ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Η τριάδα-φωτιά της Παρί διέλυσε με 4-0 την Ανζέ

PSG's Mauro Icardi gestures as he acknowledges applause for his side second goal during French League One soccer match between PSG and Angers at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Mauro Icardi gestures as he acknowledges applause for his side second goal during French League One soccer match between PSG and Angers at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε σε πολύ καλή βραδιά τους τρεις επιθετικούς της, Ικάρντι, Νεϊμάρ και Σαράμπια, και έφτασε στο άνετο 4-0 επί της Ανζέ που την κράτησε στην κορυφή της Ligue 1.

Τι και αν αγωνίστηκε για ένα ακόμα ματς χωρίς τους (λαβωμένους από τραυματισμούς) Καβάνι και Εμπαπέ; Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται σε ανοδική πορεία σε Γαλλία και Ευρώπη και το πιστοποίησε και το απόγευμα του Σαββάτου για την 9η αγωνιστική της Ligue 1 καθώς επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-0 της Ανζέ στο "Παρκ Ντε Πρενς" και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Τόμας Τούχελ επέλεξε τους Νεϊμαρ, Ικάρντι και Σαράμπια ως βασική τριπλέτα για τη γραμμή κρούσης και όλοι τον δικαίωσαν, καθώς βρήκαν δίχτυα: ο Σαράμπια έκανε το 1-0 στο 13', ο Ικάρντι το 2-0 στο 37' (πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα και δεύτερο συνολικά με τη φανέλα της Παρί μετά από αυτό που είχε βάλει κόντρα στην Γαλατάσαραϊ στο Champions League μεσοβδόμαδα) και ο Νεϊμάρ έγραψε το 4-0 στο 90', με το 3-0 να γίνεται στο 59' από τον Γκεγιέ.

PSG's Pablo Sarabia, center celebrates his opening goal with his teammates PSG's Mauro Icardi, left, and PSG's Neymar during French League One soccer match between PSG and Angers at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Pablo Sarabia, center celebrates his opening goal with his teammates PSG's Mauro Icardi, left, and PSG's Neymar during French League One soccer match between PSG and Angers at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Σημειώνεται πως ο Ικάρντι έγινε ο πρώτος παίκτης της Παρί μετά τον Εμπαπέ (Σεπτέμβριος του 2017 κόντρα στην Μετς) που σκόραρε στο ντεμπούτο του ως βασικος με την ομάδα του Παρισιού, ο Σαράμπια είχε γκολ και ασίστ στο ίδιο ματς πρωταθλήματος για πέμπτη φορά μέσα στο 2019, ενώ ο Νεϊμαρ σημείωσε το 4ο φετινό του γκολ στην Ligue 1 μετά το 70ο λεπτό.

Από τα υπόλοιπα ματς του Σαββάτου, σε περίοπτη θέση μπαίνει ασφαλώς η νίκη της Μονπελιέ με το ευρύ 3-1 κόντρα στην Μονακό αλλά και το επιβλητικό πέρασμα της Μπορντό με 3-1 από την έδρα της Τουλούζ, με τον Ντε Πρεβίλ να σκοράρει στα 56'' για τους Γιρονδίνους και να πετυχαίνει το πιο γρηγορο γκολ στη φετινή Ligue 1 και τον Ευθύμη Κουλούρη να σημειώνει το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Όσο για την άμεση διώκτρια της πρωτοπόρου Παρί Σεν Ζερμέν, αυτή εξακολουθεί να είναι η Ναντ, η οποία επικράτησε με 1-0 στο "Μποζουάρ" της Νις με γκολ του Σιμόν στο 86' και έμεινε στο -2 από την κορυφή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Αμιάν - Μαρσέιγ 3-1 (11' Αλεεσάμι, 41' πεν. Γκιρασί, 90+1' Μεντόσα / 23' Μπενεντέτο)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Παρί Σεν Ζερμέν - Ανζέ 4-0 (13' Σαράμπια, 37' Ικάρντι, 59' Γκεγιέ, 90' Νεϊμάρ)

Ντιζόν - Στρασμπούρ 1-0 (38' Μαβιντιμπί)

Ναντ - Νις 1-0 (86' Σιμόν)

Τουλούζ - Μπορντό 1-3 (61' Κουλούρης / 1' Ντε Πρεβίλ, 19' Κάστρο, 53' Χουάνγκ)

Μονπελιέ - Μονακό 3-1 (31' Μολέτ, 39' Μέντες, 56' Ντελόρτ / 68' Μπεν Γεντέρ)

Μπρεστ - Μετς 2-0 (11' Φοσουριέρ, 45' Καστελέτο)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Λιλ - Νιμ (16:00)

Ρεν - Ρεμς (18:00)

Σεντ Ετιέν - Λιόν (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αμιάν - Μαρσέιγ 3-1: Κατήφορος δίχως τέλος
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ