EUROPA LEAGUE

Υπερήφανος αποκλεισμός για τον Αστέρα, 1-1 με τη Χιμπέρνιαν

EUROPA LEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας έμεινε στο 48' με δέκα παίκτες (αποβολή Μανιά), μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, έχασε τρομερές ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 1-1 με τη Χιμπέρνιαν και αποκλείστηκε από την Ευρώπη.

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Αστέρας. Έμεινε ισόπαλος 1-1 με τη Χιμπέρνιαν στο "Θ. Κολοκοτρώνης", αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στη Χιμπέρνιαν. Οι Σκωτσέζοι πέρασαν στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League μετά και το 3-2 του πρώτου αγώνα και θα παίξουν με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι Αρκάδες κλήθηκαν να παίξουν με δέκα παίκτες από το 48' λόγω αποβολής του Μανιά, η οποία λειτούργησε ευεργετικά. Το πρέσινγκ και οι ευκαιρίες από τους παίκτες του Παντελίδη δεν απέδωσαν καρπούς, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα να επέλθει αποκλεισμός.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το παιχνίδι...

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Υπερήφανος αποκλεισμός για τον Αστέρα, 1-1 με τη Χιμπέρνιαν
Υπερήφανος αποκλεισμός για τον Αστέρα, 1-1 με τη Χιμπέρνιαν

1. ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας απαιτούσε ψυχραιμία και υπομονή. Ένα γκολ έψαχνε άλλωστε ο Αστέρας για να "καθάριζε" την πρόκριση. Αντίθετα, είδαμε έναν Αστέρα νευρικό, με παίκτες που βιάζονταν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε βεβιασμένα λάθη. Οι Σκωτσέζοι, που μπήκαν στο ματς με αμυντικό προσανατολισμό, υπό το φόβο να δεχτούν γρήγορο γκολ, άρχισαν να ανεβαίνουν και να πατούν καλύτερα με την πάροδο των λεπτών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Αρκάδες από τον εκνευρισμό τους και το άγχος τους να φτάσουν σε ένα γκολ, διαμαρτύρονταν στον Γάλλο διαιτητή, με αποτέλεσμα να δέχονται φθηνές κίτρινες κάρτες, όπως έγινε με τους Καλτσά και Μανιά, ο οποίος αργότερα το πλήρωσε ακριβά. Ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο για τον Αστέρα, ήταν πως οι παίκτες του δεν έπαιζαν με κάτω τη μπάλα, όπως τους φώναζε διαρκώς ο Σάββας Παντελίδης.

2. ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΓΚΟΛ Η ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ

Η μοναδική άξια αναφοράς ευκαιρία που έκανε στο α' μέρος ο Αστέρας, ήταν δοκάρι! Η κεφαλιά του Τσιλιανίδη στο 41' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριακόπουλου κατέληξε στο οριζόντιο του εξουδετερωμένου Μπογκντάν, που στάθηκε πολύ τυχερός. Δύο λεπτά μετά ένας από τους έμπειρους παίκτες του Αστέρα, ο αρχηγός του και... μασκοφόρος λόγω του τραυματισμού Ιγκλέσιας, υπέπεσε σε σοβαρός λάθος που κόστισε. Δεν υπολόγισε σωστά, έκανε κακή πάσα στη μεσαία γραμμή χάνοντας τη μπάλα, ο Κάμπερι έδωσε αριστερά στον ΜακΓκιν και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, σκόραρε ( 0-1). Το 45λεπτο μπορεί να έκλεισε με τον Αστέρα στο 60% στην κατοχή μπάλας, αλλά η Χιμπέρνιαν είχε αυτό που ήθελε, το εκτός έδρας γκολ.

3. ΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Πού να το περίμενε ο Σάββας Παντελίδης ότι στο 48' η ομάδα του, που έπρεπε να βάλει δύο γκολ, θα έμενε με δέκα παίκτες στο 48'. Ο στράικερ των γηπεδούχων, που ήταν από τους καλύτερους του πρώτου μέρους, δεν κατάφερε να σκοράρει σε σουτ εντός περιοχής και λίγο μετά έπεσε με δύναμη πάνω στον Χάνλον που είχε πάρει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μπογκντάν. Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον διεθνή φορ, που πλήρωσε ακριβά την άσκοπη κάρτα που είδε στο πρώτο μισό.

EUROPA LEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μανιάς EUROKINISSI SPORTS

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι ελπίδες των "κυανοκίτρινων" είχαν εξανεμιστεί, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Ένας Αστέρας πεισμωμένος, που βρήκε γκολ, που είχε ένα σωρό ευκαιρίες και που "σφυροκόπησε" από τον άξονα και τα πλάγια.

4. Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ Ο MVP ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ

Ο Αστέρας μετά την αποβολή ήταν ομάδα που χαιρόσουν να τη βλέπεις. Στο 56' ο Τσιλιανίδης έβαλε υπέροχο γκολ και ισοφάρισε σε 1-1. Ακολούθησε πέναλτι που δεν δόθηκε (χέρι του Γκρέι), σουτ του Κώτσιρα που "έβγαλε" ο Μπογκντάν στο 61' και στο 83', κεφαλιά του Δουβίκα που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο κίπερ των Σκωτσέζων και κεφαλιά του Ιγκλέσιας που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

MVP του αγώνα ήταν ξεκάθαρα ο Ούγγρος γκολκίπερ της Χιμπέρνιαν, Αντάμ Μπογκντάν, που προχώρησε σε εξαιρετικές αποκρούσεις. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Αστέρας έχει λόγο να νιώθει ότι άξιζε να περάσει αυτός στον γ' προκριματικό, αλλά η ουσία είναι ότι η ομάδα της Τρίπολης αποχαιρέτησε την Ευρώπη από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Benoît Millot (Γαλλία)

Βοηθοί: Stephan Luzi, Philippe Jeanne (Γαλλία)

4ος: Jérémy Stinat (Γαλλία)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (91' Σάλας), Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57' Δουβίκας), Καλτσάς (78' Ρόλε), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Μανιάς

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (Νιλ Λένον): Μπογκντάν, Άμπροουζ, ΜακΓκρέγκορ (78' Γουίτακερ), Χάνλον, Γκρέι, Μάλαν (92' Πόρτεους), Σλίβκα (88' Μπάρτλεϊ), ΜακΓκιν, Στίβενσον, Μπόιλ, Κάμπερι

Γκολ: 56' Τσιλιανίδης - 43' ΜακΓκιν

Κάρτες: 25' Καλτσάς, 42' Μανιάς, 63' Μουνάφο, 67' Κώτσιρας, 75' ιγκλέσιας - 28' Σλίβκα

Κόκκινη: 48' Μανιάς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ