ΓΑΛΛΙΑ

Μαρσέιγ: Θέλει τον Σεγούρα για τεχνικό διευθυντή

Μαρσέιγ: Θέλει τον Σεγούρα για τεχνικό διευθυντή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μαρσέιγ βλέπει στο πρόσωπο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Πεπ Σεγούρα, τον διάδοχο του Άντονι Θουμπιθαρέτα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Ορφανό είναι το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Μαρσέιγ μετά το διαζύγιο με τον Άντονι Θουμπιθαρέτα ύστερα από την έντονη διαφωνία του Ισπανού με τη διοίκηση της ομάδας από τη Μασσαλία για τη μεταγραφική πολιτική.

Το φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση είναι ένας συμπατριώτης του. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Πεπ Σεγούρα, είναι σύμφωνα με γαλλικά και ισπανικά media το φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Ο Σεγούρα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Το 2006 ήλθε στην Ελλάδα ως συνεργάτης του Λορένθο Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ. Το 2008 μετακόμισε στον Ολυμπιακό, όπου μάλιστα ανέλαβε και χρέη πρώτου προπονητή.

Ακολούθησε η θητεία στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ κι εν συνεχεία στ' αντίστοιχα της Μπαρτσελόνα. Το 2015 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και από το 2017 μέχρι το 2019 κατείχε το αντίστοιχο πόστο στην πρώτη ομάδα των μπλαουγκράνα.

Αποχώρησε από τους Καταλανούς λόγω προστριβών με τη διοίκηση του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της απομάκρυνσης του Ερνέστο Βαλβέρδε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ