ΓΑΛΛΙΑ

Ο Μορένο νέος προπονητής της Μονακό

Spain's coach Robert Moreno gestures during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Spain, at the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Thursday, Sept. 5, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Spain's coach Robert Moreno gestures during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Spain, at the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Thursday, Sept. 5, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Η Μονακό ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και την πρόσληψη του Ρομπέρτο Μορένο στην τεχνική της ηγεσία. Ο 42χρονος Ισπανός είχε αποχωρήσει επεισοδιακά από την εθνική Ισπανίας.

Οι δρόμοι των Μονακό και Λεονάρντο Ζαρντίμ χώρισαν για δεύτερη φορά. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, απολύθηκε από τη γαλλική ομάδα, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ρομπέρτο Μορένο στην τεχνική της ηγεσία.

Ο 42χρονος Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2022 και ήταν επί χρόνια βοηθός του Λουίς Ενρίκε σε Μπαρτσελόνα (2014-2017), Ρόμα (2011-12) και Θέλτα (2013-14). Ο Μορένο αντικατάστησε τον Λουίς Ενρίκε, όταν αποχώρησε εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας της 9χρονης κόρης του, η οποία δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή στις 29 Αυγούστου, νικημένη από τον καρκίνο.

Οδήγησε τη ρόχα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, αλλά απομακρύνθηκε αιφνιδίως - επέστρεψε ο Λουίς Ενρίκε στα καθήκοντά του - σε ένα επεισοδιακό διαζύγιο με αιχμές μεταξύ των δυο ανδρών, αλλά και τους προέδρου της ομοσπονδίας της χώρας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απολύεται από την ομάδα του Πριγκιπάτου. Ανέλαβε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2014 και απομακρύνθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2018.

Τον διαδέχθηκε ο Τιερί Ανρί, αλλά η παρουσία του Γάλλου αποδείχθηκε βραχύβια. Η δεύτερη θητεία του Ζαρντίμ ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και τελειώνει αύριο. Αφήνει τη Μονακό με 28 βαθμούς μετά από 18 ματς, στην έβδομη θέση της βαθμολογίας της Ligue 1.

Photo credits: AP Images

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ