ΕΥΡΩΠΗ

Κόκε και Σαούλ κάλυψαν 32 χιλιόμετρα στο Super Cup Ευρώπης

Κόκε και Σαούλ κάλυψαν 32 χιλιόμετρα στο Super Cup Ευρώπης
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κάλυψε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από τους παίκτες της Ρεάλ στο Super Cup Ευρώπης, με τους Κόκε και Σαούλ να ξεχωρίζουν.

Ένας αγώνας υψηλού επιπέδου που οδηγείται στην παράταση είναι φυσιολογικό να δοκιμάζει τις αντοχές των ποδοσφαιριστών. Όταν μιλάμε για παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, αυτές οι αντοχές είθισται να είναι υψηλότερες από άλλων ποδοσφαιριστών, ωστόσο αυτό που συνέβη στο Super Cup Ευρώπης δεν έχει προηγούμενο.

Μόνο δύο ποδοσφαιριστές των "ροχιμπλάνκος" ήταν αρκετοί ώστε να καλύψουν 32 χιλιόμετρα σε αυτά τα 120 λεπτά που διήρκεσε η αναμέτρηση με τη Ρεάλ. Όπως φαίνεται από το γραφικό που προέβαλε η τηλεόραση, ο Κόκε κάλυψε 16,1 χιλιόμετρα και ο Σαούλ 15,85 κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Ταλίν της Εσθονίας.

Χαρακτηριστικό του επιτεύγματος, η απόστασή τους από τον παίκτη που βρίσκεται στην 3η θέση είναι πάνω από δύο χιλιόμετρα! Ο Ντάνι Καρβαχάλ ήταν το μεγαλύτερο... τρεχαντήρι της Ρεάλ και κάλυψε 13,48 χιλιόμετρα, σχεδόν όσα και ένα ασυνήθιστο όνομα σε αυτού του είδους τις λίστες, ο Καρίμ Μπενζεμά με 13,43 χιλιόμετρα.

Ακολουθούν ακόμα τρεις παίκτες της Ατλέτικο, με πάνω από 13 χιλιόμετρα, οι Λούκας Ερναντέζ, Χουανφράν και Στέφαν Σάβιτς, ενώ οι Σέρχιο Ράμος, Ραφαέλ Βαράν και Γκάρεθ Μπέιλ δεν κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και έπονται.

Συνολικά, ο μέσος όρος απόστασης των παικτών της Ρεάλ ανέρχεται σε 13,4 χιλιόμετρα, ενώ εκείνος των παικτών της Ατλέτικο είναι 14,34 χιλιόμετρα, κάτι που εν μέρει εξηγεί γιατί οι "ροχιμπλάνκος" έκαναν... πάρτι στο 2ο ημίχρονο της παράτασης και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Κόκε και Σαούλ κάλυψαν 32 χιλιόμετρα στο Super Cup Ευρώπης

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ