ΓΑΛΛΙΑ

Δημοσιογράφος σε παίκτη: "Δεν είναι κι άσχημα για έναν μαύρο"

Δημοσιογράφος σε παίκτη: "Δεν είναι κι άσχημα για έναν μαύρο"

Γάλλος δημοσιογράφος του beIN Sports χρησιμοποίησε ρατσιστική έκφραση σχολιάζοντας την απόδοση του Νούνο ντα Κόστα, ωστόσο ο 28χρονος φορ της Στρασμπούρ από το Πράσινο Ακρωτήρι τον συγχώρεσε δημόσια.

Μπορεί η δήλωση του αμυντικού της Γιουβέντους, Λεονάρντο Μπονούτσι, για τον συμπαίκτη του, Μόιζε Κεν, να μονοπωλεί την επικαιρότητα ως προς το ρατσιστικό χαρακτήρα της, ωστόσο μία άστοχη τουλάχιστον τοποθέτηση έγινε και στη Γαλλία.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος του beIN Sports, Ντανιέλ Μπραβό, χρησιμοποίησε ρατσιστική έκφραση σχολιάζοντας την απόδοση του φορ της Στρασμπούρ, Νούνο ντα Κόστα.

"Έχει πολύ καλά στατιστικά. Έξι γκολ, πέντε ασίστ. Δεν είναι κι άσχημα για έναν μαύρο", υποστήριξε μετά τη νίκη (4-0) της Στρασμπούρ επί της Ρεμς για την 30ή αγωνιστική της Ligue 1, στην οποία ο 28χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι πέτυχε δύο γκολ (το 1-0 στο 45+3', το 4-0 με πέναλτι στο 76').

Το beIN Sports από τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media έσπευσε να καταδικάσει το συμβάν: "Υπενθυμίζουμε ότι μαχόμαστε κόντρα σε κάθε τύπο διάκρισης, ειδικά κόντρα στο ρατσισμό, ενώ υπερασπιζόμαστε τη διαφορά και την ισότητα".

Ο Ντανιέλ Μπραβό ζήτησε συγγνώμη από τον Αφρικανό και ο φορ της ομάδας από την Αλσατία τον συγχώρεσε δημόσια: "Μην ανησυχείτε, λεκτικά λάθη συμβαίνουν, δουλεύει πολύ. Σταματήστε του τα ματς μέσα στην εβδομάδα, σας παρακαλώ", σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ και μπόλικη ευγένειας.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ