EUROPA LEAGUE

"Στη Σουηδία δεν θα είχε συνεχιστεί το ματς"

"Στη Σουηδία δεν θα είχε συνεχιστεί το ματς"

Ο Σουηδός επόπτης, Φρέντρικ Κλίβερ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα μετά τον τραυματισμό του από μπουκάλι στο Στουρμ Γκρατς - ΑΕΚ Λάρνακας, με τον πρόεδρο της σουηδικής Ομοσπονδίας να δηλώνει πως στη χώρα του δεν θα συνεχιζόταν το παιχνίδι.

H AEK Λάρνακας επικράτησε 2-0 της Στουρμ Γκρατς εκτός έδρας κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα playoffs του Europa League. Ωστόσο, η αναμέτρηση στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Σουηδού επόπτη, Φρέντρικ Κλίβερ, ο οποίος δέχθηκε μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι και έπεσε αιμόφυρτος στον αγωνιστικό χώρο.

Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 78' για μερικά λεπτά, αλλά στη συνέχεια, ύστερα από εντολή της UEFA, συνεχίστηκε κανονικά. Σύμφωνα με τους Αυστριακούς ο δράστης βρέθηκε και συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία, ενώ μέσω ανακοίνωσης οι διοικούντες τη Στουρμ ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό.

"Η συμπεριφορά ενός φιλάθλου στο αποψινό παιχνίδι του Europa League δεν είναι αποδεκτή για κανένα λόγο. Προκαλεί ζημιά στη φήμη του ποδοσφαίρου και του συλλόγου μας.

Πάντα προσπαθούμε να δούμε το ποδόσφαιρο από θετική σκοπιά και να αποβάλλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το Fair Play αποτελεί προτεραιότητά μας.

Ζητάμε συγγνώμη που σήμερα απογοητεύσαμε τόσους φιλάθλους", αναφέρει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Σουηδίας, Στέφαν Γιοχάνεσον, ο Κλίβερ χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα προκειμένου να κάνει ράμματα. Μάλιστα, υποστήριξε πως αν ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στη Σουηδία, τότε το παιχνίδι δεν θα είναι συνεχιστεί.

"Η UEFA αποφασίζει, αλλά προσωπικά, δεν καταλαβαίνω γιατί πήραν αυτή την απόφαση. Αν είχε συμβεί αυτό στη Σουηδία, τότε το παιχνίδι θα είχε διακοπεί οριστικά", υποστήριξε ο Γιοχάνεσον στην ιστοσελίδα " aftonbladet.se".

Δείτε φωτογραφίες από το συμβάν:

"Στη Σουηδία δεν θα είχε συνεχιστεί το ματς"
"Στη Σουηδία δεν θα είχε συνεχιστεί το ματς"
"Στη Σουηδία δεν θα είχε συνεχιστεί το ματς"
"Στη Σουηδία δεν θα είχε συνεχιστεί το ματς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπουκάλι μπύρας άνοιξε το κεφάλι του βοηθού στο Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ Λάρνακας
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ