ΓΑΛΛΙΑ

Μονακό: Απολύεται για δεύτερη φορά ο Ζαρντίμ

FILE - In this file photo dated Wednesday, April 4, 2018, Monaco's head coach Leonardo Jardim looks on prior to his French League One soccer match against Rennes, in Rennes, western France. Monaco is under pressure Saturday April 28, 2018, from Lyon and Marseille in the fight for second place and an automatic place in next seasons Champions League. (AP Photo/David Vincent, FILE)
FILE - In this file photo dated Wednesday, April 4, 2018, Monaco's head coach Leonardo Jardim looks on prior to his French League One soccer match against Rennes, in Rennes, western France. Monaco is under pressure Saturday April 28, 2018, from Lyon and Marseille in the fight for second place and an automatic place in next seasons Champions League. (AP Photo/David Vincent, FILE) AP PHOTO/DAVID VINCENT

Οι δρόμοι των Μονακό και Λεονάρντο Ζαρντίμ χωρίζουν την Κυριακή (29/12) για δεύτερη φορά. Ο πρώην της Βαλένθια, Μαρθελίνο, αντικαθιστά τον Πορτογάλο στην τεχνική ηγεσία των Μονεγάσκων.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, επιστρέφει στο Μονακό την Κυριακή (29/12) από τις ολιγοήμερες διακοπές του όχι για να σχεδιάσει το επόμενο ματς των Μονεγάσκων, αλλά για να υπογράψει τη λύση της συνεργασίας του σύμφωνα με τα τα γαλλικά media.

Μάλιστα η προπόνησης της αυριανής ημέρας θα γίνει χωρίς την παρουσία του. Την είδηση αποκάλυψε η Nice-Matin, αναπαρήχθη από σύσσωμο τον γαλλικό Τύπο και επιβεβαιώθηκε από την κορυφαία εφημερίδα της χώρας, Equipe.

Το διαζύγιο των δυο πλευρών θεωρείται δεδομένο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ίβηρας απολύεται από την ομάδα του Πριγκιπάτου. Ανέλαβε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2014 και απομακρύνθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2018.

Τον διαδέχθηκε ο Τιερί Ανρί, αλλά η παρουσία του Γάλλου αποδείχθηκε βραχύβια. Η δεύτερη θητεία του Ζαρντίμ ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και τελειώνει αύριο. Αφήνει τη Μονακό με 28 βαθμούς μετά από 18 ματς, στην έβδομη θέση της βαθμολογίας της Ligue 1.

Τον Ζαρντίμ διαδέχεται ο Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ. Ο 54χρονος Ισπανός προπονητής ξεκίνησε τη σεζόν στη Βαλένθια, αλλά αποχώρησε μετά από τα πρώτα ματς όχι γι' αγωνιστικούς λόγους. Α Aιτία η διαφωνία του με τον πανίσχυρο Πορτογάλο ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος εισηγήθηκε και την απομάκρυνσή εκμεταλλευόμενος την άμεση επιρροή και τη στενή φιλική του σχέση με τον ιδιοκτήτη των νυχτερίδων, Πίτερ Λιμ.

Photo credits: AP Images

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ