ΓΑΛΛΙΑ

Παρί - Λιόν 6-5: Τρεμπλ στους τίτλους με Νάβας και Σαράμπια ήρωες στα πέναλτι

PSG's Neymar, centre tries to dribble past Lyon's Jason Denayer, during the French League Cup soccer final match between Paris Saint Germain and Lyon at Stade de France stadium, in Saint Denis, north of Paris, Friday, July 31, 2020. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Neymar, centre tries to dribble past Lyon's Jason Denayer, during the French League Cup soccer final match between Paris Saint Germain and Lyon at Stade de France stadium, in Saint Denis, north of Paris, Friday, July 31, 2020. (AP Photo/Francois Mori) AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 6-5 της Λιόν στα πέναλτι, 0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση της αναμέτρησης, με τον Κέϊλορ Νάβας να πιάνει το έκτο πέναλτι του Τραορέ και τον Σαράμπια να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι για την ομάδα του Τούχελ και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το τρεμπλ καθώς μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γαλλίας κατέκτησε και το Λιγκ Καπ που διεξήχθη την Παρασκευή (31/7) το βράδυ επικρατώντας με 6-5 της Λιόν στα πέναλτι και ενώ η κανονική διάρκεια και η παράτηση της αναμέτρησης είχε λήξει ισόπαλη χωρίς τέρματα σε ένα ματς που χάρισε αρκετές καλές στιγμές. Η ομάδα του Τούχελ είδε τον Νάβας να αποκρούει το έκτο πέναλτι της Λιόν και τον Σαράμπια να ευστοχεί στο αντίστοιχο πέναλτι και να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του.

Από το πρώτο μέρος η Παρί δεν έβρισκε ήδη τρόπο να απειλήσει την Λιόν, με την απουσία του Εμπαμπέ να είναι ορατή. Στο 43ο λεπτό ο Λόπες έκανε μία σημαντική επέμβαση στο σουτ του Γκεγιέ από τα είκοσι μέτρα. Στο 45+1' ήταν στιγμή της Λιόν να απειλήσει με τον Ντεμπελέ να μην προλαβαίνει την σέντρα του Ντιμπουά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Τούχελ μπήκε δυνατά και ο Νεϊμάρ δοκίμασε το πόδι του στο 53' με τον γκολκίπερ της Λιόν να διώχνει με γροθιές. Η απόδοση της Παρί στη συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει λύσεις, με την Λιόν να κρατά την μπάλα. Στο 81ο λεπτό, μάλιστα, ο Νάβας χρειάστηκε να επέμβει μετά από σουτ του Κορνέ με το αριστερό.

Οι Παριζιάνοι πίεσαν προς την λήξη της κανονικής διάρκειας με την σημαντικότερη στιγμή να καταγράφεται στο 87ο λεπτό. Μετά από μία καλή σέντρα, ο Νεϊμάρ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Λόπες αποσόβησε τον κίνδυνο. Κάπως έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Το κακό για την Παρί ήταν πως λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης είδε τον Τιάγκο Σίλβα να τραυματίζεται και να μην ξεκινάει στην παράταση της αναμέτρησης και να υπάρχει ανησυχία ενόψει του αγώνα των Γάλλων για το Champions League με αντίπαλο την Αταλάντα.

Στο μισάωρο της παράτασης οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Ντι Μαρία στο 96' μάρ να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Λόπες να απομακρύνει τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Λιόν να φτάσει κοντά στο γκολ όταν ο Τραορέ έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Νάβας. Και πάλι όμως το πρώτο μέρος της παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς γκολ.

Η Παρί θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο τελευταίο λεπτό της παράτασης όταν κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Λιόν σε μια φάση που έφερε την αποβολή του Ραφαέλ με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Ντι Μαρία. Ο Νεϊμάρ ανάλαβε την εκτέλεση, ήταν κακή και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Και τη διαδικασία των πέναλτι όμως φάνηκε πως οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να ξεφύγουν από την ισοπαλία καθώς δεν αστόχησε κανείς από τους δέκα πρώτους που εκτέλεσαν. Μάλιστα ο Κέιλορ Νάβας στάθηκε άτυχος καθώς δύο φορές στις εκτελέσει των Εκαμπί και Αουάρ ακούμπησε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να τη διώξει.

Στο έκτο πέναλτι της Λιόν όμως ο Νάβας μάντεξε και πάλι σωστά και αυτή τη φορά μπλόκαρε το πέναλτι που χτύπησε ο Τραορέ. Εν συνεχεία ο Σαράμπια νίκησε τον Λόπες και έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στην ομάδα του.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-1 Ευστόχησε ο Άντερσεν

1-1 Ευστόχησε ο Ντι Μαρία

1-2 Ευστόχησε ο Εκαμπί

2-2 Ευστόχησε ο Βεράτι

2-3 Ευστόχησε ο Κακρέ

3-3 Ευστόχησε ο Παρέδες

3-4 Ευστόχησε ο Μέντες

4-4 Ευστόχησε ο Ερέρα

4-5 Ευστόχησε ο Αουάρ

5-5 Ευστόχησε ο Νεϊμάρ

5-5 Αστόχησε ο Τραορέ

6-5 Ευστόχησε ο Σαράμπια

Παρί Σεν Ζερμέν (Τούχελ): Νάβας, Κιμπεπέ, Σίλβα (90' Παρέδες), Κουρζαουά (70' Κεχρέρ), Μπάκερ, Γκέγιε (58' Ερέρα), Μαρκίνιος (114' Ντιαλό), Βεράτι, Ντι Μαρία, Ικάρντι (58' Σαράμπια), Νεϊμάρ

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο (81' Άντερσεν), Μαρσάλ, Γκιμαράες (65' Μέντες), Ντιμπουά (86' Ραφαέλ), Κακρέ, Αουάρ, Κορνέ, Ντεμπελέ (80' Τραορέ), Ντεπάι (80' Εκαμπί)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ