ΓΑΛΛΙΑ

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεν 2-1: Με ανατροπή το Σούπερ Καπ οι Παριζιάνοι

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's eighth goal during the League One soccer match between Paris Saint Germain and Guingamp at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's eighth goal during the League One soccer match between Paris Saint Germain and Guingamp at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η Παρί Σεν Ζερμεν νίκησε 2-1 με ανατροπή τη Ρεν και σήκωσε το Σούπερ Καπ Γαλλίας επί κινεζικού εδάφους, έχοντας για σκόρερ τον Εμπαπέ και τον Ντι Μαρία.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 της Ρεν και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γαλλίας επί κινεζικού εδάφους. Οι Παριζιάνοι γύρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με τους Εμπαπέ και Ντι Μαρία και πήραν το πρώτο τρόπαιο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το συγκρότημα της Βρετάνης άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με κοντινή προβολή του Ουνού, με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Ένα λεπτό πριν το γκολ, ο Κέρερ είχε δοκάρι με κεφαλιά για την Παρί, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαχνε το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτό, επιτιθέμενη με αρκετά ανορθόδοξο τρόπο. Έπρεπε να αλλάξει πράγματα στο β' μέρος, αν ήθελε να φέρει τούμπα το παιχνίδι.

Όπερ και εγένετο. Στο δεύτερο 45λεπτο, ευτύχησε να ισοφαρίσει νωρίς με τον Εμπαπέ. Ο Σαράμπια έκανε το γύρισμα από τα δεξιά για τον Γάλλο στράικερ και εκείνος σε άδειο τέρμα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Σαράμπια έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-1, το οποίο έμελλε να έρθει στο 73' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντι Μαρία, που είχε περάσει λίγο πριν στο παιχνίδι.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, η Ρεν έψαξε την ισοφάριση και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να κάνει το 2-2, αλλά δεν τα κατάφερε. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους πρωτευουσιάνους με το τρόπαιο ανά χείρας...

Παρί Σεν Ζερμέν: Αρεολά, Κέρερ, Μαρκίνιος (78' Παρέδες), Ντιαλό, Μενιέ (81' Τιάγκο Σίλβα), Βεράτι, Ερέρα (61' Ντι Μαρία), Μπερνάτ, Σαράμπια, Εμπαπέ, Καβάνι.

Ρεν: Σαλέν, Λέα Σιλικί (84' Καστίγιο), Ντα Σιλβά, Ζελίν, Μορέλ, Καμαβίνγκα, Γκρενιέ, Μπουριζό (69' Γκμποχό), Μαουασά, Τε, Ουνού (46' Μπόι).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεν

AP Photo/Michel Euler

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ