ΓΑΛΛΙΑ

Πρόεδρος Ligue 1: Έχουμε απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω της διακοπής"

PSG's Neymar celebrates after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler)
PSG's Neymar celebrates after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler) AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Ο πρόεδρος της γαλλικής λίγκας, Μπερνάρντ Καγιάτσο, υποστήριξε ότι λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος από τον κορονοϊό οι ομάδες έχουν χάσει ήδη 500 εκατ. ευρώ!

Οι συνέπειες της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται σε όλο τον αθλητικό κόσμο, με τον πρόεδρο της Ligue 1, Μπερνάρντ Καγιάτσο, να μιλάει με αριθμούς και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Καγιάτσο υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αφού διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας για αρκετές ομάδες της κατηγορίας.

" Ανησυχώ πολύ για αρκετές ομάδες. Αν δεν υπάρξει κρατική βοήθεια, τότε σε έξι μήνες οι μισές επαγγελματικές ομάδες θα χρεοκοπήσουν" δήλωσε αρχικά ο Καγιάτσο, για να προσθέσει:

"Τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν απώλειες κοντά 4 δισεκατομμύρια ευρώ, εμείς στην Γαλλία έχουμε απώλειες 500-600 εκατομμύρια ευρώ".

Ο Καγιάτσο μιλώντας με περισσότερες λεπτομέρειες για τις απώλειες της λίγκας, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια - όποτε και αν γίνει αυτό: " Αυτή την στιγμή οι γαλλικοί σύλλογοι χάνουν 250 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Πιστεύω στην καλύτερη των περιπτώσεων το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, αλλά πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί".

AP Photo/Michel Spingler

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ