει την καλή αντεπίθεση που μπορεί να κάνει τη ζημιά, απέδωσε καρπούς στο 28’, στη μία και μοναδική κόντρα που βγήκε μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Η μπάλα πέρασε γρήγορα από τη μεσαία γραμμή κι έφτασε αριστερά στο ανέβασμα του Ζότα, ο οποίος ανατράπηκε στο όριο της περιοχής από τον Σεμέδο που είχε μείνει χωρίς βοήθεια ως τελευταίος αμυντικός. Ο Γάλλος ρέφερι έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα, πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Η προφανής αλλαγή ήταν ο Σισέ αντί του Μασούρα, με τη διάταξη στο 4-4-1 και τον Βαλμπουενά λίγο πιο προωθημένο μεταξύ του Αραμπί και της τριάδας των χαφ. Το μόνο που άλλαξε μετά την αποβολή, ήταν να πάρουν οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο καμιά δεκαριά μέτρα προς την επίθεση, ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, έστω και με λιγότερη κατοχή μπάλας, χωρίς, όμως, επιλογές για να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

3. ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

Χαρακτηριστικό του ματς μέχρι την ανάπαυλα ήταν η διάθεση των Άγγλων να πάνε το ματς στα σίγουρα, παρότι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο. Καμία διάθεση για ρίσκο και επιπολαιότητες που μπορεί να δημιουργούσαν πρόβλημα στα μετόπισθεν. Το μηδέν παθητικό παρέμεινε ο πρώτος στόχος, με τον ρυθμό να μένει σε χαμηλά επίπεδα και η “ευκαιρία” να παραμένει άγνωστη λέξη μέχρι οι αντίπαλοι να οδηγηθούν στα αποδυτήρια στα μισά του δρόμου. Είναι γεγονός ότι η αποβολή του Σεμέδο από το πουθενά, έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι από εκεί που ήταν κυρίαρχοι στο τερέν, βρέθηκαν να κυνηγούν τους αντιπάλους τους και να σκέφτονται το πως δεν θα δεχθούν, αντί το πως θα πετύχουν. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι η Γουλβς δεν είχε ούτε την ποιότητα, ούτε την επιθετική λειτουργιά που έδειξε πριν από μερικές ημέρες η Άρσεναλ κι ας μην είναι στα καλύτερά της. Πιο συμπαγής, πιο δεμένη, πιο προσεκτική ανασταλτικά, αλλά όχι με μεγαλύτερο ταβάνι από τους “κανονιέρηδες”. Σε καμία περίπτωση. Στη μπάλα, ωστόσο, όσα φέρνει η φάση, δεν τα φέρνει ο χρόνος κι ο χρόνος για τον Ολυμπιακό σα να σταμάτησε τη στιγμή της αποβολής. Η διάθεση της Γουλβς να μη ρισκάρει, πάντως, φάνηκε και από την αλλαγή στο 46’ του Πέδρο Νέτο αντί του Ντόχερτι, ο οποίος έπαιζε από νωρίς με κίτρινη κάρτα.

4. ΚΑΜΑΡΑ, ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ, ΑΡΑΜΠΙ ΚΙ 1-0

Στο γήπεδο, ωστόσο, υπήρχε κι άλλη ομάδα, η οποία ήταν αποφασισμένη να ρισκάρει κι ας έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Την ώρα που οι “λύκοι” πίστεψαν ότι έχουν σβήσει το παιχνίδι, ένα ωραίο ανέβασμα του Καμαρά από δεξιά, βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Γκιλιέρμε που ακολούθησε ως τρέιλερ, ο Βραζιλιάνος πέρασε τον αντίπαλο του σαν σταματημένο, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αραμπί κι εκείνος πυροβόλησε σε κενή εστία για το 1-0 στο 54’!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν αυτό που ήθελαν, αλλά είχαν μπροστά τους κι άλλα 35 λεπτά για να αντέξουν με παίκτη λιγότερο. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των φιλοξενουμένων γινόταν όλο και πιο έντονη, με τους γηπεδούχους να έχουν αφήσει τη μπάλα και να κινούνται όλοι πίσω της για να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Σα.

5. ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ

Τελικά, έστω και με μεγάλη δόση τύχης οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης που τους έδωσε και το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Η μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ και σουτ του Πέδρο Νέτο, βρήκε το πόδι του Μπουχαλάκη στο 67’ άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Σα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 1-1.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σήκωσε από τον πάγκο τον Φορτούνη και τον έριξε στο παιχνίδι στο 74’ αντί του Αραμπί για να κρατήσει τη μπάλα μπροστά και να πάει στην ατομική ενέργεια, ενώ λίγο νωρίτερα πάτησε χορτάρι για τη Γουλβς και ο Ποντένσε. Το παιχνίδι κύλησε προς το φινάλε χωρίς άλλες συγκινήσεις, ενώ επικράτησε το αίσθημα ότι απέναντι σε αυτή την ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και μπορεί να πάρει στην Αγγλία μία ακόμη ιστορική πρόκριση.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ