ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Νίκες και Λιλ και Λιόν

Lille's Victor Osimhen reacts after scoring during his French League One soccer match between Lille and Brest at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Friday, Dec. 6, 2019. (AP Photo/Michel Spingler)
Lille's Victor Osimhen reacts after scoring during his French League One soccer match between Lille and Brest at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Friday, Dec. 6, 2019. (AP Photo/Michel Spingler) AP

Η Λιλ επικράτησε 1-0 της Μπρεστ με το γκολ του Όσιμεν, έφθασε στην τρίτη διαδοχική νίκη και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Τεσσάρα της Λιόν στη Νιμ των εννιά παικτών με πρωταγωνιστή τον Ντεπάι.

Στο Σταντ Πιέρ-Μορουά της Λιλ άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος. Η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 της Μπρεστ, έφθασε στην τρίτη νίκη στη σειρά και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Πρωταγωνιστής των ντογκ και του ματς ο 20χρονος Νιγηριανός επιθετικός τους, Βίκτορ Όσιμεν, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 16ο λεπτό. Σταθερά ανοδική η πορεία της ομάδας του Κριστόφ Γκαλτιέ, η οποία έχει δείξει να συνέρχεται μετά την αδυναμία να σηκώσει και το βάρος της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Η Λιόν πέρασε με τεσσάρα από το Σταντ ντε Κοστιέρ της Νιμ. Οι γκον δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα από τους "κροκόδειλους" και τους συνέτριψαν με 4-0. Πρωταγωνιστής ο Μέμφις Ντεπάι.

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς ο Βαλς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις πέντε λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Ολλανδός άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 16ο λεπτό, ενώ ο Πακιέ αντίκρισε δυο κίτρινες μέσα σε ισάριθμα λεπτά (38', 40') και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Ντεπάι διεύρυνε το προβάδισμα στο 64ο λεπτό, ο Αουάρ έκανε το 0-3 στο 71ο και ο Άντερσεν στο 79ο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Λιλ - Μπρεστ 1-0 (16' Όσιμεν)

Νιμ - Λιόν 0-4 (16' πεν., 64' Ντεπάι, 71' Αουάρ, 79' Άντερσεν)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Μονπελιέ - Παρί Σεν-Ζερμέν (18:30)

Νις - Μετς (21:00)

Ρεν - Ανζε (21:00)

Στρασμπούρ - Τουλούζ (21:00)

Μονακό - Αμιάν (21:00)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Ρεμς - Σεντ-Ετιέν (16:00)

Ναντ - Ντιζόν (18:00)

Μαρσέιγ - Μπορντό (22:00)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ