ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε τον υποβιβασμό των Αμιάν και Τουλούζ

Ligue 1: Το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε τον υποβιβασμό των Αμιάν και Τουλούζ

Το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας νομιμοποίησε τη διακοπή της σεζόν στην Ligue 1, όμως ακύρωσε τον υποβιβασμό των Αμιάν και Τουλούζ. Σενάρια για 22 ομάδες τη νέα χρονιά.

Το γαλλικό πρωτάθλημα ήταν από τα πρώτα που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην εφετινή σεζόν με τον τίτλο να πηγαίνει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Με την ίδια απόφαση η Λιόν έμενε εκτός Europa League και η Τουλούζ, του Ευθύμη Κουλούρη, με την Αμιάν πήραν το δρόμο για τη δεύτερη κατηγορία.

Ωστόσο, τα δεδομένα αναφορικά με τον υποβιβασμό ανατρέπει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Γαλλίας, το οποίο μεν έδωσε το πράσινο φως για την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά ακύρωσε τον υποβιβασμό των Τουλούζ και Αμιάν. Η διοργανώτρια Αρχή (LFP) έχει το δικαίωμα να προσφύγει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τη Λιόν, η οποία μένει οριστικά εκτός Ευρώπης.

Μάλιστα, τα γαλλικά Μέσα αναφέρουν ότι με αυτές τις εξελίξεις η LFP είναι αναγκασμένη να αλλάξει την μορφή του πρωταθλήματος για την επόμενη σεζόν και η συμμετοχή 22 ομάδων δεν αποκλείεται.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ