ΓΑΛΛΙΑ

Τουλούζ - Μαρσέιγ 0-2: Εκτόξευση στη 2η θέση με Μπενεντέτο και Ράντονιτς

Marseille's Dimitri Payet, right, Marseille's Dario Benedetto, Marseille's Maxime Lopez celebrate after Lille's Gabriel scored an own goal during the French League One soccer match between Marseille and Lille at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
Marseille's Dimitri Payet, right, Marseille's Dario Benedetto, Marseille's Maxime Lopez celebrate after Lille's Gabriel scored an own goal during the French League One soccer match between Marseille and Lille at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP PHOTO/DANIEL COLE

Η Μαρσέιγ έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Τουλούζ χάρη στα εντυπωσιακά γκολ των Μπενεντέτο και Ράντονιτς στο τελευταίο 20λεπτο και ανέβηκε μόνη στη 2η θέση της Ligue 1.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Ligue 1 πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής η Μαρσέιγ, με την ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας να επικρατεί με 2-0 της Τουλούζ εκτός έδρας και να είναι πλέον μόνη στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς, έναν περισσότερο από την τρίτη Ανζέ και οκτώ λιγότερους από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.

Το ημίχρονο στο "Stadium de Toulouse" βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, όμως η αριθμητική ισορροπία είχε διαταραχτεί από το 41' λόγω αποβολής του Μορέιρα με απευθείας κόκκινη κάρτα και η Ολιμπίκ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το γόρδιο δεσμό τον έλυσε στο 76' ο Μπενεντέτο που δέχτηκε αριστουργηματική ασίστ από τον Παγέτ (έχει συμμετάσχει σε 13 γκολ κατά της Τουλούζ στην Ligue 1, σκοράροντας 5 φορές και βγάζοντας 8 ασίστ) και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μετά από ντρίμπλα, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε τρία λεπτά αργότερα.

Δράστης ο Ράντονιτς, που πήρε τη μπάλα από θέση δεξιά και ταλαιπώρησε όλη σχεδόν την άμυνα της Τουλούζ, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό διαγώνιο πλασέ.

Σημειώνεται πως θέση στο αρχικό σχήμα της Τουλούζ είχε και ο Ευθύμης Κουλούρης, ωστόσο το γεγονος της αποβολής του Μορέιρα είχε ως αποτέλεσμα ο Αντουάν Κομπουαρέ να θυσιάσει τον διεθνή επιθετικό, κάνοντάς τον αλλαγή στο ημίχρονο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ 2-0 (17' Ικάρντι, 31' Ντι Μαρία)

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Λιόν - Νις 2-1 (10' Ρέινε-Αντελαίντε, 28' πεν. Ντεμπελέ / 78' Ντόλμπεργκ)

Ανζέ - Νιμ 1-0 (67' Μανγκανί)

Ντιζόν - Ρεν 2-1 (70' Σαμαριτάνο, 82' Τσουϊάρ / 58' Ραφίνια)

Μετς - Ρεμς 1-1 (47' Τραορέ / 7' Ντισασί)

Αμιάν - Στρασμπούρ 0-4 (43' Κασί, 56' Αζόρκε, 72' Μοτίμπα, 76' Ντα Κόστα)

Μπρεστ - Ναντ 1-1 (68' Καρντόνα / 31' Κουλιμπαλί)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Μπορντό - Μονακό 2-1 (29' Κάστρο, 69' Ντε Πρεβίλ / 15' Σλιμανί)

Σεντ Ετιέν - Μονπελιέ 0-0

Τουλουζ - Μαρσέιγ 0-2 (76' Μπενεντέτο, 79' Ράντονιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ