ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Η Παρί εκδικήθηκε με τεσσάρα την Μονακό

PSG's Neymar, right, celebrates with PSG's Kylian Mbappe after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Monaco and Paris Saint-Germain at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, Jan. 15, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
PSG's Neymar, right, celebrates with PSG's Kylian Mbappe after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Monaco and Paris Saint-Germain at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, Jan. 15, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 4-1 εκτός έδρας τη Μονακό με τα γκολ των Νεϊμάρ Εμπαπέ (δυο) και Σαράμπια, παίρνοντας εκδίκηση για τον προ τριών ημερών ισοπαλία (3-3) στη γαλλική πρωτεύουσα.

Την Κυριακή (12/1) η Μονακό σταμάτησε την Παρί Σεν-Ζερμέν στο Παρκ ντε Πρενς, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Το σενάριο στο Λουί ΙΙ την Τετάρτη (15/1) το βράδυ ήταν με διαφορετικό τρόπο γραμμένο.

Για εξ αναβολής αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής - ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω έντονης κακοκαιρίας - η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας πέρασε εύκολα με 3-0 από το Πριγκιπάτο.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μπήκε από δεξιά ύστερα από ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία στο 24ο λεπτό και νίκησε τον Λεκόμτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κουρζαουά μπήκε από αριστερά κι ανατράπηκε από τον Γκλικ.

Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-0. Το σκορ διευρύνθηκε σε 0-3 από Πάμπλο Σαράμπια με σουτ μέσα από την περιοχή στο 72ο λεπτό. Ο Τιεμουέ Μπακαγιοκό στο 87ο λεπτό σκόραρε για τους Μονεγάσκους.

Το τελικό σκορ (4-1) διαμόρφωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, ύστερα από ασίστ του Νεϊμάρ.

Έτσι σε 20 ματς για όλες της ομάδες της Ligue 1, η Παρί Σεν-Ζερμέν έχει απόσταση οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ και είναι ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ