ΓΑΛΛΙΑ

Ρομαό: "Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω από τον Ολυμπιακό"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΤΟΤΣΑΝΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ρομαό EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλεξί Ρομαό μίλησε στο "France Football" για τις εμπειρίες που αποκόμισε από την Ελλάδα και την επιστροφή του στη Γαλλία για λογαριασμό της Ρεμς.

Μετά από μια διετία στον Ολυμπιακό, ο Αλεξί Ρομαό επέστρεψε στη Γαλλία για να φορέσει τη φανέλα της Ρεμς. Ο 34χρονος αμυντικός χαφ, που έφτασε στο σημείο να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ελληνική ομάδα, μίλησε στο "France Football" για την εμπειρία της παρουσίας στη χώρα μας, αλλά και τους λόγους που τον ώθησαν να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση της γαλλικής ομάδας.

" Είχα παρατηρήσει το πάθος και το πόσο περίμεναν ένα εντός έδρας ντέρμπι, ήδη από την στιγμή που μπήκα στο γήπεδο. Επίσης όμως, το κατάλαβα αυτό μόλις χάσαμε ένα ντέρμπι. Παρά εκείνη την ήττα, ήμασταν μπροστά στη βαθμολογία με δώδεκα βαθμούς διαφορά, ενώ είχαμε προχωρήσει τόσο στο Κύπελλο Ελλάδας όσο και στο Europa League. Οι οπαδοί ήρθαν όμως να μας δουν την επόμενη μέρα στην προπόνηση, για να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται να χάνουμε αγώνες σαν κι αυτόν", σημείωσε αρχικά ο Αλεξί Ρομαό πριν ερωτηθεί για το περίφημο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, που διεκόπη λίγο πριν από την ολοκλήρωσή του:

" Το παιχνίδι διεκόπη επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με τους σωματοφύλακές του και όπλο. Δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα. Δεν το περιμέναμε αυτό. Ήταν εξωπραγματικό, κάτι μοναδικό. Ήταν μια περίεργη περίοδος τότε, επειδή μια εβδομάδα νωρίτερα δεν μπορέσαμε ούτε εμείς (ο Ολυμπιακός) να παίξουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, επειδή ένας οπαδός τραυμάτισε τον προπονητή μας με ένα αντικείμενο".

Όσο για την επιστροφή στη Γαλλία για λογαριασμό της Ρεμς, μετά τη διετία στον Πειραιά; " Πέρσι ανανέωσα για δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό, οπότε δεν ήμουν έτοιμος να φύγω. Από την στιγμή όμως, που η Ρεμς επέμενε, σκέφτηκα "γιατί όχι;". Ήταν μια καλή πρόκληση για μένα η επιστροφή στη Γαλλία, μία χώρα που μόλις κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος ενθουσιασμός για το ποδόσφαιρο. Συν τοις άλλοις, έτσι μπορώ να είμαι πιο κοντά στην οικογένειά μου. Τα συνυπολόγισα όλα αυτά, πριν πάρω την απόφασή μου. Έμαθα πράγματα για τον σύλλογο, δεν μου κάνει εντύπωση η ατμόσφαιρα που υπάρχει εδώ και το γεγονός ότι όλοι είναι ενωμένοι", σημείωσε χαρακτηριστικά.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ